Patrunjel Beneficii si Proprietati

 

 

 

 

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Patrunjel si Usturoi:

Garlic Caps – 100 Capsule – Antibiotic Natural

 

 

Compoziţie chimică frunze patrunjel:

Ulei volatil: 0,3 %

Vitamine: A, B, C (200 mg/100 g)

Săruri minerale: Fe, Ca

 

 

Compoziţie chimică rădăcini patrunjel:

Apă: 85%

Proteine: 3%

Hidraţi de carbon: 6%

Ulei volatil

Substanţe minerale: Na 20 mg%, K 600 mg%, Ca 145 mg%, P 75 mg%, Fe 4,8 mg%; Microelemente: I, Mg, Mn, S, Cu.

Vitamine: A 730 mg% , B, 0,10 mg%, B2 0,20 mg%, niacina 0,8 mg%, C peste 100 mg%.

 

 

 

Patrunjel Proprietăţi

Stimaulent general al sistemului nervos şi al glandelor endocrine, tonic, antianemic, antirahitic, antiscorbutic, antixeroftalmic, antiasmatic, anticanceros, antiinflamator, antifebril, elimină toxinele din organism, afrodisiac, calmant, depurativ, diuretic, diaforetic, emenagog, expectorant, mineralizant, secretolitic, tonic nervos, capilar şi uterin, vermifug, vitaminizant, vasodilatator, cola- gog, aromatic, aperitiv. Stimulent al fibrelor musculare, intestinale, urinare, biliare, uterine.

 

 

Patrunjel Beneficii:

 

Anemie – patrunjelul este bogat in fier, astfel consumat ajuta la consolidarea nivelului de fier din organism.

Beneficii bacteriene – patrunjelul ajuta la uciderea bacteriilor care cauzeaza o respiratie urat mirositoare si calvitia produsa de bacterii. Unii botanisti au avut succes cu patrunjelul frecandu-l de capul unei persoane cu chelie pentru stimularea cresterii parului chiar daca bacteriile nu sunt prezente.

Pierderea în greutate – datorită proprietăților diuretice mari, patrunjelul este adesea recomandat ca o soluție viabila pentru pierderea în greutate .

Antioxidant – patrunjelul poate contribui la cresterea de antioxidanti in sange.

Sistemul digestiv – patrunjelul este deosebit pentru inlaturarea diareei si ca un remediu de vindecare a discomfortului digestiv.

Infectii ale urechilor – patrunjelul ajuta la tratarea infectiilor urechilor.

Vasele de sange – vasele de sange sunt elastice de la consumul de patrunjel , ceea ce ajuta la prevenirea sau vindecarea vanatailor.

Oboseala – daca sunteti obosit tot timpul, incercati o ceasca de ceai de patrunjel pentru a obtine un impuls energetic care este natural.

Colesterolul – impreuna cu alte medicamente , patrunjelul ajuta la scaderea colesterolului.

Vezica biliara – patrunjelul este un diuretic natural va poate ajuta sa dislocati calculii biliari si chiar sa ii dizolvati.

Sistemul imunitar – patrunjelul contine vitaminele C si B 12, beta-caroten si acizi grasi care va pot ajuta la stimularea sistemului imunitar pentru indepartarea racelii si gripei.

Hormonii – beneficiile patrunjelului la femeile cu probleme hormonale includ cresterea nivelului de estrogen, restabilirea de sange in uter si reducerea sindromului premenstrual, piele uscata si depresie.

Intepaturi ale insectelor – prin frecarea cu patrunjel pe zona afectata, pruritul, durerile si umflaturile sunt reduse.

Rinichii– dincolo de boala renala severa sau inflamatia , patrunjelul ajuta la imbunatatirea activitatii rinichilor si activitatii tractului urinar prin reducerea cantitatii de sare reabsorbite in tesuturile corpului.

Combate pierderea dintilor – patrunjelul ajuta atunci cand se produce pierderea dintilor cauzata de o deficienta mare de vitamina C.