Psyllium

 

 

Acidophilus cu Psyllium – 100 Capsule – probiotice naturiste

Psyllium (Plantago psyllium) reprezintă una din cele peste 200 de specii de pătlagină și este cunoscut cel mai bine pentru efectele sale laxative. Medicina indiană ayurvedică și medicina tradițională chinezească recomandă semințele acestei plante pentru tratarea diareei, constipației şi a hemoroizilor. Psyllium este un ingredient cheie în multe băuturi cu fibre.

 

Semințele de psyllium conțin o cantitate foarte mare de mucilagiu, o substanţă care absoarbe apa și capătă o consistență asemănătoare gelului, în intestin. Absorbind excesul de lichid din intestin, psyllium ajută la oprirea diareei. Mucilagiul previne şi constipația, mărind volumul scaunului, ceea ce stimulează tranzitul intestinal. Psyllium înmoaie scaunul, iar acest lucru ajută la ameliorarea durerii și sângerării cauzate de hemoroizi.

 

La fel ca alte alimente bogate în fibre, psyllium ajută la scăderea colesterolului. Includeţi psyllium în dieta dvs. în mod regulat, ca să vă protejați de bolile de inimă şi de accidentele vasculare cerebrale cauzate de artere înfundate. Studiile au arătat că și o singură linguriţă de psyllium pe zi poate reduce semnificativ nivelul de colesterol. În Statele Unite, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) permite ca orice alimente care conțin 1.7 grame de psyllium să fie etichetate ca „sănătos pentru inimă”. Studiile de laborator indică faptul că psyllium ajută şi la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

 

Psyllium este ingredientul activ din mai multe băuturi cu efect laxativ. De asemenea, puteți cumpăra şi semințe de psyllium din majoritatea magazinelor de specialitate.  O ​​linguriţă de seminţe, de trei ori pe zi, este destul pentru majoritatea oamenilor. Dacă folosiţi psyllium, beţi multe lichide ca să se transforme semințele în mucilagii.

Acidophilus cu Psyllium – 100 Capsule – probiotice naturiste