Postul cu apa

 

Postul a fost practicat din cele mai  vechi timpuri de oameni si de animale deopotriva. Postul este instinctual si asociat cu repausul si controlarea nivelurilor de energie.

 

Exista doua tipuri principale de post:

Primul cunoscut sub denumirea de post impus, care este practice impus din cauza bolii. Pur si simplu nu mai esti in stare sa mananci, iar daca mananci, elimini imediat mancarea. Acest lucru se datoreaza interventiei imediate a mecanismelor organismului, care reorienteaza energia necesara digestiei catre sistemele imunitar, limfatic si endocrin. Aceste mecanisme confera organismului forta si energia de a expulza intrusul, blocajul sau congestia.

 

Al doilea tip de post, este postul deliberat, adica obtiunea constienta pe care o face o persoana in vederea curatirii organismului si restaurarii functiilor sale. Postul deliberat dezvolta autodisciplina si incredere in propriile forte.

 

Orice forma de post, impus sau constient, este vitala pentru insanatosirea organismului.

Postul cu apa este un furnizor de energie. In postul cu apa nu trebuie consumata decat apa pura, apa de munte de izvor( daca este posibil )sau apa filtrate cu ajutorul filtrelor de apa. Postul cu apa induce curatarea, purificarea. In extraordinara sa intelepciune, corpul se va concentra asupra eliminarii depozitelor de toxine, mucozitati si a inflamatiei.

 

Nu este recomandat postul cu apa persoanelor foarte slabite sau epuizate, cu atat mai putin celor suferind de cancer. Desi prin post, majoritatea oamenilor se incarca de energia necesara, in cazul epuizarii tisulare avansate, produsele natural proaspete, mai ales fructele, au capacitatea de a fortifica organismal, furnizandu-I substante nutritive si energie. In urma consumarii de fructe sau de sucuri din fructe cu potential energetic ridicat, va creste energia fiecarei celule si a intregului organism, in acelasi timp creandu-se conditiile pentru detoxificare. Postul cu apa, adoptat incazurile de epuizare avansata, pot perturba si mai mult organismul, ducand la moarte. Numai dupa ce s-a realizat fortificarea organismului respectiv se poate trece pe post cu apa.

 

Daca intentionati sa treceti ferm pe post cu apa sau cu sucuri, se impune o pregatire a organismului timp de o saptamana prin consum de alimente naturale, crude. In ultimele doua zile dinaintea postului, se poate adopta o dieta numai din fructe. Acestea ajuta la curatarea intestinului gros din materiile intrate in putrefactie, spala ficatul si rinichii si pregatesc organismul pentru post. Postul poate fi distractiv si impune autodisciplina. Rolul sau de intens sustinator al organismului in procesul de autopurificare si regenerare a fost dovedit de nenumrate ori.

 

Cel mai potrivit moment pentru a intrerupe postul este acela pe care vi-l transmite glasul interior sau intuitia. Dumneavoastra va cunoasteti organismul mai bine ca oricine. Veti sti cand trebuie sa va opriti. Este bine sa fiti corect si cinstit cu propria persoana, stiind sa faceti diferenta intre pofta si foame. In general, dupa aproximativ trei zile, un individ isi pierde dorinta de a manca. Explicatia este ca energia folosita inainte pentru digestiv incepesa fie folosita de organism pentru a se curate si vindeca. Cand aveti din nou senzatia de foame, este semn bun ca sunteti pregatit sa incepeti din nou sa mancati. Si trebuie sa incepeti numai cu fructe. O alta metoda de stabilire a perioadei optime pentru regim este examinarea limbii. Cand incepeti sa tineti post, limba se va acoperi deun strat gros de culoare alba, galbena, verde sau bruna. Cu cat organismul este mai intoxicat, cu atat acest strat va fi mai consistent si ma inchis la culoare. Cu cat organismul este mai sanatos, cu atat va fi mai subtire stratul in timpul postului. Daca tineti post pana cand limba si-a recapatat culoarea roz, inseamna ca ati reusit sa faceti o curatare excelenta a organismului.

 

Este foarte important a stiti cum sa intrerupeti un post, iar decizia de pinde de durata si de tipul postului pe care l-ati adaptat. O regula generala de atentionare ar fi urmatoarea: se recomanda intreruperea postului printr-o perioada intermediara, in care sa mancati doar fructe proaspete, crude, timp de o zi sau doua zile pentru fiecare trei zile de post, adica, daca ati avut 6 zile de post, 1-2 zile mancati fructe; pentru 9 zile de post, macar 3-4 zile de fructe dupa, inainte de a trece pe legume. Foate important. Uneori trecerea brusca la alimentatie cu legume care sunt mai greu de digerat decat fructele sau, mai rau, alimentatia obisnuita, poate fi fatala.

 

Detoxifierea este un proces permanent, care poate dura ani intregi. Ar putea devein unul din hobby-urile dumneavoastra. Petreceti timp lucrand cu corpul dumneavoastra, adoptati un stil de viata in echilibru si armonie. Veti fi o persoana mai sanatoasa, mai plina de energie vibranta, mai curata si mult mai constienta de propriul eu.

 

Produse Calivita Pentru Detoxifiere Recomandate de Dr Valentina Cojocaru:

 Liquid Chlorophyll – 473 ml

Pure Yucca – 100 Capsule

Green Care – 240 Tablete

 

 

Si nu uitati: SA NE HRANIM CU IUBIRE!!

Articol Scris de: Dr Cojocaru Valentina,

Medic specialist Medicina de Familie,

Competenta homeopatie, nutritive, fitoterapie

 

 

Sursa:

Cu multumiri:

Dr Robert Morse- Sa traim sanatos fara toxine