Resveratrol Beneficii

 Resveratrol Plus Calivita – 60 Capsule

Daca ai auzit ca vinul poate cobori niveurile de cholesterol, inseamna ca ai auzit si de resveratrol. E principalul ingredient in vinul rosu. Dar pe langa ca se afla in vinul rosu si in alte alimente resveratrolul are potentialul de a imbunatatii starea de sanatate. De fapr suplimentarea cu reseveratol a fost corelata cu mai multe beneficii de sanatate inclusiv imbunatatirea functionarii creierului si coborarea tensiunii arteriale.

 

 

Ce e reseveratrolul?

Este un compus care actioneaza ca un fel de antioxidant. Se poate gasi in vin rosu , struguri, coacaze si cateva feluri de alune.  Mai ales in coaja strugurilor si a coacazelor.

Suplimentele cu resveratrol pot scadea presiunea arteriala. Intr-un studiu  din 2015 care a concluzionat ca dozele mari de resveratrol reduc presiunea asupra peretilor arterelor atunci cand inima bate.

Aceasta presiune se numeste presiune systolica. Acest tip de presiune creste odata cu varsta pe masura ce arterele se rigidizeaza. Cand este prea mare poate fi in pericol de sanatate. Resveratrolul coboara presiunea arterial prin eliberarea de oxid  nitric care cauzeaza relaxarea vaselor de sange.

 

 

Resveratrol are un efect pozitiv asupra grasimi din sange

Mai multe studii au concluzionat ca suplimentarea cu resveratrol poate afecta grasimea din sange intr-un mod pozitiv. Un studiu publicat in 2016 ce a avut ca participanti  oameni cu o dieta bogata in proteine si in grasimi polinesaturate au avut niveluri considerabil mai mici ale colesterolului dupa suplimentarea cu resveratrol.

Resveratrolul pare să influențeze nivelul de colesterol prin reducerea efectului unei enzime care controlează producția de colesterol . Ca antioxidant, poate, de asemenea, să scadă oxidarea colesterolului LDL „rău”. Oxidarea LDL contribuie la acumularea de plăci de grasime în pereții arterelor .

 

Într-un studiu, participanții au primit extract de struguri care a fost imbunatatit  cu resveratrol. După șase luni de tratament, LDL-ul lor a scăzut cu 4,5%, iar LDL-ul lor oxidat a scăzut cu 20% comparativ cu participanții care au luat un extract de struguri care nu a fost imbunatatit cu resveratrol.

 

Resveratrol prelungește durata de viață

Abilitatea compușilor de a prelungi durata de viață a diferitelor organisme a devenit o zonă importantă de cercetare. Există dovezi că resveratrolul activează anumite gene care îndepărtează bolile legate de inaintarea in varsta. Funcționează  în același mod ca restricția calorică, care e demonstrata stiintific ca prelungeste viata. O analiză a studiilor care au explorat această legătură a constatat că resveratrolul a crescut durata de viață cu 60%.

 

Resveratrol protejează creierul

Mai multe studii au sugerat că consumul de vin rosu poate ajuta la încetinirea declinului cognitiv asociat vârstei inaintate. Aceasta se poate datora în parte activității antioxidante și antiinflamatoare a resveratrolului. Se pare că interferează cu fragmentele de proteine numite beta-amiloide, care sunt esențiale pentru formarea plăcilor de grasime care sunt un semn distinctiv al bolii Alzheimer . În plus, compusul poate declanșa un lanț de evenimente care protejează celulele creierului împotriva deteriorării
Rezumat Resveratrol: Un compus puternic antioxidant și antiinflamator, resveratrolul protejeaza celulele creierului impotriva deteriorarii.

 

Resveratrol poate crește absorbtia insulinei

Resveratrolul a dovedit ca are mai multe beneficii pentru diabet. Aceste beneficii includ creșterea sensibilității la insulină și prevenirea complicațiilor datorate diabetului. O explicație pentru modul în care funcționează resveratrolul este că poate împiedica o anumită enzimă să transforme glucoza în sorbitol, un alcool din zahăr.
Atunci când prea mult sorbitol se acumulează in persoanele cu diabet zaharat, poate oxida celulele.
Iată câteva alte beneficii pe care resveratrol le poate avea pentru persoanele cu diabet.

 

Resveratrol protejeaza impotriva oxidarii
• Ajută la scăderea inflamației: se consideră că resveratrolul diminuează inflamația, un factor cheie pentru bolile cronice, inclusiv diabetul.
• Activează AMPK: aceasta este o proteină care ajută organismul să metabolizeze glucoza. AMPK  ajută la menținerea nivelului scăzut al zahărului din sânge.

 

Resveratrol poate ușura durerea articulară

Artrita este o afecțiune obișnuită care duce la durerea articulară și pierderea mobilității . Când este luat ca supliment, resveratrolul poate ajuta la protejarea cartilajelor impotriva deteriorarii. Distrugerea cartilagiului poate provoca dureri articulare și este unul din principalele simptome ale artritei . In grup de cercetatorii a  injectat resveratrol în articulațiile genunchilor pacientilor cu artrită și a constatat că au suferit mai puține leziuni ale cartilajului .

 

Resveratrol Pret