Pau D’arco Capsule

 

 

 

Paraprotex- 100 tablete – sprijina natural functiile de aparare ale organismului in lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor si virusilor, oferind un ajutor eficient in caz de infectii intestinale, mentinand sanatatea florei intestinale si intarind sistemul imunitar.

 

Pau d’Arco (Tabebuia avellanedae) este originar din America de Sud, fiind folosit pentru a trata o gama larga de conditii, inclusiv durere, artrita, inflamatia glandei prostatei (prostatita), febra, dizenterie, furuncule și ulcere și diferite tipuri de cancer. Încă din 1873, există rapoarte de utilizări ale plantei pau d’arco in scopuri medicinale.

 

 

Oamenii de stiinta au identificat doua substante chimice active din Pau d’Arco. Aceste substanțe chimice sunt numite naftochinone: lapachol și beta-lapachone. In testele de laborator, aceste substante chimice au capacitatea de a ucide anumite bacterii, ciuperci, virusuri si paraziti. Acestea au, de asemenea, proprietati anti-inflamatorii.

 

 

Pau d’Arco este uneori folosită pentru următoarele situații:

-Candidoză (o infecție vaginala sau orala)
-Virusul herpes simplex
-Gripă
-Boli parazitare, cum ar fi schistosomiasis
-Infecții bacteriene, cum ar fi bruceloza
-Cancer

Experimentele in eprubete și studiile pe animale au analizat daca Pau d’Arco are vreun efect asupra cancerului. Aceste teste au arătat rezultate mixte.

 

 

Descrierea plantei pau d’arco:

Pau d’arco copac este un copac vesnic verde care creste in zonele calde din Europa Centrală și America de Sud. Pau d’arco are frunze mari, crește până la o înălțime de 40 de metri și are flori de culoare roz-violet. Lemnul arborelui pau d’arco este extrem de greu, iar acest lucru îl face rezistent la boli si carii. Coaja interioara a arborelui pau d’arco este utilizata ca medicament.