Stresul este prezent in vietile noastre ale tuturor, insa foarte putine persoane ii pot face fata cu usurinta, prin urmare multi dintre noi ne confruntam cu consecintele sale neplacute. De regula, primele afectate sunt punctele slabe ale organismului: articulatiile, sistemul digestiv sau pielea, iar unele persoane pot suferi de extenuare cronica sau tulburari de somn si scaderea performantei.

Un numar foarte mare dintre cei care au completat testul nostru carenta de vitamine au bifat stresul si problemele digestive, ceea ce nu e de mirare: a fost dovedit si descris stiintific faptul ca intestinele se afla in legatura directa cu creierul si se influenteaza reciproc. Stresul poate modifica compozitia florei intestinale, cauzand inflamatii ale sistemului digestiv, care pot provoca chiar simptome de IBS (sindromul colonului iritabil). Pacientii care sufera de IBS (sindromul colonului iritabil) se confrunta cu simptome cum ar fi balonarea, crampele abdominale, constipatia, diareea sau cu toate acestea, pe rand. Doar un mic procent dintre cei afectati cer ajutorul medicului ; cei care o fac, la randul lor, au de ales intre metode limitate de tratament: antispastice, laxative sau antibiotice.

Cacaua impotriva stresului

Te-ai fi gandit vreodata ca o serie de ingrediente active gasite in natura pot ameliora aceste simptome, iar printre ele se numara si cacaua? Cercetarile ne arata ca flavonoidele din cacao, care se gasesc in Cocoa Bean Extract+ sub forma de extract concentrat, au un efect antidepresiv si stimuleaza activitatea creierului, in timp ce teobromina si cofeina din compozitie sporesc gradul de alerta si ajuta la concentrare. Conform rezultatelor unui studiu elvetian, cacaua poate ajuta la obtinerea unei stari mentale echilibrate datorita efectelor sale calmante si antistres. Pe durata acestui studiu, nivelurile de stres ale participantilor au scazut simtitor dupa consumul a 40 grame de ciocolata cu un continut ridicat de cacao. (Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de faptul ca 40 grame de ciocolata amaruie au o valoare energetica ridicata!)

Inulina: efect benefic asupra sistemului digestiv

Un aport adecvat de fibre, pe care nu il putem asigura in majoritatea cazurilor, poate avea un impact direct asupra problemelor noastre digestive. Suplimentarea alimentatiei cu inulina poate ameliora disconfortul abdominal la persoanele care se confrunta cu IBS, lucru demonstrat de o serie de studii, si il poate ajuta sa isi rezolve problemele digestive. Efectele benefice ale inulinei se datoreaza faptului ca aceasta absoarbe surplusul  de apa, incetinind astfel deplasarea prea rapida a alimentelor in intestine, prevenind diareea si reducand constipatia, prin acelasi mod de actiune in care inmoaie fecalele.  In acelasi timp, reprezinta o sursa de hrana pentru bacteriile din intestine, care ajuta la mentinerea sanatatii colonului. Conform studilor, 5 grame de inulina pe zi pot reduce simptomele IBS. Aceasta inseamna ca ai nevoie de aproximativ aceasta cantitate de Calivita Pure Inulin, fiindca produsul nostru contine doar inulina extrasa din cicoare, fara aditivi sau conservanti.

Stresul nu iarta pe nimeni. Apara-te impotriva stresului cu ingredientele active naturale din Pure Inulin sau Cocoa Bean Extract!