Remedii Naturiste Pentru Meteosensibilitate

 

Abordăm un subiect care, în urmă cu 20 de ani, ar fi stârnit zâmbete şi nu îngrijorare, aşa cum se întâmplă acum, când perturbaţiile climaterice au devenit din ce în ce mai puternice. Trecerea de la temperaturi foarte ridicate la temperaturi scăzute, umiditatea aerului şi diferenţele de presiune atmosferică cauzează multe neplăceri, în special pentru persoanele care au deja probleme de sănătate. Aceste persoane se numesc persoane meteosensibile, iar meteosensibilitatea reprezintă un strigăt de ajutor al organismului şi ne avertizează că suntem supuşi unor tensiuni fizice şi psihice majore, că avem o imunitate scăzută, că avem un stil de viaţă dezordonat.

 

Meteosensibilitatea este de trei ori mai des întâlnită în cazul femeilor decât al bărbaţilor şi, de asemenea, este mai frecventă la persoanele care locuiesc la oraş, spre deosebire de cele care locuiesc la ţară. Specialiştii explică acest lucru prin faptul că orăşenii îşi petrec foarte mult timp în spaţii închise, iar organismul şi-a pierdut capacitatea de adaptare la transformările impuse de vreme. Reumaticii şi cei care au rămas cu sechele după traumatisme articulare ori osoase sunt cei care suferă cel mai tare, durerile lor sunt deosebit de intense şi de aceea ei nu trebuie să neglijeze să-şi urmeze cu seriozitate tratamentul de întreţinere şi profilaxie. Există persoane la care schimbările meteorologice provoacă anxietate sau depresie, dureri de cap, stări de epuizare fizică, ameţeli, dificultăţi de concentrare, transpiraţie excesivă, nervozitate, disconfort general.

 

Din fericire, CaliVita ne pune la dispoziţie o gamă de produse foarte variate, de bună calitate, care vin în sprijinul tuturor persoanelor, atât celor care au deja probleme de sănătate, cât şi celor care vor să-şi păstreze sănătatea. Dintre produsele cele mai recomandate în acest sezon, amintim: Joint Protex Forte, Joint Protex, Super Soya Lecithin, Triple Potency Lecithin, White Willow, Pure Yucca şi altele.

 

Joint Protex Forte este un produs care conţine substanţe biologic active valoroase în menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi pentru refacerea acestora: glucozamin sulfat, condroitin sulfat, acid hialuronic, turmeric, zinc, mangan.

 

Super Soya Lecithin este foarte eficientă în afecţiunile reumatismale, reduce durerile articulare, e un bun lubrifiant al articulaţiilor. Are indicaţii în artrită şi artroză. Lecitina favorizează şi sănătatea cardiovasculară, scade nivelul LDL, previne formarea plăcilor de ateroame, dizolvă eficient depunerile de colesterol de pe pereţii vaselor sanguine, scade viscozitatea sanguină.
White Willow, aspirina naturală din coajă de salcie albă, are proprietăţi antiinflamatoare şi antialergice.

 

Pure Yucca face posibilă autovindecarea organismului, contribuind la detoxifierea acestuia, datorită substanţelor excepţionale pe care le conţine: enzime, clorofilă, antioxidanţi şi, în mod special, saponine, care au un efect antiinflamator şi detoxifiant al articulaţiilor.

 

Să nu uităm nici de dispozitivul BioHarmonex, ale cărui programe bine gândite sunt utile oricărei persoane, indiferent de anotimp.