Respiratie Urat Mirositoare

 

 

 

Respiratie Urat Mirositoare Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojoccaru:

 

Respirația insuportabilă, denumită și halitoza, poate fi jenantă și, în unele cazuri, poate provoca chiar și anxietate. Nu e de mirare că rafturile magazinelor sunt pline de gume, ghivece de menta, apă de gură și alte produse destinate să lupte împotriva respirației urât mirositoare. Dar multe dintre aceste produse sunt doar măsuri temporare, deoarece nu combate cauza problemei.
Anumite alimente, afectiuni de sănătate și obiceiuri sunt printre cauzele respirației urât mirositoare. În multe cazuri, puteți îmbunătăți respirația urâtă cu o igienă dentară adecvată. Dacă tehnicile simple de auto-îngrijire nu rezolvă problema, consultați dentistul sau medicul pentru a vă asigura că o condiție mai gravă nu vă provoacă respirația urâtă.
Respiratie Urat Mirositoare Simptome:

Mirosurile de respirație slabă variază, în funcție de sursă sau de cauza care stă la baza acestora. Unii oameni se îngrijorează prea des de respirația lor, chiar dacă au miros de gură puțin sau deloc, în timp ce alții au respirație urâtă și nu-l cunosc. Deoarece este dificil să evaluați ce miros va emana gura, adresați-vă unui prieten apropiat sau unei rude pentru a vă confirma întrebările de respirație proastă.

 
Respiratie Urat Mirositoare Cauze:

Cea mai rea respirație începe din gură și există multe cauze posibile. Cauzele respiratiei urat mirositoare sunt:
Alimente. Degradarea particulelor de hrană în interiorul și în jurul dinților poate crește bacteriile și poate provoca un miros neplăcut. Consumul anumitor alimente, cum ar fi ceapa, usturoiul și condimentele, poate provoca respirație urâtă. După ce ați digerat aceste alimente, acestea intră în sânge, sunt transportate în plămâni și vă afectează respirația.
Produse din tutun. Fumatul cauzeaza mirosul neplacut al gurii. Fumătorii și utilizatorii de tutun oral sunt, de asemenea, mult mai susceptibili de a avea boala gingiilor, o altă sursă de respirație urât mirositoare.
Igiena dentară slaba. Dacă nu periați și nu curatați zilnic, particulele de alimente rămân în gură, cauzând respirația urât mirositoare. Un film incolor, lipicios de bacterii (plăci) se formează pe dinți. Dacă nu sunt periati, placa vă poate irita gingiile și, eventual, formează buzunare pline cu plăci între dinți și gingii (parodontita). Limba dvs. poate, de asemenea, capteaza bacterii care produc mirosuri urate. Protezele care nu sunt curățate în mod regulat sau nu se potrivesc corespunzător pot conține bacterii care cauzează mirosuri și particule alimentare.
Gura uscată. Saliva vă ajută să vă curățați gura, îndepărtând particule care provoacă mirosuri proaste. O afecțiune numită gură uscată sau xerostomie poate contribui la respirația urâtă, deoarece producția de saliva este scăzută. Gura uscată apare în mod natural în timpul somnului, ducând la „respirația de dimineață”, și se agravează dacă dormiți cu gura deschisă. Gura uscată cronică poate fi cauzată de o problemă cu glandele salivare și unele boli.
Medicamente. Unele medicamente pot produce indirect respirație urâtă, contribuind la uscăciunea gurii. Altele pot fi defalcate în organism pentru a elibera substanțele chimice care pot fi purtate prin respirație.
Infecții în gură. Respirația neplăcută poate fi cauzată de răni chirurgicale după intervenția chirurgicală orală, cum ar fi îndepărtarea dinților sau a cariilor dentare, a afecțiunilor gingiilor sau a rănilor la nivelul gurii.
Alte afecțiuni ale cailor respiratorii. Respirația poate provoca ocazional pietre mici care se formează în amigdalele și sunt acoperite cu bacterii care produc miros. Infecțiile sau inflamația cronică în nas, sinusuri in gât, care pot contribui la picurarea postnasală, pot provoca respirație urât mirositoare.
Alte cauze ale respiratiei urat mirositoare:

Bolile, cum ar fi unele forme de cancer și afecțiuni ca tulburările metabolice, pot determina un miros de respirație distinct ca rezultat al substanțelor chimice pe care le produc. Refluxul cronic al acizilor gastrici (boala de reflux gastroesofagian sau GERD) poate fi asociată cu respirația urâtă. Respirația neplăcută la copiii mici poate fi cauzată de un corp străin, cum ar fi o bucată de hrană, așezată într-o nară.