Pete de varsta

 

Petele de varsta, petele hepatice sau petele solare (lentigo solar) sunt pete cafenii, maro sau negre. Ele variaza in dimensiune si apar, de obicei, pe fata, maini, umeri si brate- zonele cele mai expuse la soare.

 

Petele de varsta sunt foarte frecvente la adultii cu varsta de peste 50 de ani, dar si persoanele mai tinere pot avea aceste pete, mai ales in cazul in care sunt expuse mult timp la soare.

 

Cu toate ca petele de varsta sun asemanatoare ca aspect cu tumorile canceroase, acestea sunt inofensive si nu au nevoie de tratament. Din motive cosmetice, petele de varsta pot fi atenuate cu produse de albire, sau eliminate. Cu toate acestea, prevenirea lor- prin evitarea soarelui si utilizarea protectiei solare- poate fi cel mai simplu mod de a mentine aspectul tineresc al pielii.

 

Pete de varsta simptome:

Petele de varsta se dezvolta de obicei la persoanele cu un ten deschis, dar ele pot fi observate si la persoanele cu un ten mai inchis.

 

Petele de varsta:

*Sunt zone plate, ovale, cu o pigmentare crescuta

*Sunt de obicei cafenii, maro sau negre

*Apar pe pielea cea mai expusa la soare de-a lungul anilor, cum ar fi dosul mainilor, varfurile picioarelr, fata, umeri, si partea superioara a spatelui.

Petele de varsta variaza de la dimensiuni de pistrui pana la mai mult de 13 milimetri, si pot fi grupate, fiind astfel mai proeminente.

 

Pete de varsta cauze:

Petele de varsta sunt cauzate in principal de ani de expunere la ultraviolete (UV) de la soare. Utilizarea de lampi de bronzat comerciale si paturi de bronzare poate contribui de asemenea la dezvoltarea petelor de varsta.

 

Pigmentul din stratul superior al pielii(epiderma), care confera pielii culoarea normala, este numit melanina. Lumina UV accelereaza productia de melanina, creand un bronz care ajuta la protejarea straturilor mai profunde ale pielii de razele UV.

 

Pe zone ale pielii care au ani de expunere frecventa si prelungita la soare, petele de varsta apar atunci cand melanina devine „grupata” sau este produsa in concentratii deosebit de ridicate.

 

Pete de varsta factori de risc:

Cu toate ca oricine poate dezvolta pete de varsta, unele persoane pot fi mai susceptibile de a dezvolta conditia daca:

*Au pielea deschisa la culoare

*Au antecedente de expunere la soare frecvente sau intense, sau arsuri solare

 

Pete de Varsta Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru: