Va simțiti stresat, obosit, deprimat, fara pofta de viata, epuizat sau chiar lipsit de dorinta sexuala normala? Dacă da, ati luat vreodata o doză zilnică de Avena sativa ( de asemenea cunoscuta ca ovăz sau paie de ovaz) ?

Aceasta planta minunata este considerata a fi liniștitoare pentru creier si sistemul nervos, în timp ce crește dorinta sexuala si performanta atat la barbati cat si la femei !

Avena sativa devine rapid o cunoscuta alternativa naturala pentru producatorii farmaceutici din domeniul produselor ce stimuleaza erectia, fara a avea efecte secundare periculoase.

De asemenea, cunoscuta sub numele de semințe laptoase de ovaz sau paie de ovaz, Avena Sativa este folosita pentru o stimulare sexuala rapida si eficienta atât bărbați cat și la femei. Ovazul este adesea descris ca ” Viagra naturală” ! Efectele sale de stimulare sunt bine cunoscute în lumea animală, în special la cai în cazul în care este cunoscut faptul că, dacă sunt hrăniti cu ovăz comportamentul lor va fi sălbatic și energic ! Și am auzit termenul de” însămânțare de ovaz.”

Dr. Larry Clapp a studiat medicamente alternative pentru virilitate pe scară largă și concluzionează că ” zece picaturi, sub limba, de două ori pe zi, au efecte foarte puternice pentru a spori functia erectila. ” Alte studii au sugerat, de asemenea, rezultate concludente pentru ambele sexe.

La femei, efectul pare a fi acela de a crește dorinta sexuala, mai degraba decat performanta fizica. Avena sativa conține compuși care au efect atât sedativ cat și calmant la nivelul creierului si al sistemului nervos, de aceea se spune ca este o planta buna ce ofera calmare la nivelul nervilor. La femei efectul afrodisiac pare să funcționeze prin relaxarea organismului care, la rândul său permite o creștere naturală a dorinței sexuale.

La bărbați pare a fi eficace pentru tratarea impotenței și ejacularii premature, probabil prin creșterea fluxului sanguin sănătos.

Ca un produs alimentar, ovăzul este cunoscut a fi bun pentru inima, deoarece păstrează grăsimea din sânge sub control. Ovazul are, de asemenea, si alte proprietăți medicinale.

Semințele de Avena sativa nu sunt doar o sursă bogată de carbohidrați și fibre solubile, au, de asemenea, cel mai mare conținut de fier, zinc și mangan dintre toate cerealele. Se spune ca ovazul este util pentru efectul sau recomfortant.

Avena sativa nu are efecte secundare cunoscute, spre deosebire de medicamentele sexuale prescrise, uneori, periculoase. Este folosit ca un tonic pentru sistemul general nervos, precum și ca un tonic general pentru sănătate.

Avena sativa este de multe ori ingredientul principal în formulele sexuale scumpe și în cunoscutele alternative pe bază de plante V, Cobra si Biogra. Nu este nevoie sa cumpărati formule scumpe pe bază de plante. Planta in sine este mult mai puternica și nu este scumpa pentru a fi utilizata.

Avena sativa nu pare a interacționa cu alte medicamente, de aceea este adesea folosita ca o alternativa sigura pentru alte plante care sunt utilizate pentru anxietate, cum ar fi sunătoarea, care nu poate fi luata cu multe medicamente pe baza de prescriptie medicala.

Avena sativa poate fi, de asemenea, de mare ajutor și este adesea combinata cu valeriană și gura-lupului.

Ovăzul este uneori adăugat in bai ca un tratament pentru afectiuni ale pielii precum eczeme. În general, nu există efecte secundare sau contraindicații in folosirea suplimentelor din planta avena sativa.