Rhodiola Calivita

 

Care sunt beneficiile aduse sanatatii de Rhodiola rosea?

Rhodiola rosea, de asemenea cunoscuta sub numele de radacina de aur, creste in climatul rece din nordul Asiei si Europa de Est si chiar infloreste in multe regiuni ale zonei arctice. Este inclusa in mai multe modalitati de vindecare traditionale in cazul in care este folosita ca un remediu pe baza de plante, in afectiuni care includ oboseala, anxietate, si starea de spirit.

 

 

Cum functioneaza Rhodiola rosea?

Rhodiola rosea este un adaptogen puternic natural, ceea ce inseamna ca ajuta mintea si corpul sa se adapteze la stress si alte afectiuni legate de stress. Cercetarile au identificat cinci compusi biologici activi in radacinile plantei-colofoniu, rhodioloside, rosarin, salidroside si tirozol. Desi toi compusii plantei lucreaza impreuna  in sinergie, analizele sugereaza ca tirozolul, rhodiolosidele si salidrosidele sunt printre cele mai active. Salidrosidele ofera in mod specific proprietati antioxidante pentru a combate efectele imbatranirii.

 

 

Rhodiola rosea promoveaza performanta fizica si mintala

Rhodiola rosea poate imbunatati permeabilitatea barierei hemato-encefalice. Acest lucru promoveaza transportul normal, neobstructionat al dopaminei si serotoninei, doi neurotransmitatori care sunt esentiali pentru reglarea starii de spirit si de a ajuta la o viata mai sanatoasa. Un studiu clinic din 2011 a constatat ca persoanele care au avut un aport de suplimente cu Rhodiola rosea au avut o reintinerire fizica si mentala la sfarsitul studiului. Studiul a descoperit de asemenea rezultate pozitive in privinta efectului sanatatii mintale de ansamblu. Cercetaorii rusi au sustinut aceste rezultate, acestia identificand abilitatea plantei de a mari rezistenta la stres si stimularea cognitiva si neuronala.

 

 

Rhodiola rosea este un amplificator de energie

Cercetatorii din Europa de Est au efectuat numeroase investigatii asupra efectelor Rhodiola rosea asupra oboselii fizice si psihice. Participantii care au luat Rhodiola rosea au raportat ca au mai multa energie si o putere de concentrare marita. De asemenea persoanele din studiu au avut si o rezistenta marita in timpul activitatilor fizice. Un studiu de douasprezece saptamani a evaluat extractul de Rhodiola rosea in asociere cu vitamine si minerale pe 120 de adulti care se confruntau cu deficiente fizice si cognitive. Aproximativ 80% dintre subiectii testati au evaluat suplimentele ca avand efecte bune sau foarte bune.

 

 

Rhodiola rosea si sanatatea tiroidei

Rhodiola rosea are de asemenea un efect pozitiv in sanatatea tiroidei. Un studiu a examinat pacientii cu cancer tiroidian diferentiat, dintre care toti au necesitat retragerea hormonului ca parte a tratamentului. Acest lucru poate cauza oboseala si hipotiroidism. Intr-un efort de a contracara aceste efecte pacientii au primit suplimente cu Rhodiola rosea, avand ca rezultate o usurare in disfunctiile tiroidei.

 

 

Alte beneficii de sanatate ale Rhodiola rosea

Ati facut vreodata exercitii fizice si sa resimtiti febra musculara dupa aceea? O acumulare de acid lactic in muschi a fost probabil motivul. Cercetatorii italieni au evaluat 14 sportivi de sex masculin pentru a determina efectul cu suplimentarea de Rhodiola rosea in urma antrenamentelor intense, observand o reducere a nivelului de acid lactic si a daunelor muschilor, dovedind eficacitatea plantei ca un adaptogen.

 

 

Un ultim gand

Cercetarile recente sugereaza ca Rhodiola rosea este o optiune fantastica pe baza de plante pentru a sustine performanta fizica, energia si starea de spirit, fiind interesant faptul ca s-a observat in mod stintific beneficiile aduse de aceasta, speculate anterior doar pe bazele practicilor traditionale si a folclorului.

 

Produs Naturist pe Baza de Rhodiola Rosea:

Rhodiolin – 120 Capsule