Regurgitarea Valvei Aortice

 

 

Regurgitare valvei aortice sau regurgitarea aortica este o afecțiune care apare atunci cand valva aortica a inimi nu se închide complet. Regurgitare aortică permite o parte din  sângele care tocmai a fost pompat din  ventriculul stâng  să se scurgă înapoi în ea.

Scurgerea poate preveni pomparea în mod eficient a sângelui catre restul corpului. Ca rezultat, s-ar puteasa va simtiti obosit si sa aveti respiratie sacadata. Regurgitarea valvei aortice se poate dezvolta dintr-o data sau se [pateu intinde pe mai multe decenii.

Odata ce regurgitare valvei aortice devine severă, o intervenție chirurgicală este adesea necesară pentru a repara sau înlocui valva aortica.

Regurgitarea aortica simptome:

Cel mai adesea, regurgitare valvei aortice se dezvoltă treptat, iar inima compensează problema. Este posibil să nu aveți semne sau simptome timpde ani de zile. Cu toate acestea, daca regurgitarea se agraveaza, semnele si simptomele pot include:

• Oboseală și lipsa de energie, mai ales atunci când măriți nivelul de activitate

• Respiratie sacdata la efort sau când vă intindeti

• Glezne și picioare umflate (edem)

Dureri în piept (angină), disconfort sau senzație de apăsare, de multe ori în timpul creșteri efortului fizic

• Amețeală sau leșin

• Puls neregulat (aritmie)

• Murmur cardiac

• Senzațiile  batailor rapide ale inimii(palpitații).

Regurgitarea aortica cauze:
Orice condiție care dauneaza valvei poate provoca regurgitare. Cauzele regurgitare  includ:
Boli ale valvei cardiace congenitale. Este posibil să fi fost nascut cu o valva aortica, care are doar două cuspide (valva bicuspida) sau cuspide fuzionate, in mod normal sunt 3 cuspide separate. Acest lucru vă pune la risc de a dezvolta regurgitarea, cândva in timipul vietii tale.
Endocardită. Valva aortica poate fi deteriorata de endocardită – o infectie in interiorul inimii care implica valvele cardiace.
Febră reumatică. O  complicatie a faringitei streptococice și candva o boala din copilarie comuna  – poate deteriora valva aortica. Febră reumatică este încă răspândită în țările în curs de dezvoltare, dar rare în tarile vestice. 
Alte boli. Alte afecțiuni rare pot mări valva aortica si conduce la regurgitare, inclusiv sindromul Marfan, o boală a țesutului conjunctiv.
Traumatisme. Deteriorarea aortei in apropier de valva aortica, cum ar fi daunele produse de un traumatism la piept sau a unei rupturii  in aorta, de asemenea, pot provoca inversarea fluxului de sange prin valva.
Cum functioneaza inima ta?
Valvele cardiace  se deschid ca o usa intr-un singur sens. Clapele (Cuspidele) ale valvei aortice sunt  deschise fortat din cauza  contractiilor ventriculul stang si  astfel  sangele curge in aorta. Când sângele a trecut prin valva si ventriculului stang a relaxat, cuspidele se inchid pentru  a preveni sângele care tocmai a trecut în aorta spre a nu curge   înapoi în ventriculul stâng.
O valva de inima  defecta este una care nu reușește să se inchida sau sa se deschida în totalitate. Atunci când o valva nu se închide complet, sangele se poate scurge înapoi. Acest lucru se numește regurgitare.
În regurgitarea  valvei aortica, unele scurgeri de sânge revin inapoi  în ventriculul stâng în loc de a curge mai departe către restul corpului după ce a fost pompat în aorta. Aceasta forțează ventriculului stâng pentru a retine mai mult sange, eventual, determinându-l să se extindă și îngroșeze.
La început, extinderea ventriculul stang ajuta, deoarece mentine fluxul de sange adecvat, cu mai multă forță. Dar, în cele din urmă aceste schimbări slăbesc ventriculului stâng – și inima ta in  general.