Pierderea libidoului

 

 

Pierderea libidoului (apetitului sexual) este o problema comuna care afecteaza pana la unul din cinci barbati- si chiar mai multe femei- la un moment dat in viata lor. Este adesea legat de stres profesional si personal, sau evenimente importante de schimbare a vietii, cum ar fi in timpul sarcinii, la nastere sau alaptare. Cu toate acestea, o pierdere neasteptata a libidoului- mai ales cand acest lucru dureaza o perioada lunga de timp sau apare des- poate indica, de asemenea, o problema in stilul de viata, medicala, sau personala, care poate fi suparatoare pentru ambii parteneri intr-o relatie.

In acest articol va vom prezenta unele dintre cele mai frecvente motive pentru pierderea libidoului.

 

Probleme de relatie

Primul lucru pe care ar trebui sa il luati in considerare este daca sunteti fericit in relatia cu partenerul de viata. Aveti vreo indoiala sau grija privind motivul real pentru pierderea dorintei sexuale? Daca ati fost intr-o relatie pentru o perioada lunga de timp, este posibil sa fi devenit prea familiar cu partenerul si sa simtiti un grad de nemultumire erotica. Acest lucru este destul de comun si poate avea un efect negativ asupra apetitului sexual. Problemele de cuplu sunt printre cele mai comune cauze de pierdere a libidoului.

 

Un alt lucru de luat in considerare este daca problema este o problema de performanta care face sexul dificil sau nemultumitor. De exemplu, multi oameni au probleme de ejaculare sau disfunctie erectila, iar femeile pot experimenta dureri sau vaginism(atunci cand muschii din jurul vaginului se strang in mod involuntar, inainte de penetrare). Acestea sunt insa de cele mai multe ori tratabile cu ajutorul medicului. Mai exista o forma de terapie pe care medicul o poate recomanda, consilierea sexuala. Aceasta forma de terapie a relatiei include discutii cu partenerul despre orice probleme sexuale sau emotionale care pot contribui la pierderea libidoului.

 

 

 

Stresul, anxietate si epuizare

Acestea pot fi consumatoare de energie si pot avea un impact major asupra starii mentale si a fericirii personale. Daca simtiti ca sunteti in mod constant obosit, stresat sau simtiti anxietate poate este cazul sa faceti unele schimbari in modul de viata sau dieta zilnica.

 

 

Depresia

Depresia este cu totul altceva decat simplul fapt ca ne simtim nefericiti, mizerabili sau plictisiti pentro o perioada scurta de timp. Este o conditie serioasa in cazul in care apar sentimente de tristete extrema care pot dura mult timp. Aceste sentimente pot fi destul de severe pentru a interfera cu viata de zi cu zi, incluzand viata sexuala.

 

Probabil sunteti deprimat daca va simtiti slabi si fara speranta, sau ati pierdut interesul sau placerea in a face lucruri pe care le apreciati inainte. Medicul va poate recomanda medicamente antidepresive, insa libidoul scazut poate fi de asemenea un efect secundar al acestor antidepresive.

 

 

Drogurile si alcoolul

Alcoolul in cantitati excesive poate reduce apetitul sexual, deci ar trebui sa moderati aportul in mod corespunzator daca sunteti barbat, sau si mai putin pentru femei. Abuzul de droguri este de asemenea legat de o pierdere a apetitului sexual.

 

 

Imbatranirea

Multe persoane isi pierd interesul pentru sex pe masura ce imbatranesc, in principal ca urmare a scaderii nivelului de hormoni sexuali, probleme de sanatate legate de varsta sau de efectele secundare ale anumitor medicamente. Barbatii mai in varsta mai ales, pot dezvolta un nivel redus de testosteron, ceea ce poate provoca oboseala, depresia si un apetit sexual redus.

 

Pe masura ce femeile incep sa se apropie de menopauza, nivelul estrogenului, incepe sa scada, lucru care poate afecta libidoul. Femeile pot suferi, de asemenea de un nivel prea scazut de testosteron, mai ales dupa o histerectomie, testosteronul fiind un alt hormon care poate afecta apetitul sexual. Menopauza poate avea de asemenea un efect asupra libidoului.

 

 

Probleme hormonale

Mai putin frecvent, libidoul scazut poate fi cauzat de tiroida. Acest lucru apare in cazul in care glanda tiroida (localizata in gat) nu produce suficienti hormoni, semnele obisnuite ale tiroidei fiind oboseala, cresterea in greutate si depresia. O problema hormonala denumita hiperprolactinemia poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra libidoului. Aceasta apare atunci cand in sange avem un nivel ridicat al unei substante denumita prolactina.

 

Libidoul scazut la femei tratament naturist:

Vital Woman (1-1-0 dupa masa, ajuta la echilibrarea sistemului hormonal, de asemenea creste vitalitatea si tonusul organismului, are efect afrodisiac, este un produs special creat pentru femei);

Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, ajuta la cresterea nivelului de serotonina responsabil de buna dispozitie si de-stresare a sistemului nervos central, de asemenea contribuie la combaterea efectelor nocive ale stresului asupra organismului, actioneaza benefic asupra tonusului fizic si psihic);

 

Libidoul scazut la barbati tratament naturist:

Vital Man – (1-1-0 dupa masa ajuta la mentinerea unui nivel optim al secretiei de testosteron – hormon masculin)

Rhodiolin – (1-0-1 dupa masa, ajuta la cresterea nivelului de serotonina responsabil de buna dispozitie si de-stresare a sistemului nervos central, de asemenea contribuie la combaterea efectelor nocive ale stresului asupra organismului, actioneaza benefic asupra nivelului productiei de sperma si calitatii ejacularii).

Arginine Plus (1-1-1 dupa masa, ajuta la cresterea apetitului sexual si sprijina erectia, de asemenea stimuleaza productia de sperma)