L-Arginina Efecte

 

 

 Arginine Plus Calivita – 100 Tablete

Îmbunătățește sănătatea inimii

Cercetările arată că l-arginina este benefică pentru reducerea inflamației și îmbunătățirea stării de sănătate a vaselor de sânge și a sistemului cardiovascular, motiv pentru care este una dintre cele mai populare suplimente recomandate de cardiologi. Pentru persoanele cu  risc ridicat pentru bolile coronariene, suplimentarea cu L-arginină poate fi o măsură eficientă pentru prevenirea unui atac de cord sau accident vascular cerebral.
Unele dintre modurile în care L-arginina îmbunătățește sănătatea cardiovasculară :

Prevenirea hipertensiunii arteriale, imbunatatirea fluxului de sange  a persoanelor cu artere infundate (boala arterelor coronare), scăderea colesterolului ridicat, ajutând la ameliorarea insuficienței cardiace congestive, îmbunătățeste rezistența, și reduce simptomele associate cu oprirea fluxul de sange din inima catre nivelul membrelor (numite claudicație).
Este, de asemenea, utilizata în mod obișnuit pentru tratarea durerilor în piept (angină pectorală), din cauza efectelor de oxid nitric  ce Previn formarea cheagurilor care restrictioneaza alimentarea cu sange.  Suplimentarea cu două până la trei grame pe zi de L-arginină a fost demonstrate ca ajuta la  rezolvarea  intoleranței de nitrați în majoritatea persoanelor cu angină potrivit unor studii. Și, în sfârșit, L-arginina este capabila de a îmbunătăți în condiții de siguranță performanțele fizice ale persoanele cu rezistență scăzută ,sau cu probleme de circulație și antecedente ale bolilor de inima.

 

Reduce Inflamatia si combate efectele imbatranirii

Dincolo de sanatatea inimii, unul dintre avantajele principale ale L-argininei  este acela de a combate bolile inflamatorii  si intarirea sistemului imunitar.  Este frecvent utilizata în combinație cu antioxidanți, cum ar fi vitamina C si omega-3 , ajutând la încetinirea procesului de îmbătrânire și prevenirea multor boli cronice.
L-arginina, de asemenea, are un efect pozitiv atât la nivelul sistemului nervos cat si al sistemului imunitar  fiindca in creier actioneaza  ca un neurotransmițător și agent de protecție împotriva amenințărilor din exterior. Utila pentru detoxifierea organismului, L-arginina poate scădea chiar prezența amoniacului în sânge, motiv pentru care este folosit uneori pentru tratarea persoanelor cu probleme metabolice si deteriorarea uretrei . Amoniacul (hidroxidul de amoniu) este un produs al corpului de  rupere a proteinelor ​​si o cauza de necroza a țesuturilor ceea ce poate duce la distrugere celulara si inflamatie.

 

 Arginine Plus Calivita – 100 Tablete

Creste performanță fizica

L-arginina este cunoscută pentru ca îmbunătățeste în mod eficient fluxul de sânge, ceea ce înseamnă că ajută in transportarea substanțelor nutritive și  a oxigenului catre mușchi și țesuturile articulare. Acest lucru înseamnă că, cu ajutorul L-argininei vă puteți bucura de mai multa miscare, dar cu mai puțină durere. Este folosit   în unele cazuri, pentru imbunatatirea  circulației in articulațiile deteriorate sau  a mâinilor și picioarelor reci, mai ales in persoanele cu complicatii de la alte condiții de sănătate, cum ar fi fluxul de sange limitat, artrita sau diabet.

 

De exemplu,  persoanele care suferă de claudicație intermitentă (îngustarea vaselor sanguine la nivelul picioarelor cauzate de depuneri  de grasime ), suplimentarea cu L-arginina a fost demonstrata ca  imbunatateste distanta de mers pe jos și  amelioreaza durerile musculare.

