Sucul de noni si diabetul zaharat de tip 2

 

 

 

Ce este diabetul?

Diabetul zaharat este reprezentat de un nivel prea mare de glucoza(zahar) in sange. Acest lucru se intampla pentru ca pancreasul nu poate produce suficienta insulina. Glucoza este o sursa esentiala de energie pentru creier si este una dintre sursele de energie pentru organism. Glucoza in sange provine din alimentele care contin carbohidrati, care sunt transformati in glucoza dupa ce le-am mancat. De asemenea glucoza provine din ficat, care transforma grasimea si proteinele in glucoza, pentru a asigura un nivel constant de glucoza chiar si atunci cand nu mancam o anumita perioada.

 

Insulina este produsa in pancreas si are doua roluri in organism, primul fiind acela de a transporta glucoza din sange in celulele adipoase si musculare. Al doilea este de a opri ficatul o data ce nivelul de glucoza din sange este indeajuns de mare. Diabetul zaharat este rezultatul corpului de a nu creea suficienta insulina pentru a mentine nivelul glucozei din sange in limitele normale. In prezent el nu poate fi vindecat, dar poate fi controlat si puteti sa aveti o viata activa.

 

Diabet Zaharat Tip 1

Persoanele la care organismul nu poate produce destula insulina, sau chiar deloc, au diabet zaharat de tip 1. Deoarece sistemul imunitar distruge pancreasul, apare o insuficienta de insulina, si astfel corpul nu poate utiliza glucoza pentru energie. Acest lucru are ca rezultat o pierdere rapida in greutate, deoarece corpul este slabit. In acest tip de diabet sunt necesare injectii regulate si o dieta sanatoasa pentru a avea o sanatate buna.

 

 

Diabet Zaharat Tip 2

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 produc inca insulina, dar productia de insulina este insuficienta, sau corpul este rezistent la actiunea insulinei. Obezitatea este un factor major la cresterea rezistentei organismului la insulina si poate declansa diabetul zaharat de tip 2, chiar si la persoanele tinere.

 

Diabetul zaharat de tip 2 poate fi tratat prin pierderea kilogramelor in plus si activitate fizica regulata. Medicamentele sub forma de tablete sunt adesea necesare pentru a reduce rezistenta la insulina sau pentru stimularea pancreasului sa produca mai multa insulina. Diabetul zaharat de tip 2 este o boala progresiva in care pancreasul continua sa devina tot mai lent in activitatea lui de-a lungul timpului. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot in unele cazuri sa necesite administrarea de insulina.

 

 

Cauzele diabetului zaharat de tip 2

In diabetul zaharat de tip 2, fie corpul nu produce suficienta insulina, fie celulele din corp nu recunosc insulina prezenta. Rezultatul este acelasi: un nivel marit de glucoza in fluxul sanguin. Aproximartiv o treime din persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au de asemenea tensiune arteriala marita(hipertensiune) si/sau un nivel de grasimi(colesterol) neregulat in fluxul sanguin(denumirea medicala este dislipidemie). Combinatia dintre diabet, hipertensiune si dislipidemie este cateodata denumita „sindromul metabolic”, sau sindromul X. Diabetul de tip 2 apare cel mai des la adulti, de obicei dupa varsta de 30-40 de ani.

 

Insa un numar tot mai mare de adolescenti si copii sunt diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2. Anumite grupuri de persoane sunt insa mai predispuse dezvoltarii diabetului zaharat de tip 2. Acestea sunt Maori, polinezienii, sau asiatici, persoanele supraponderale, oamenii care au o ruda de sange care are diabet zaharat tip 2, femeile care au avut un copil mai mare de 4kg, sau persoanele care nu au destul exercitiu fizic. Daca aveti o ruda de sange cu diabet zaharat tip 2 sunteti mai susceptibil de a dezvolta diabet zaharat tip 2. Cu toate acestea, diabetul zaharat tip 2 apare la persoanele care nu au nici o ruda in familie cu aceasta afectiune.

 

 

Efectele dietei si exercitiilor fizice asupra persoanelor cu diabet

Schimbarile din stilul de viata sunt un prim pas foarte important, si unul asupra caruia avem un control marit. Scopul gestionarii vietii zilnice este sa scadem nivelul glucozei din sange si sa imbunatatim utilizarea insulinei de catre corpul nostru. Aceste lucruri sunt obtinute printr-o dieta sanatoasa, exercitii fizice regulate si pierderea in greutate. Prin pierderea surplusului de greutate, corpul nostru este capabil sa foloseasca mai eficient insulina.

 

 

Beneficiile sucului de noni

Scopurile urmarite in scaderea riscului de diabet zaharat de tip 2 sunt aceleasi cu scopurile urmarite in prevenirea bolilor de inima, prevenirea cancerului si o stare generala de sanatate mai buna. Bazele unei sanatati bune sunt o nutritie buna, exercitii regulate, mentinerea unei greutati ideale, si cel mai important, un sistem imunitar puternic. Sanatatea noastra este direct influentata de sistemul imunitar. Debutul majoritatii afectiunilor si bolilor infectioase si degenerative este insotit de un raspuns inadecvat al sistemului nostru imunitar.

Sistemul imunitar nu este receptiv la medicamente pentru vindecare. Antibioticele si tratamentele utilizate pentru lupta impotriva infectiilor si bolilor slabesc de fapt sistemul imunitar atunci cand sunt folosite un timp indelungat. Dar fortele naturale ale sucului de noni, datorate substantelor din suc, sustin si intaresc sistemul imunitar. Astfel bolile se vindeca cu ajutorul sistemului imunitar, iar mentinerea unui sistem imunitar puternic in mod natural, ne ajuta sa dezvoltam o imunitate crescuta fata de boli, sucul de noni avand pe langa multe alte beneficii, si intarirea sistemului imunitar, si ajutand in lupta impotriva radicalilor liberi, el putand fi administrat atat la copii, cat si la adulti si mai ales la batrani.

Mod de administrare Noni : 2 linguri zilnic.

 

Produse Naturiste Calivita Care Contin Fructul Noni:

Noni Organic Lichid – 946 ml

Noni Sirop – 946 ml

Noni Capsule – 90 Capsule