Superalimentul tepos: 6 beneficii ale nopalului cactusului asupra sanatatii

Nopalin si Glicemia

 

 

 

Cand auzim cuvantul „cactus” ne imaginam desertul, sau o planta intepatoare. Cactusul poate parea la prima vedere intimidant, dar este o planta comestibila, bogata in vitamine si nutrienti, demn de a purta denumirea de superaliment.

 

Acest aliment este un pilon principal in tarile din America latina, dar popularitatea lui a crescut in ultimul timp si in Statele Unite si Europa. Exista zeci de specii de cactus, cel mai folosit in alimentatie fiind Nopalul, acestea facand parte din familia Opuntia, care include peste 200 de specii de plante. Planta este privita cu reticenta din cauza tepilor de pe tulpini, care au forma unei frunze si sunt comestibile, avand capacitatea de a atenua afectiunile provocate de colesterol si diferite tipuri de cancer.

 

In continuare vom enumera sase beneficii majore aduse sanatatii de aportul de nopal:

Reduce mahmureala

Nopal Cactusul contine o serie de substante nutritive si antioxidanti, inclusiv vitaminele C, E, A, fier, calciu si carotenoide, printre multe altele care ajuta la reducerea inflamatiei in organism.

 

Continutul de flavonide si fenoli, fitochimicale regasite in multe din plantele medicinale, au de asemenea proprietati antioxidante puternice.

 

In urma unui studiu din 2004 participantii care au luat extract de cactus cu cinci ore inainte de a consuma alcool, au experimentat mai putine simptome ale mahmurelii si a redus riscul de a se confrunta cu aceasta la jumatate, datorita proprietatilor anntiinflamatorii.

 

Scade nivelul colesterolului

Nopalul, denumit de asemenea cactusul cu pere tepoase a fost legat de scaderea colesterolului in organism, prin continutul bogat in fibre si pectina. In urma unui studiu din 2007, a fost testat impactul frunzelor de cactus deshidratate pe 68 de pacienti suferind de sindrom metabolic. Dupa patru saptamani, nivelul de LDL, sau colesterol rau si al trigliceridelor a scazut, in timp ce HDL, sau colesterolul bun a crescut. De asemenea s-a observat ca planta a redus riscurile asociate cu problemele cardiovasculare datorita scaderii de colesterol.

 

Scade nivelul zaharului din sange

Nopal Cactusul poate ajuta la scaderea zaharului din sange, in special la pacientii cu diabet zaharat de tip 2. Acesta poate fi considerat ca o noua abordare de agent hipoglicemiant in tratamentul adjuvat al diabetului zaharat. Fibra si pectina scad nivelul de zahar din sange prin micsorarea absorbtiei de zahar in stomac si intestine, DE asemenea protejeaza ficatul de oxidare prin imbunatatirea sensibilitatii la insulina.

In urma unui studiu efectuat la Universitatea din Viena, extractul de tulpini de cactus nopal a fost administrat la 24 de pacienti cu o greutate normala si cu un nivel crescut al colesterolului sau trigliceridelor pe parcursul a opt saptamani. Nopal Cactusul a scazut colesterolul total cu 12%, LDL 15%, trigliceridele cu 12%, glucoza din sange cu 11% si acidul uric cu 10%.

 

Pierderea in greutate

Suplimentele cu extract de nopal pot ajuta la pierderea in greutate, actionand ca un diuretic. Un studiu din 2010 a constatat reducerea cu 20% a cresterii in greutate a pacientilor care au avut un aport de nopal, studiul fiind facut pe trei grupe, una primind nopal, o alta grupa a primit hidroclorotiazida farmaceutica iar ultima placebo. Fata de efectele mentionate anterior, nopalul nu a epuizat mineralele organismului si a exercitat un efect antioxidant.

 

Protejeaza celulele creierului

Nopalul este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, iar cercetatori cred ca acestea ajuta la reducerea radicalilor liberi care afecteaza creierul. Nopalul contine quercetina, dihidroquercetina si quercetina 3-metil, acestia fiind antioxidanti activi, care protejeaza creierul. De asemenea are un efect protector cerebral prin continutul de flavonoida antioxidanta, aceasta stopand formarea de radicali liberi la nivelul creierului.

 

Ajuta in combaterea celulelor canceroase

Tulpinile de nopal contin antioxidanti care pot ajuta la protejarea celulelor sanatoase de daunele aduse de radicalii liberi. Intr-un studiu de laborator din 2009 s-a evaluat efectul nopalului pe celule canceroase extrase din san, prostata, colon si ficat. Fitochimicalele naturale din tulpina de nopal au inhibat cresterea celulelor canceroase, celulele sanatoase si normale ramanand neafectate.

 

Desi consumul de nopal cactus poate parea ca o idee neconventionala, continutul mare de vitamine si nutrienti poate ajuta la mentinerea unui corp sanatos si tratarea unor boli grave intr-un mod alternativ ca tratament adjuvant.

 

Nopalin – 200 Tablete contine o concentratie de 300 mg Nopal deshidratat măcinat (cactusul pară). Nopalinul este un produs foarte bun, avand numeroase beneficii asupra sanatatii. Nopalinul este foarte bun pentru diabetici ajuta la reglarea glicemiei si a greutatii corporale. De asemenea nopalinul ajuta la reglarea colesterolului si a trigliceridelor, detoxifica organismul.

Nopalin Mod de Administrare: Se iau 1×3 pe zi in timpul mesei cu un pahar mare de apa.

Nopalin Calivita Pret 87,45 lei