Macese Beneficii

 

 

Produse Naturiste Calivita pe baza de macese:

 

Măceșele sunt fructele unei plante numite maces, iar culoarea acestora este, de obicei, rosie-portocalie, dar variaza de la violet închis până la negru, în unele specii. Macesele incep sa se formeze după polenizarea cu succes a florilor, în primăvara anului sau la inceputul verii, si se coc la sfârșitul verii până în toamnă.

 
1. Măceșele sunt fructe mici, roșii, care cresc pe maces. Noi știm deja de popularitatea maceselor in ingrijirea pielii (hidratare, cicatrizare și iritații), dar acum macesele sunt folosite pentru a gestiona osteoartrita (OA).

 

2. Oamenii care au trecut de 40 de ani ar trebui să consume macese. Majoritatea persoanelor care sufera de osteoartrita , dezvolta aceasta boala la patruzeci de ani.

 

3. Macesele controlează celulele albe din sange. Măceșele descurajează acumularea celulelor albe din sange in zona articulatiilor. Aceste celule sunt direct și indirect responsabile pentru osteoartrita . Studiile clinice au arătat îmbunătățirea mobilității articulare cu 82%.

 

4. Macesele au fost testate clinic. Osteoartrita atacă articulațiile din organism – genunchi, solduri, cele mici din spate mai mici, mâini și picioare. Suplimentele alimentare cu macese s-au dovedit a fi benefice in ameliorarea simptomelor osteoartrita.

 

5. Simptomele osteoartrita se vor reduce în termen de o lună. Măceșele pot ajuta la reducerea inflamatiei articulare si umflarii asociate cu artrita. Peste 80% dintre pacienti au raportat o reducere a durerii după trei săptămâni.

 

6. Macesele vor reduce nevoia de analgezice. Simptomele osteoartritei sunt extrem de dureroase și mulți oameni recurg la administrarea de medicamente impotriva durerii și inflamației pentru toata viata. Consumul de macese poate reduce consumul de analgezice cu 50%.

 

7. Nu sunt benefice doar pentru articulatii. Măceșele cresc, de asemenea, nivelul de energie si motivatia, stimuleaza sistemul imunitar și bunăstarea generala. În plus, acestea reprezinta este una dintre cele mai concentrate surse naturale de vitamina C. Studiile arata ca vitamina C din macese se absoarbe de două ori mai repede decat cea sintetica.

 

8. Macesele vă oferă un amestec de substante nutritive. În afară de vitamina C, acestea oferă vitaminele D si E, acizi grasi esentiali si este un antioxidant foarte puternic. Alte modalități de sporire a acestor elemente în dieta ta? Mănâncă ouă, ulei de ficat de cod, pește gras (somon, ton si sardine), nuci, oua, germeni de grâu și spanac.

 

9. Tu vei dormi mai bine. Pacienții care au luat macese pentru perioade lungi de timp au menționat ca au adormit mai usor si au avut un somn mai placut. De asemenea, acestia au observat mai putina rigiditate dimineata.

 

10. Va încuraja exercitarea prin intermediul energiei. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care cei care sufera de osteoartrita le pot face, este sa-si miste articulatiile. Acest lucru crește producția organismului de “lichid sinovial”, care pastreaza sanatatea cartilajului, prin lubrifiere și substanțe nutritive.

 

 

Ceai de Macese Contraindicatii:

Nu se recomanda ceaiul de macese in timpul sarcinii si alaptarii.