Piciorul atletului (Tinea pedis)

 

 

Piciorul atletului (Tinea pedis) este o infecție fungică, care incepe de obicei intre degetele de la picioare. Ea apare frecvent la persoanele ale căror picioare au devenit foarte transpirate în interiorul strâmtorat al pantofilor.

 

Semne și simptome ale piciorului de atlet includ o erupție solzoasă, care de obicei provoacă mâncărime, usturime si arsură. Picior atletului (Tinea pedis) este contagioasă și poate fi răspândită prin pardoseli contaminate, prosoape sau îmbrăcăminte. Piciorul atletului (Tinea pedis) este strâns legată de alte infecții fungice, cum ar fi herpesul și  mâncărimea. Acesta poate fi tratată cu medicamente împotriva alergiilor antifungice, dar infecția adesea reapare. Medicamente prescrise, de asemenea, sunt disponibile.

 

Simptomele piciorului atletului provoacă, de obicei, o erupție roșie solzoasă. Erupția cutanată începe de obicei între degetele de la picioare. Pruritul este adesea cel mai rău imediat după ce scoate pantofii și ciorapii. Unele tipuri de vezicule caracteristice piciorului atletului sau ulcerului. Varietatea bocancilor piciorului de atlet determină uscăciunea cronică și scalarea pe tălpi care se întinde până în partea laterală a piciorului. Acesta poate fi confundat cu eczeme sau chiar piele uscată. Infecția poate afecta unul sau ambele picioare și se pot răspândi și la mână- mai ales dacă vă zgâriați sau umblați la părțile infectate ale picioarelor.          

 

Cauze piciorului atletului (Tinea pedis) sunt cauzate de același tip de ciupercă care cauzează herpesul și mâncărimile. Șosetele și pantofii igrasii, condițiile calde și umede favorizează creșterea organismelor. Piciorul atletului este contagios și se poate transmite prin contactul cu o persoană infectată sau contactul cu suprafețele contaminate, cum ar fi prosoapele, pardoselile și pantofii.          

                       

 

Piciorul atletului factorii de risc:

Aveți riscul mai mare de afecțiune a piciorului atletului dacă: Sunteți un om csre poartă şosete umede sau pantofi strâmți. Împărțiți preșuri, covoare, lenjerie de pat, haine sau pantofi cu cineva care are o infecție fungică sau merge desculț în zone publice,  infecția se poate răspândi în acele locuri publice,cum ar fi vestiare, saune, piscine, băi comunale și dușurile complicațiilor cauzate de infecții ale piciorului atletului de  pot răspândi în alte părți ale corpului, inclusiv: mâna.

 

Oamenii care zgârie sau umblă la părțile infectate ale picioarelor lor pot dezvolta o infecție similară într-una din mâinile lor. unghiile. Ciupercile asociate cu piciorul atletului pot infecta, de asemenea, unghiile de la picioare, o locație care tinde să fie mai rezistentă la tratament. Mâncărimile sunt adesea cauzate de aceeaşi ciupercă care provoacă piciorul atleului. Este normal ca infecția să se răspândească de la picioare la vintre iar ciuperca se poate contracta devpe mâini sau de pe un prosop.