Osteoporoza Tratament Naturist

 

 

Osteoporoza Tratament Naturist:

Calcium Magnesium Plus -100 Capsule (1-1-1 inainte de masa, 3 luni continuu, produsul contine calciu, magneziu si vitaminele D3 si K2 impreuna ajuta la fixarea calciului in oase si la intarirea oaselor. Ajuta de asemenea la previnerea fracturilor  de demineralizare din cadrul osteoporozei.)

Evening Primrose Oil – 100 Capsule (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, ajuta la reglarea glandelor paratiroide care sunt raspunzatoare de fixarea calciului in oase.)

 

Ce este osteoporoza?

Osteoporoza face ca oasele sa devina slabe si fragile – atât de fragile încât o cadere sau tensiuni usoare, cum ar fi aplecarea sau chiar tusea poat provoca o fractura. Fracturile asociate cu osteoporoza apar cel mai frecvent la sold, încheietura mâinii sau a coloanei vertebrale.

Oasele sunt un tesut care este in mod constant refacut de catre organism. Osteoporoza apare atunci când crearea de os nou nu tine pasul cu eliminarea osului vechi.

Osteoporoza afecteaza barbatii si femeile de toate rasele. Dar femeile albe si asiatice – in special femeile in varsta care sunt in menopauza – au cel mai mare risc. Suplimentele, dieta sanatoasa si exercitiile pentru greutate poat ajuta la prevenirea pierderii osoase sau intarirea oaselor deja slabe.

 

Osteoporoza Simptome

Nu exista de obicei nici un simptom in stadiile incipiente ale pierderii osoase. Dar, odata ce oasele au fost slabite de osteoporoza, s-ar putea sa apara semne si simptome care includ:

*Dureri de spate, cauzate de o vertebra fracturata

*Pierderea de înaltime a lungul timpului

*O postura încovoiata

*O fractura de os care apare mult mai usor decât era de asteptat

 

 

Cand sa consultati un medic

Este posibil sa doriti sa discutati cu medicul dumneavoastra despre osteoporoza daca ati trecut prin menopauza precoce sau ati luat corticosteroizi, timp de mai multe luni la un moment dat, sau în cazul în care oricare dintre parinti au avut fracturi de sold.

 

Osteoporoza Cauze

Oasele sunt într-o stare constanta de reînnoire – tesutul osos nou inlocuind pe cel vechi. Când sunteti tânar, corpul produce tesut osos nou mai repede decat se descompune tesutul vechi si veti creste masa osoasa. Cei mai multi oameni ating masa lor osoasa maxima de la 20 de ani. Pe masura ce oamenii avanseaza in varsta, masa osoasa se pierde mai repede decât este creata.

 

Cât de probabil sunteti de a dezvolta osteoporoza depinde partial de cât de multa masa osoasa ati avut in tinerete. Cu cât mai mare este masa osoasa in tinerete, cu atât mai multa rezerva de tesut osos aveti, si cu atât mai putin probabil sunteti de a dezvolta osteoporoza odata cu varsta.

 

Osteoporoza factori de risc

O serie de factori pot creste probabilitatea de a dezvolta osteoporoza – inclusiv vârsta, rasa, stilul de viata, precum si conditiile medicale si tratamente.

 

Osteoporoza riscuri constante

Unii factori de risc pentru osteoporoza nu se pot controla, inclusiv:

Sexul. Femeile sunt mult mai susceptibile de a dezvolta osteoporoza decat barbatii.

Vârsta. Cu cat sunteti mai in varsta, cu atat mai mare este riscul de osteoporoza.

Rasa. Cel mai mare risc de osteoporoza este daca sunteti alb sau de origine asiatica.

Istorie de familie. Un parinte sau un frate cu osteoporoza creste riscul, mai ales în cazul în care mama sau tatal a avut o fractura de sold.

Marimea corporala. Barbatii si femeile care sunt mai mici tind sa aiba un risc mai mare, deoarece acestia au masa osoasa mai mica.

 

Nivelul de hormoni

Osteoporoza este mai frecventa la persoanele care au prea mult sau prea putin din anumiti hormoni în corp.

 

Exemplele includ:

1. Hormonii sexuali

Nivelul de hormon sexual coborat tinde sa slabeasca oasele. Reducerea nivelului de estrogen la femeile la menopauza este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru dezvoltarea osteoporozei. Barbatii se confrunta cu o reducere treptata a nivelului de testosteron pe masura ce îmbatrânesc. Tratamente pentru cancerul de prostata care reduc nivelul de testosteron la barbati si tratamente pentru cancerul de san care reduc nivelul de estrogen la femei sunt susceptibile de a accelera pierderea de masa osoasa.

2. Probleme cu glanda tiroida

Prea mult hormon tiroidian poate duce la pierderea de masa osoasa. Aceasta se poate întâmpla în cazul în care tiroida este hiperactiva sau daca luati prea multe medicamente cu hormoni tiroidieni pentru a trata tiroida.

3.  Alte glande

Osteoporoza a fost asociata cu glandele paratiroide si glandele suprarenale.

 

Osteoporoza factori dietetici

Osteoporoza este mai probabil sa apara la persoanele care au:

*Aportul de calciu scazut. Lipsa de calciu pe tot parcursul vietii joaca un rol în dezvoltarea osteoporozei. Un aport redus de calciu contribuie la densitatea oaselor diminuata, pierderea osoasa precoce si un risc crescut de fracturi.

*Tulburari de alimentatie. Restrictionarea aportului alimentar in anumite diete de slabire slabeste oasele atat la barbati cat si la femei.

*Chirurgia gastro-intestinala. Este o interventie chirurgicala pentru a reduce dimensiunea stomacului sau pentru a elimina o parte din intestin care limiteaza suprafata disponibila pentru a absorbi nutrienti, inclusiv calciu.