Nopalin Calivita Prospect

Date nutritionale despre nopal

 

 

Nopalul are o forma ovala, gros si plat, fiind tulpinile plantelor de cactus, si este mancat ca o leguma. Tulpinile sale tinere, moi si delicate sunt asemanatoare cu frunzele unui copac, fiind denumite in bucataria Mexicana „nopalitos”, ele fiind una dintre componentele bucatariei mexicane de sute de ani, castigand popularitate in randul europenilor si SUA pentru beneficiile sale aduse sanatatii.

 

Speciile de cactus se crede ca au originea in deserturile din Mexic. Peste doua sute de soiuri de Cactaceae cresc in habitatul lor natural, mai ales in terenurile semi-aride si uscate din nordul mexicului. „Frunzele” de cactus comestibile sunt de obicei adunate de la speciile Opuntia ficus-indica.

 

Cactusul este o planta vesnic verde, care creste usor sub climate semi-aride si desert. „Frunzele” de cactus fiind plate, ovale sunt interpretate in mod gresit ca frunze, ele fiind de fapt tulpini. Pe planta de cactus, tulpinile segmentate sunt asezate una peste alta in unghiuri ciudate, crescand direct de pe radacina. Planta crescuta complet poate ajunge pana la 3,5-4 metri inaltime, insa in ferme cresterea lor este oprita la aproximativ 1,5 metri. Suprafata tulpinelor Nopalului sunt acoperite cu spini ascutiti la noduri.

 

Flori atractive incep sa apara la inceputul primaverii de-a lungul marginii tulpinilor, care se dezvolta ulterior in fructe in forma de para, foarte delicioase, denumite fructe de cactus. Fructul, cunoscut sub numele comun de pere cu tepi, este popoular in intreaga lume sub denumirea de fruct tuna. Fructele tuna are aproximativ 5 cm in diametru si cantaresc aproximativ 75-100g. Dulce si zemoase, gustul lor este asemanator cu o combinatie dintre pepene verde si capsuni.

 

 

Beneficiile pentru sanatate ale nopalului

Nopalul este una dintre legumele cu un continut foarte scazut de calorii, 100 g de tulpini proaspete avand doar 16 calorii. Cu toate acestea, tulpinile sale contin multe fitochimicale vitale, fibre, antioxidanti, vitamine si minerale care au aduc beneficii imense sanatatii.

 

Tulpinile suculente sunt surse bogate de fibre dietetice, in special polizaharide, cum ar fi pectina, mucilagii, hemiceluloza. Impreuna aceste substante ajuta la slabit, nivelul de colesterol LDL, si nivelul de zahar din sange. Acest continut bogat de fibre si continut mucilaginos din tulpinile de cactus ajuta in trecerea lina a particulelor de alimente digerate prin intestin si la ameliorarea problemelor de constipatie.

 

In plus, sucul extras din nopal are proprietati antiinflamatorii si intareste sistemul imunitar.

 

Tulpinile de cactus contin cantitati moderate de vitamina A, 100g de tulpini proaspete avand aproximativ 457 UI din vitamina A, si 250 pg de beta-caroten, care este convertit in vitamina A in corp. Studiile arata ca vitamina A si compusii flavonidici din tulpine ajuta la protejarea pielii, plamanilor si cavitatii orale impotriva cancerului.

 

Mai mult, tulpinile de nopal contin niveluri moderate din complexul de vitamine B, cum ar fi tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6(piridoxina) si acid pantotenic. Aceste vitamine sunt esentiale pentru procesele si functiile celulare enzimatice si metabolice din corpul uman.

 

Tulpinile proaspete contin un nivel mediu de vitamina C, 100 g furnizand 9,3mg sau 15% din DZR. Vitamina C este solubila in apa, antioxidant natural, care ajuta organismul sa se protejeze de scorbut, si ofera rezistenta impotriva agentilor infectiosi, crescand imunitatea si in lupta impotriva radicalilor liberi.

 

Tulpinile mai contin de asemenea si cantitati mici de minerale, in special calciu, potasiu, magneziu si fier.

Produs Naturist Calivita Pe Baza de Nopal:

Nopalin – 200 Tablete contine o concentratie de 300 mg Nopal deshidratat măcinat (cactusul pară). Nopalinul este un produs foarte bun, avand numeroase beneficii asupra sanatatii. Nopalinul este foarte bun pentru diabetici ajuta la reglarea glicemiei si a greutatii corporale. De asemenea nopalinul ajuta la reglarea colesterolului si a trigliceridelor, detoxifica organismul.