Merisor Capsule

 

 

 

 

Urx Calivita – 60 Tablete – pastile cu extract de merisor care ajuta la prevenirea si tratarea infectiilor urinar.

Merisoarele (Vaccinium macrocarpon) au fost folosite atat ca un produs alimentar, cat și ca un medicament timp de secole. Aceasta planta este originara din America de Nord si a fost folosit de catre amerindieni pentru a trata afectiunile vezicii urinare și bolile de rinichi. Primii coloniști din Anglia au învățat să folosească boabele atat crude, cat si fierte pentru a trata multe afectiuni, inclusiv pierderea poftei de mâncare, probleme de stomac, tulburări de sânge, și scorbutul, cauzat de aportul insuficient de vitamina C.

 
Merisoarele au fost folosite cel mai des pentru prevenirea infectiilor tractului urinar, de obicei cauzate de bacterii cunoscute sub numele de Escherichia coli (E. coli). La început, oamenii de stiinta credeau ca merisoarele actioneaza prin cresterea aciditatii urinei astfel incat aceasta sa poata distruge bacteriile. Acum, studiile arată că, de fapt, merisoarele previn atasarea bacteriilor de peretii tractului urinar. Studiile științifice recomanda utilizarea merisoarelor, sub formă de capsule, pentru a preveni, si trata infectiile urinare.

 

 

 

 

Merisor planta:

Gasit in principal în America de Nord și cultivat în mlaștini, merisorul este un arbust peren asemanator afinului. Merisorul are ramuri verticale, cu frunze a caror suprafata este “pătata” de puncte minuscule. Florile merisorului sunt roz și fructelr sale sunt de culoare rosie-negricioasas si apar în lunile iunie și iulie.

 
Fructele merisorului sunt bogate in antioxidanti, alcatuiti din substanțe numite proantocianidine, care dau culoarea specifica merisoarelor. Antioxidantii neutralizeaza particulele din organism cunoscute ca radicali liberi, care dauneaza membranele celulare, manipuleaza ADN-ul, și pot provoca chiar moartea celulelor.

 
Merisoarele sunt, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C, un alt antioxidant important. Oamenii de stiinta analizeaza aceste fructe pentru a vedea dacă capacitatea antioxidantă a merisoarelor ar putea ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima si a cancerului.

 

 

 

Utilizare medicamentoasa și indicații merisor:

 

 

Infecții ale tractului urinar

Mai multe studii indica faptul ca merisoarele ajută la prevenirea infectiilor tractului urinar , ale vezicii urinare și uretrei (tubul care scurge urina din vezica urinara), în special pentru femeile care au infectii ale tractului urinar frecvente. Într-un studiu la care au participat femei mai în vârstă, sucul de merisoare a redus cantitatea de bacterii din vezica urinara, comparativ cu placebo. Un alt studiu a aratat ca femeile mai tinere, cu o istorie de infectii ale tractului urinar frecvente care au luat capsule cu merisoare au mai puține infectii ale tractului urinar, comparativ cu cele care au luat placebo.

 

 

 

Ulcer

Două studii au concluzionat ca merisoarele pot împiedica, de asemenea, atasarea bacteriilor Helicobacter pylori la peretii stomacului. H. pylori poate provoca ulcere gastrice, iar merisoarele pot  juca un rol important în prevenirea ulcerului gastric.

 

 

 

Alte utilizări merisor:

Merisoarele sunt, de asemenea, recomandate pentru următoarele condiții:

Boala Alzheimer – In testele de laborator, merisoarele par sa protejeze impotriva bolii Alzheimer.

Cancer – Unele teste in eprubete și studiile pe animale sugereaza ca merisoarele pot opri dezvoltarea celulelor canceroase.

Inflamatia – În testele de laborator, s-a dovedit ca merisoarele au efecte anti-inflamatorii.

Nivel ridicat de colesterol – Un studiu preliminar a constatat că sucul de merisoare creste nivelul de HDL – colesterol “bun”.

Virusi – Merisoarele par să lupte impotriva unor virusuri in testele in eprubete.