Pentru Ce Este Bun Ceaiul Verde

 

 

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Ceai Verde:

Shake One – 500 Grame – Slabire Rapida

Figure Shaper – 60 Capsule

Slim Formula – 90 Tablete

 

 

Inca din Antichitate, ţările din Est au apreciat nu numai gustul ceaiului verde, ci si capacitatea acestuia de vindecare, proprietati care au fost cuprinse în cartea “Menţinerea sănătăţii prin consumul de ceai”, scrisa în 1211 de către călugărul budist Eisei.

 

Recent, medicina occidentală a început să acorde atenţia cuvenită ceaiului verde, datorita puterii sale terapeutice.

 

 

Puterea de vindecare a ceaiului verde

In urma studiilor efectuate, a fost descoperit faptul că ceaiul verde are polifenoli antioxidanti puternici numiti catechine, substanţe care au proprietati puternice anti-îmbătrânire, actionand, de asemenea, ca şi agenţi impotriva grăsimii.

 

 

Ceaiul verde are, de asemenea, efecte impotriva cancerului, pot preveni arterioscleroza, protejeaza sănătatea dentara, au o acţiune antibacteriană şi reduc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.

 

 

Ceai verde beneficii slabit

În ceea ce priveşte procesul de reducere a greutăţii, putem spune că polifenolii promovează termogeneza sau rata la care sunt arse caloriile şi consumul total de energie. Prin urmare, recomandăm consumul de ceai verde, ca un adjuvant al organismului in arderea grăsimii.

 

Această proprietate este responsabila pentru faptul că ceaiul verde este una din plantele care apar cel mai des în dietele de slabire.

 

Polifenolii din ceaiul verde, în special catechinele isi exercita actiunea antitumorala, prin diverse mecanisme: activitate antioxidanta, inhiba urokinaza ( enzimă responsabila pentru creşterea tumorii) si angiogeneza (care impiedica hranirea tumorii).

 

Cu toate acestea, activitatea anti-cancer a fost dovedita in special in cazul cancerului de piele. Studiile realizate cu persoane supuse unor doze mari de radiatii ultraviolete au constatat că incidenţa melanoamelor a fost mai mică în cazul in care pe piele este aplicat ceai verde.

 

Ceaiul verde a fost folosit de secole ca un remediu pentru diferite afectiuni ale pielii, cum ar fi pentru a calma muscaturile de insecte, arsurile, taieturile minore şi acneea.

 

În prezent, ceaiul verde se gaseste în compoziţia cremelor antirid si, în general, in articolele de toaletă.

 

Consumul de ceai verde are efect în prevenirea aterosclerozei, sau formarea de placi in artere care duc la apariţia infarctului miocardic.

 

Un studiu realizat în Statele Unite a testat eficacitatea ceaiului verde pe soareci predispusi la artrita reumatoida. În acest sens, s-au folosit soareci hraniti doar cu apă sau apa imbogatita cu ceai verde, acestia primind echivalentul 4 cesti de ceai verde pe zi. Rozătoarele care au ingerat ceai verde au fost mai putin sensibile la dezvoltarea de artrita, iar in cazul in care au dezvoltat totusi boala, aceasta a apărut mai târziu, în comparaţie cu soarecii carora nu le-au fost furnizati antioxidanti.

 

Ceaiul verde s-a dovedit a fi o buna pastă de dinţi, deoarece combate bacteriile care se acumuleaza pe dinti datorita continutului bogat de fluor si taninuri, care sunt substante astringente.