 

De asemenea, L-arginina este utilizata de organism pentru a crește producția de testosteron , prolactina și a  mai multor aminoacizi – inclusiv creatina, L-prolină și L-glutamat. Aceasta îmbunătățește chiar și sensibilitatea la insulină, în mod similar cu modul în care exercițiile fizice, permit o mai mare absorbtie a glucozei in celule. Rolurile L-argininei in domeniul sanatatii metabolice sunt importante pentru construirea tesutului muscular puternic, combaterea inflamației care provoacă dureri osoase si articulare, repararea leziunilor, precum și pentru funcțiile sistemului nervos.
Unele studii au descoperit ca nivelurile de testosteron pot creste in mod semnificativ cu suplimentarea L-arginine   între cinci până la nouă grame pe zi. In majoritatea cazurilor,  crește nivelurile  de  testosteron cel puțin cu 100 de procente (în comparație, exerciții fizice regulate pot creste nivelul testosteronului cu 300 pana la 500 la sută). Chiar mai puternica este combinatia de L-arginine  si exercitii fizice. Schimbarile hormonale  afecteza metabolismul intr-un mod pozitiv ajutand  in repararea  sistemului Osos si muscular

 

Imbunătățește imunitatea, ajuta la prevenirea infecțiilor și grabeste  vindecarea:

L-arginine in cantitati mici a fost găsit la unii pacienți care suferă de boli, traume si cancer. Se crede că anumite celule ale sistemului imunitar (numite supresoare ) ar putea provoca in deficit de arginină. Acest lucru este problematic, fiindca limfocitele de protecție ale sistemului imunitar depind de arginină pentru apărarea organismului.
L-arginina este utilizat cu uleiurile omega-3 din pește și alte suplimente pentru reducerea riscului de infecții (în special infecții respiratorii sau probleme cu plămânii); îmbunătățirea vindecării rănilor; și scurtarea timpului de recuperare în urma cancerului, bolilor sau intervențiilor chirurgicale.

 

Se adaugă uneori la unguente folosite pentru tratarea rănilor din mai multe motive:  combate durerea și umflarea, formează L-prolină, care este importanta pentru sinteza colagenului în piele, și crește activitatea antioxidantă.

 

Este, de asemenea, utilizata pentru  ajuta vindecarea arsurilor. Fiindca L-arginine are proprietati de imputernicire a sistemului imunitar, e prescrisa si oamenilor care trec prin chimoterapie sau care se recucperaza in urma unei operatii.

 

 

Ajuta la tratarea disfunctiilor erectile si infertilitate

O serie de studii au arătat că L-arginina este implicată în procesul de replicare a celulelor ,  îmbunătățeste circulația sanguina, astfel încât  poate ajuta la îmbunătățirea atât a producției  cat și motilitatii spermei. Bărbații care  au  probleme cardiovasculare  sunt mai susceptibil catre problemele de disfunctie erectila si de fertilitate,fiindca o erecție necesită relaxarea mușchilor pelvieni. Deși nu este eficace pentru fiecare om, un procent semnificativ de cazuri de sex masculine cu  infertilitate (până la 92 la sută, potrivit unor studii) pot fi tratate cu suplimente de L-arginină, combinate cu alte dilatatoare, antioxidanți sau antiinflamatoare.

 

 

Unele cercetari sugereaza ca nivelurile ridicate de stres pot reduce  producția de spermă, astfel încât oamenii prea stresati pot beneficia de suplimentare cu Larginina. O combinație de L-arginină, L-glutamat și clorhidratul de iohimbină sunt frecvent utilizate și par să funcționeze mai bine decât L-arginina singura. De fapt, multe dintre  medicamente prescrise pentru  problem  erectile functioneaza asemanator L-argininei prin creșterea producției de oxid nitric.
Chiar si femeile pot beneficia de pe urma L-argininei – medicii prescriu uneori crème care conțin acest aminoacid pentru a ajuta la vindecarea problemelor sexuale si a trata in mod natural infertilitatea la ambele sexe, deoarece imbunatateste circulatia la nivelul țesutulurilot genitale. In plus, exista unele cercetari care sugereaza ca tratamentul cu N-acetil cisteină (NAC) și L-arginine  pot ajuta la  imbunatirea echilibrului  hormonal natural si restabilirea functiei sexuale normalein femeile cu  dezechilibre de estrogen si ovare polichistice. Alte studii sugerează că L-arginină utilizat cu ierburi, cum ar fi  extract de ceai verde si suplimente antioxidante pentru a imbunatati sansele femeilor de a ramane insarcinate.