Pastile de Usturoi Beneficii

 

 

 

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Usturoi:

Garlic Caps – 100 Capsule – Capsule cu Usturoi si Patrunjel – Antibiotic Natural

Usturoiul este o plantă nativă din Africa şi Asia centrală. Usturoiul a fost descoperit şi folosit de vechii egipteni, babilonieni, evrei, greci şi romani. Usturoiul a câştigat un loc renumit în medicina modernă naturala. În Evul Mediu şi Renaştere, când populaţia s-a confruntat cu mari urgii, usturoiul a fost folosit foarte des ca un medicament de protecţie. Usturoiul a devenit cel mai bun antidot împotriva ciumei. Calităţile sale diuretice au fost descoperite de către Bartholius, care il recomanda pentru tratarea frisoanelor, în timp ce Sydenham il recomanda ca un tratament impotriva umflaturilor.

 

 

Compuşii activi ai usturoiului sunt uleiul volatil, amestecul dintre sulfurat şi oxid de alil într-o stare aproape pură, două componente minerale foarte importante, antibiotice (sulf, iod, zinc, mangan şi) şi vitaminele B şi C.

 

Principalele calităţi terapeutice ale usturoiului sunt cele antiseptice, antibacteriene, de stimulare a digestiei, de reducere a tensiunii arteriale, de reglementare glandulara, diuretice si chiar anti-canceroase.

 

Pe plan intern, usturoiul nu este folosit atât de mult din cauza mirosului sau puternic, care rămâne în gură pentru mult timp. Cu toate acestea, usturoiul este încă folosit adesea pentru tratarea unor afectiuni diverse: consumul a 2-3 catei de usturoi pe zi are rezultate minunate în tratarea infecţiilor intestinale si a faringitei. Usturoiul contracarează, de asemenea, complicaţiile gripei si ajuta la tratarea gutei, asigurand o stare generală de sănătate. De asemenea, usturoiul este foarte eficient împotriva viermilor intestinali.

 

 

Alte utilizari ale usturoiului sunt:

– Zbrobit şi amestecat în grăsime sau ulei, se recomandă ca un unguent. Acest amestec de usturoi este folosit la tratarea tumorilor albe;

– Amestecul obţinut dintr-un catel de usturoi amestecat cu ulei camforat se foloseste pentru frecarea spatelui şi pieptului, fiind eficient impotriva scabiei;

– Dezinfectarea ranilor poate fi realizata cu succes prin măcinarea unui catel de usturoi si amestecandu-l cu alcool până când se obţine o soluţie (suc de usturoi 10% şi 1-2% alcool);

– Amestecul obţinut dintr-un catel de usturoi si ulei camforat este utilizat cu succes în tratarea reumatismului şi asteniei;

– Rănile şi punctele negre pot fi tratate prin aplicarea de cataplasme cu usturoi. Rezultatele sunt vizibile după două săptămâni. Cataplasme calde facute din catei de usturoi fierti pot fi utilizate în continuare pentru a proteja pielea sanatoasa.

Sucul de usturoi este un alt tratament util obţinut din această plantă. Usturoiul are rezultate notabile in tratarea: hipertensiunii arteriale, bolilor infecţioase, problemelor pulmonare, bronsitelor, tuberculozei, astmului, parazitilor intestinali si impiedica chiar si aparitia cancerului.

 

 

Usturoi indicatii:
– Cateva picaturi de suc de usturoi cu o cantitate mică de zahăr sunt eficiente in oprirea unei crize de astm;
– Un tampon de vata imbibat in suc de usturoi calmeaza durerea de ureche;
– Pentru eliminarea viermilor intestinali, se prepara un amestec din 20 ml de suc de usturoi cu 200 ml de lapte cald, care se bea dimineaţa devreme.

 

Un alt beneficiu mai putin cunoscut este faptul ca usturoiul are efecte afrodisiace. Cercetarile au aratat ca usturoiul este capabil de a îmbunătăţi fluxul de sânge prin vene şi, de asemenea, de a mari performanţa sexuală la bărbaţi.

 

Atenţie!

Pentru a elimina mirosul neplacut de usturoi, este recomandabil sa mestecati 2-3 boabe de cafea, anason sau chimen, un mar sau o bucata de patrunjel.