Nopalul- planta medicinala denumita para tepoasa

 

 

Ierburile si plantele medicinale au facut parte din cultura si medicina populara timp de sexole. In epoca noastra, a stiintei si tehnologiei, poate fi fascinant atunci cand vechile traditii pot fi dovedite prin cercetare medicala. Acesta este si cazul pentru acest ingredient natural sanator, nopalul. Probabil ati auzit de el, cactusul cu fructe in forma de para cu tepi, sau nopalitos. Se gaseste in mod natural in regiunile desertice din sud-vestul Statelor Unite si in Mexic. El nu este numai o planta medicinala, dar si un element de baza in dieta lation-americana.

 

Aceasta planta a crescut in popularitate de-a lungul anilor, iar unii considera ca este un superaliment. Indiferent de popularitatea sa, beneficiile aduse de nopal sanatatii sunt numeroase, se foloseste de la prevenirea ulcerului pana la tratamentul mahmurelii. Cu toate acestea, multi cercetatori sunt entuziasmati de beneficiile sale in tratamentul diabetului zaharat. Nopalul a scazut in mod semnificativ in pe parcursul unui studiu nivelul de glucoza din sange a pacientilor cu aproape 18%. Institutul Calzada Tecnologico din Baja, California, a descoperit de asemenea ca adaugarea de nopal la mesele traditionale bogate in carbohidrati din randul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2 a cauzat o reducere a concentratiei glucozei din sange dupa ce acestia au mancat.

 

De asemenea, s-a dovedit ca are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol. In urma studiilor, s-a constatat ca pectina din fructul nopalului a scazut nivelul de colesterol LDL, cu o scadere de 28% a colesterolului. In plus, cercetatorii mexicani au observat ca animalele care mananca nopal in stare cruda au avut cresteri mai mici in greutate si un nivel de colesterol LDL mai scazut cu 34%. Studiile au ajuns la concluzia ca aportul de nopal inaintea meselor poate fi de ajutor in gestionarea hiperlipidemiei, diabetului si a altor boli legate de acesta, si a obezitatii.

 

Nopalul poate fi de asemenea, de ajutor in pierderea surplusului de greutate. Din moment ce are un continut mare de fibe, se creeaza un sentiment de satietate, ajutand la problemele de supraalimentare. Are un continut scazut in grasimi saturate si colesterol, dar induce o activitate metabolica ridicata, care maximizeaza arderea grasimilor si transformarea produselor alimentare in energie.

 

Daca planificati sa consumati bauturi alcoolice, ati putea sa considerati aportul de nopal inainte, acesta ajutand la reducerea in mod semnificativ a sentimentului de greata, anorexie si gura uscata.

 

Va oferim in continuare un rezumat al beneficiilor aduse sanatatii de catre nopal:

– Nivel mai scazut de zahar in sange prin blocarea absorbtiei tractului intestinal a zaharului;

– Nivelul de colesterol general mai scazut, pentru a imbunatati raportul de HDL la LDL si trigliceride mai mici care pervin transformarea glucozei din sange in grasimi si eliminarea acizilor biliari in exces;

– Scaderea tensiunii arteriale

– Inducerea pierderii de greutate prin scaderea apetitului si facilitarea descompunerii grasimilor;

– Prevenirea ulcerelor

– Sustinerea ficatului si pancreasului prin imbunatatirea functiei ficatului si cresterea productiei de insulina pe parcurs;

– Blocarea absorbtiei de grasimi;

– Curatarea vezicii urinare si sistemului limfatic;

– Intarirea sistemului imunitar;

– Lupta impotriva infectiilor virale;

– Ajutorul in problemele de digestie;

– Benefici in lupta impotriva cancerului;

 

Daca sunteti atent la ceea ce contine nopalul. nu veti mai fi surprins de multiplele beneficii aduse sanatatii. Planta este bogata in fibre, antioxidanti si carotenizi. In plus are un continut ridicat de minerale, precum calciu, magneziu, fosfor. De asemenea are proprietati antivirale, antiinflamatorii si anticoagulante.

 

Nopalul se poate gasi sub forma de extract adaugat in diverse produse alimentare, in forma cruda in magazine si sub forma de suplimente si tablete.

 

Produs Naturist Calivita Pe Baza de Nopal:

Nopalin – 200 Tablete contine o concentratie de 300 mg Nopal deshidratat măcinat (cactusul pară). Nopalinul este un produs foarte bun, avand numeroase beneficii asupra sanatatii. Nopalinul este foarte bun pentru diabetici, ajuta la reglarea glicemiei si a greutatii corporale. De asemenea nopalinul ajuta la reglarea colesterolului si a trigliceridelor, detoxifica organismul.

 

Nopalin Mod de Administrare: Se iau 1×3 pe zi in timpul mesei cu un pahar mare de apa.

Nopalin Calivita Pret 87,45 lei