Neuropatie Vegetativa Tratament Naturist

 

 

Neuropatie Vegetativa Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

Neuropatia vegetativa apare atunci cand nervii care controleaza functiile involuntare ale corpului sunt deteriorati. Acest lucru poate afecta tensiunea arteriala, controlul temperaturii, digestia, funcția vezicii urinare și chiar funcția sexuală.
Leziuni ale nervilor interferează cu mesajele trimise între creier și alte organe și zone ale sistemului nervos autonom, cum ar fi inima, vasele de sange si glandele sudoripare.
In timp ce diabetul zaharat este, în general, cea mai frecventa cauza de neuropatie autonomă, alte afectiuni ale sănătatii – chiar și o infecție – poate fi de vina. Unele medicamente, de asemenea, pot provoca leziuni ale nervilor. Simptomele si tratamentele variaza în funcție de deteriorarea nervilor.

 

 

Neuropatia vegetativa simptome:

Semne si simptome de neuropatie autonomă variază în funcție de nervii afectati. Acestea pot include:
Amețeală și leșin când picioarelor le este cauzata o scădere bruscă a tensiunii arteriale;
Probleme urinare, cum ar fi inceputul dificultatii urinare, incontinență, dificultatea simtului vezicii urinare și incapacitatea de a goli complet vezica urinara, ceea ce poate duce la infecții ale tractului urinar.
Dificultăți sexuale, inclusiv probleme de atingerea sau menținerea erecției (disfuncție erectilă) sau probleme de ejaculare la barbati, uscaciunea vaginala, libidou scazut si dificultati in atingerea orgasmului la femei.
Dificultatea digerarii alimentelor,  sentimentul de balonare după o mușcătură din alimente, pierderea poftei de mâncare, diareea, constipația, balonarea abdominală, greață, vărsături, dificultăți de înghițire, arsuri la stomac, tot din cauza modificărilor funcției digestive.
Transpirație prea mult sau prea puțin, care afectează capacitatea de a regla temperatura corpului.
Reacție lenta elevilor, adaptabilitatea ingreunata atat la lumină cat si la întuneric și de a vedea bine atunci când conduceți pe timp de noapte.
Intoleranța la exerciții, care pot să apară în cazul în care ritmul cardiac rămâne același în loc de adaptare, ca răspuns la nivelul de activitate.

 

Neuropatia vegetativa cauze:

Multe afectiuni de sanatate pot provoca neuropatie vegetativă. Acesta poate fi un efect secundar al tratamentelor altor boli, cum ar fi cancerul.

 

Unele cauze comune ale neuropatiei vegetative includ:

Acumularea de proteine anormale in organe (amiloidoza), care afectează organele și sistemul nervos.
Boli autoimune, în care atacurile sistemului imunitar va poate dauna părți ale corpului, inclusiv nervii.

Exemplele includ: Sindromul Sjogren, lupus sistemic eritematos , artrita reumatoida si boala celiacă. Sindromul Guillain-Barre este o boală autoimună care se întâmplă rapid și poate afecta nervii vegetativi.
Neuropatia poate fi cauzată de un atac anormal al sistemului imunitar, care apare ca urmare a unor tipuri de cancer (sindromul paraneoplazic).

Diabetul zaharat, care este cea mai frecventa cauza de neuropatie autonomă, poate provoca leziuni ale nervilor , treptat , pe tot corpul.
Lezarea nervilor cauzata de o intervenție chirurgicală sau de radiații la gât.
Tratamentul cu anumite medicamente, inclusiv unele medicamente utilizate în chimioterapia cancerului.
Alte boli cronice, cum ar fi boala Parkinson, scleroza multipla si unele tipuri de dementa.
Anumite boli infecțioase. Unii virusi și unele bacterii, cum ar fi botulism, boala Lyme si HIV, pot provoca neuropatie autonomă.
Tulburări ereditare. Anumite tulburări ereditare pot provoca neuropatie vegetativă.

 

 

Neuropatia vegetativa factori de risc:

Factorii care pot creste riscul de neuropatie vegetativă includ:

Diabet. Diabetul zaharat, în special atunci când este insuficient controlat, creste riscul de neuropatie vegetativă și alte leziuni ale nervilor. Aveti cel mai mare risc dacă ați avut boala pentru mai mult de 25 de ani și aveti dificultăți în controlul de zahăr din sânge, potrivit Institutului National de Boli Digestive, Diabet si rinichi (INBDDR).
In plus, persoanele cu diabet zaharat care sunt supraponderali sau au hipertensiune arteriala sau colesterol ridicat au un risc mai mare de neuropatie vegetativă.
Alte boli. Amiloidoza, porfirie, hipotiroidism si cancer ( de obicei , din cauza efectelor secundare de la tratament) , poate crește riscul de neuropatie vegetativă.