Lipsa apetitului sexual la femei (lipsa libidoului)

Libidoul scazut la femei tratament naturist

 

 

 

Lipsa apetitului sexual (lipsa libidoului) este frecventa la femei, dar destul de rara la barbati. In Marea Britanie, clinicile de planificare familiala au un numar mare de femei care se plang de un libido scazut. Este estimat ca numai in Marea Britanie cateva sute de mii de femei sunt deranjate de lipsa apetitului sexual.

 

Multe dintre aceste femei nu au probleme in a avea orgasm. Ele nu au insa o dorinta reala de a face sex si nu sunt curioase de perspectiva de a face sex. Insa la multe dintre acest femei, lipsa libidoului este doar temporara si poate avea de obicei o explicatie rezonabila.

 

Unele vor trece peste acest lucru de la sine, dar sfatul medicului sau al psihologului poate ajuta mult. Altele sunt multumite de viata lor actuala, in care nu simt nici o nevoie pentru acest lucru.

 

 

Care sunt cauzele lipsei libidoului la femei?

Asa cum se intampla in cazul barbatilor, lipsa dorintei la femei poate fi de origine fizica sau psihologica. Dar cauzele fizice sunt destul de rare. Dintre acestea putem enumera:

*Anemie – aceasta este destul de frecventa la femei, din cauza pierderii de fier in timpul menstruatiei.

*Alcoolism

*Abuzul de droguri

*Boli majore, cum ar fi diabetul zaharat

*Lipsa libidoului dupa nastere- este legat de schimbarile hormonale din acest moment, precum si epuizarea organismului dupa nastere

*Medicamente prescrise- in special tranchilizante

*Hiperprolactinemia- o afectiune rara, in care glanda pituitara este hiperactiva.

*Alte anomalii hormonale: unii doctori sustin ca lipsa libidoului poate fi cauza anomaliilor in producerea hormonului luteinizant(LH), sau un nivel prea mic de hormoni androgeni(de sex masculin), cum ar fi testosteronul.

 

Nu am mentionat intre aceste cauze fizice menopauza deoarece multe femei se simt mult mai atragatoare si au mai multe orgasme in partea de post-menopauza a vietii lor, aceasta de obicei nedeterminand pierderea libidoului.

 

 

Cauze psihologice

Aceste cauze sunt foarte frecvente. Este de inteles ca atunci cand o femeie are un moment emotional nepotrivit, ea poate pierde interesul pentru sex. Aceste cauze psihologice includ:

*Depresie

*Stres si surmenaj

*Anxietate

*Anumite amintiri din copilarie

*Abuz sexual din trecut sau viol

*Lesbianism latent

*Probleme seriose in relatia cu partenerul

*Conditii dificile de viata, de exemplul convietuirea cu parintii sau socrii.

 

Libidoul scazut la femei tratament naturist:

Vital Woman (1-1-0 dupa masa, este un produs special creat pentru femei care ajuta la echilibrarea sistemului hormonal, de asemenea creste vitalitatea si tonusul organismului, are efect afrodisiac);

Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, ajuta la cresterea nivelului de serotonina responsabil de buna dispozitie si de-stresare a sistemului nervos central, de asemenea contribuie la combaterea efectelor nocive ale stresului asupra organismului, actioneaza benefic asupra tonusului fizic si psihic);