Merisoare Proprietati

 

 

 

Urx Calivita – 60 Tablete – contine merisoare care protejeaza rinichii si tractul urinar.

Merișoarele (Vaccinium macrocarpon) este planta cea mai potrivită pentru prevenirea și tratarea infecţiilor tractului urinar. Merișoarele sunt bogate în vitamina C și au efecte antioxidante şi antibacteriene în organism.

 

Merișoarele conțin substanțe antioxidante numite proantocianidine, care sunt membrii ai familiei de chimicale cunoscute sub numele de anthocianoside. Proantocianidinele sunt compuşi antioxidanţi care previn infecţiile tractului urinar prin împiedicarea lipirii bacteriilor de celulele din vezica urinară. Zeama de merişoare ajută la reducerea mirosului urât de urină și poate fi benefică pentru oamenii care au infecţii ale tractului urinar sau cu alte surse de incontinență, precum și pentru cei cu cateterizarea vezicii urinare.

 

 

Ca şi alţi antioxidanţi, proantocianidine ajută la prevenirea bolilor provocate de radicalii liberi, cum ar fi: bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale, cancerul şi degenerescenţa maculară. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Tufts din Boston, cele mai bune surse de antioxidanţi sunt fructele de culoare închisă și fructele de pădure, cum ar fi merişoarele, care conţin cantităţi generoase de anthocianoside. Studiile au arătat că fructele de pădure care conțin anthocianoside pot fi benefice în special pentru ochi şi că pot îmbunătăţi în mod semnificativ simptomele de cataractă, de degenerescenţă maculară şi de retinopatie diabetică. Studiile de laborator sugerează că proprietăţile antioxidante ale merişoarelor pot ajuta chiar şi la prevenirea cancerului.

 

 

Merişoarele sunt antibacteriene, iar cercetările au arătat că ele pot ajuta la controlarea dezvoltării bacteriilor E. coli, Proteus bacteria și H. pylori (bacterii asociate cu ulcerul peptic şi cancerul de stomac). Cercetările au arătat că merişoarele pot avea şi proprietăți antivirale și antifungice. Deoarece merişoarele luptă cu bacteriile, s-a sugerat că zeama de merişoare poate fi folosită ca o apă de gură. Cu toate acestea, dacă doriți să încercați să faceţi gargară cu zeamă de afine, încercați o varietate fără zahăr, deoarece zeama de merişoare conține adesea mult zahăr și poate provoca carii dentare.

 

 

Zeama naturală e merişoare este prea acră pentru a fi băută, aşa că se adaugă zahăr pentru a face un “cocktail de afine.” Dacă doriți să obțineți beneficiile merişoarelor fără zahăr, puteți încerca una dintre varietăţile de suc de merişoare fără zahăr sau să mâncaţi merişoare uscate, care sunt bogate şi în fibre.

 

Merisoare Contraindicatii:

Merişoarele și zeama de merişoare sunt sigure și delicioase, dar persoanele cu diabet zaharat sau cu intoleranță la glucoză trebuie să bea doar zeamă de afine fără zahăr sau, şi mai bine, să ia capsule de afine, pentru a evita un aport mare de zahăr. De asemenea, persoanele cu un istoric de pietre la rinichi nu ar trebui să bea mai mult de 1 litru de suc de afine pe zi, deși zeama de afine poate reduce nivelurile de calciu din urină. Zeama de afine poate crește absorbția de vitamina B12 la persoanele care iau medicamente care reduc aciditatea gastrică.

 

Urx Calivita – 60 Tablete – contine merisoare care protejeaza rinichii si tractul urinar.