Beneficiile alfalfa sprouts

 

 

 

1. Scaderea riscului de cancer de san

Alfalfa sprouts sau mugurii de lucerna, sunt o sursa foarte buna de izoflavone si alti fitoestrogeni, care sunt compusi din plante care imita estrogenul uman. Studiile privind consumul de alimente din soia, care de asemenea au concentratii mari de isoflavone, au avut rezultate pozitive in reducerea ricului de deces si de reaparite la pacentii cu cancer de san.

 

2. Minimizarea simptomelor menopauzei si menstruatia excesiva

Multumita unor niveluri ridicate de vitamina K si fitoestrogeni, alfalfa sprouts pot ajuta femeile prin ameliorarea simptomelor legate de menopauza si ciclul menstrual. Vitamina K este o vitamina care are un rol important in coagularea sangelui, astfel incat aceasta poate ajuta la sangerarea excesiva. Combinatia dintre vitamina K si fitoestrogeni are un efect de reglare al nivelului de estrogen din corp, ceea ce ajuta la ameliorarea PMS si simptomelor menopauzei.

 

3. Prevenirea osteoporozei

Vitamina K ajuta la construirea oaselor, motiv pentru care este esentiala in prevenirea si chiar tratarea osteoporozei. Organismul are nevoie de vitamina K pentru a utiliza in mod adecvat calciul, ajutand astfel la constructia oaselor. Multumita studiilor efectuate asupra vitaminei K, au fost descoperite efectele acesteia asupra sanatatii oaselor, iar studiile prezente arata o legatura puternica intre sanatatea oaselor si un nivel crescut de vitamina K, doza zilnica recomandata a crescut astfel cu aproximativ 50%. Alfalfa sprouts are de asemenea o cantitate semnificativa de mangan, care este de asemenea un nutrient esential in prevenirea osteoporozei si a inflamatiei.

 

4. Scaderea nivelului glicemiei si tratamentul diabetului zaharat

Desi nu exista nici un tratament care sa vindece diabetul zaharat, reglarea nivelului glicemiei in mod natural poate fi obtinut si prin dieta in unele cazuri. S-a descoperit ca alfalfa sprouts are un efect de reglare al glicemiei, datorita capacitatii de a reduce nivelul glucozei in sange, reglarea nivelului glucozei din fluxul sanguin fiind necesar in tratamentul diabetului zaharat, folosind si tratament adjuvant in dieta cum ar fi alfalfa sprouts ajuta la reducerea dependentei de insulina a organismului.

 

5. O planta plina de antioxidanti si agenti anti-imbatranire

Alfalfa sprouts este un aliment cu un continut mare de antioxidanti, care ajuta la protejarea celulelor noastre de daunele cauzate de radicalii liberi. Antioxidantii ajuta la mentinerea unei stari de sanatate bune si pot preveni un numar de boli, printre care si cancerul si bolile de inima.

Un studiu a aratat ca nivelul de vitamina K din alfalfa sprouts nu combate numai deficitul de vitamina K, dar de asemenea ajuta la prevenirea bolilor legate de imbatranire, cum ar fi osteoporoza, cancerul, rigidizarea arterelor si multe altele.

 

6. Combaterea colesterolului

Alfalfa sprouts este un antihiperlipidemic de succes, ceea ce inseamna ca acesta contribuie la reducerea nivelului de lipide din sange. Reducerea numarului de lipide poate avea un efect asupra reducerii simptomelor bolilor cardiovasculare cauzate de un nivel ridicat de colesterol.

Un studiu realizat in 1978 pe maimute prin adaugarea de lucerna in dieta lor a redus efectele negative ale colesterolului, dovedind ca lucerna este unul din cele mai bune alimente care scad colesterolul.

 

7. O sursa importanta de vitamina C

Mugurii de lucerna sau alfalfa sprouts sunt alimentul cu unul din cele mai ridicate concentratii de vitamina C. O portie de muguri de lucerna poate oferi 14% din doza zilnica recomandata de vitamina C, si din cauza ca vitamina C este solubila in apa, putem obtine prin dieta necesarul de vitamina C. Mugurii de lucerna sunt o modalitate excelenta de a suplimenta vitamina C necesara organismului nostru, aceasta avand multe functii esentiale in functionarea corpului uman.

Desi inca nu sunt studii amanuntite, mugurii de lucerna pot creste si cantitatea de lapte matern, ameliorarea problemelor renale si ale vezicii urinare si ajuta la digestie, astm si artrita.

 

Produse Naturiste Calivita Care Contin Lucerna:

Green Care – 200 Tablete – Lucerna Capsule

Liquid Chlorophill – 473 ml – Lucerna Lichida