Prurit Anal Tratament Naturist

 

 

 

Pruritul anal, sau mancarimile anale, sunt o conditie comuna. Mancarimea, situata in sau in jurul anusului, este adesea intensa si poate fi insotita de o dorinta puternica de a ne scarpina. Aceasta poate fi jenanta si incomoda.

 

De asemenea pruritul anal are mai multe cauze posibile, cum ar fi probleme de piele, hemoroizi si spalarea excesiva sau insuficienta. In cazul in care mancarimea este persistenta, discutati cu medicul dumneavoastra.

 

Cu masuri adecvate de tratament si auto-ingrijire, cei mai multi oameni obtin ameliorarea completa a mancarimilor.

 

 

Prurit Anal Simptome:

Pruritul anal poate fi asociat cu roseata, arsura si durere. Mancarimea si iritatia pot fi temporare sau mai persistente, in functie de cauza.

 

Prurit Anal Cauze:

Cauzele posibile ale pruritului anal includ:

1. Obiceiuri de ingrijire personala care pot include produse care irita pielea. De asemenea se poate sa includa spalarea excesiva, spalarea insuficienta si spalarea cu sapun, servetele umede sau hartie igienica cu coloranti si parfumuri.

2. Infectii – infectiile cu transmitere sexuala pot include si anusul si pot cauza prurit anal. Oxiuri pot cauza pruritul anal persistent. Alti paraziti pot de asemenea cauza mancarimi similare. Infectiile care implica candida se intalnesc mai des la femei, si pot provoca de asemenea mancarimi in zona anala.

3. Afectiuni ale pielii – uneori pruritul anal este rezultatul unei afectiuni de piele specifice, cum ar fi dermatita de contact sau psioriazisul.

4. Alte afectiuni medicale – acestea includ diaree cronica, hemoroizi, tumori anale si boli care afecteaza intregul organism, cum ar fi diabetul zaharat.