Pentru Ce Este Bun Ceaiul Verde?

 

 

 

 

Produse Naturiste pe Baza de Ceai Verde:

Slim Formula – 90 Tablete

Figure Shaper – 60 Capsule

Ceaiul verde (Camellia sinensis) provine din acelaşi arbust peren ca ceaiul negru, diferența dintre cele două ceaiuri fiind în metodele folosite pentru a prelucra frunzele. Ceaiul verde se face prin aburirea ușoară a frunzelor proaspete de ceai, în timp ce ceaiul negru este făcut din frunze uscate și prăjite, care îşi pierd o parte din puterea lor medicinală.

 

Ceaiul verde este o băutură populară în China de mii de ani, dar lumea occidentală a descoperit abia recent beneficiile sale remarcabile asupra sănătăţii. Metoda de prelucrare folosită pentru a face ceai verde lasă polifenolii (inclusiv proanthocianidina și catechina, doi antioxidanţi puternici) intacţi. În studiile de laborator, polifenolii au oferit o protecţie antioxidantă mai mare decât vitamina E sau vitamina C.

 

Polifenolii îmbunătățesc şi performanța enzimelor antioxidante naturale ale corpului, inclusiv glutationul, ceea ce face ceaiul verde un posibil tratament pentru cei care suferă de artrită. Glutationul s-a dovedit eficient în reducerea inflamației și a leziunilor cartilajului care caracterizează această afecţiune.

 

Dacă beţi ceai verde, îi oferiţi corpului dvs. o protecție împotriva bolilor cauzate de radicalii liberi. Mai multe studii mari au arătat că efectele antioxidante ale ceaiului verde pot ajuta la scăderea riscului de a dezvolta: cancer în sistemului digestiv, cancer de prostată, cancer de col uterin și cancer de sân, la femei.

 

Studiile au arătat că ceaiul verde protejează şi împotriva bolilor de inimă, prin scăderea nivelului de colesterol și prevenind formarea cheagurilor de sânge, care pot duce la ateroscleroză (artere înfundate).

 

Femeile care se confruntă cu bufeurile asociate cu menopauza pot bea ceai verde dimineaţa și seara pentru a reduce frecvența bufeurilor. Studii raportează că ceaiul verde ajută la echilibrarea nivelului de estrogen, ceea ce ajută la prevenirea bufeurilor şi descurajează anumite tipuri de cancer de sân.

 

Ceaiul verde a fost folosit pentru a preveni apariţia cariilor dentare, pentru a creștere fluxul de aer în plămâni, la pacienţii cu astm bronşic şi pentru a creşte tonusul sistemului nervos (ultimele două efecte se datorează, probabil, cofeinei, care se găsește în mod natural în toate ceaiurile). De asemenea, mai multe studii mici au arătat că extractul de ceai verde este un inhibitor al apetitului şi promovează pierderea în greutate la oameni.

 

Ceaiul verde este disponibil în pungi de ceai, în suplimentele pure de extract de ceai verde sau în suplimente combinate.

 

Ceai Verde Beneficii Slabit

Studiile clinice sugerează că extractul de ceai verde poate stimula metabolismul şi poate ajuta la arderea grăsimilor. Un studiu pe persoane supraponderale și obeze a constatat că o combinaţie de ceai verde şi cofeină a stimulat pierderea în greutate. Unii cercetători cred că substanțele din ceaiul verde, cunoscute sub numele de catechine, sunt responsabile pentru efectul de ardere a grăsimilor.

 

Produse Naturiste pe Baza de Ceai Verde:

Slim Formula – 90 Tablete

Figure Shaper – 60 Capsule