Scleroza Laterala Amiotrofica Tratament Naturist

 

 

 

Scleroza laterala amiotrofica, sau SLA, cunoscuta de asemenea ca boala Charcot sau Lou Gehrig, este o boala progresiva a sistemului nervos(neurologic), care distruge celulele nervoase si cauzeaza invaliditate.

 

SLA (Scleroza laterala amiotrofica), adesea numita boala lui Lou Gehrig, dupa celebrul jucator de baseball care a fost diagnosticat cu ea, este un tip de boala a neuronului motor, in care celulele nervoase se distrug treptat si mor.

 

De obicei medicii nu stiu de ce se produce SLA (Scleroza laterala amiotrofica). Unele cazuri sunt mostenite. Scleroza laterala amiotrofica de multe ori incepe cu spasme musculare si slabiciune intr-un membru, sau tulburari de vorbire. In cele din urma ALS afecteaza controlul muschilor necesari pentru a ne misca, vorbi, manca si respira.

 

Scleroza laterala amiotrofica simptome:

Scleroza laterala amiotrofica – semnele si simptomele precoce includ:

*Dificultate in mersul pe jos sau in activitatile zilnice normale

*Impiedicare si caderi dese

*Slabiciune in picioare, sau glezne

*Slabiciune a mainilor, sau neindemanare

*Tulburari de vorbire sau probleme la inghitire

*Crampe musculare si spasme in brate, umeri si limba

*Dificultate in a tine capul sus sau o postura corecta

 

Scleroza laterala amiotrofica incepe adesea la nivelul mainilor, picioarelor sau membrelor, si apoi se extinde si in alte parti ale corpului. Pe masura ce boala avanseaza si celulele nervoase sunt distruse, muschii sunt slabiti progresiv. Acest lucru afecteaza in cele din urma mestecatul, inghititul, vorbirea si respiratia.

 

Scleroza laterala amiotrofica nu afecteaza de obicei intestinul sau controlul vezicii urinare, simturile sau capacitatea de gandire. Este posibil sa ramanem implicati in mod activ cu familia si prietenii.

 

 

Scleroza laterala amiotrofica cauze:

Scleroza laterala amiotrofica este mostenita in 5 pana la 10 la suta din cazuri, in timp ce restul nu au o cauza cunoscuta. Cercetatorii studiaza mai multe cauze posibile a SLA, inclusiv:

Mutatia genelor – diverse mutatii genetice pot duce la mostenirea sclerozei laterala amiotrofica, care poate provoca aceleasi simptome ca forma care nu este mostenita.

Dezechilibru chimic – persoanele cu scleroza laterala amiotrofica au, in general, nivele peste medie de glutamat, o substanta care are rolul de mesager chimic in creier, in jurul celulelor nervoase din lichidul cefalorahidian. Prea mult glutamat este toxic pentru anumite celule nervoase.

Sistem imunitar cu raspuns dezorganizat– uneori sistemul imunitar incepe sa atace celule normale ale corpului, care pot duce la moartea celulelor nervoase.

Proteinele din celulele nervoase care nu sunt corespunzatoare pot duce la o acumulare treptata a formelor anormale a acestor proteine in celule, distrugand celulele nervoase.

 

 

Scleroza laterala amiotrofica factori de risc:

Factorii de risc pentru scleroza laterala amiotrofica includ:

Ereditatea – cinci pana la 10 la suta din persoanele cu scleroza laterala amiotrofica au mostenit aceasta afectiune. La cele mai multe persoane cu scleroza laterala amiotrofica ereditara, copii au o sansa de 50% de dezvoltare a bolii.

Varsta – riscul scleroza laterala amiotrofica creste o data cu varsta, si este mai frecvent la varste cuprinse intre 40 si 60 de ani.

Sexul – inainte de varsta de 65 de ani, riscul este mai crescut pentru barbati decat la femei de a avea scleroza laterala amiotrofica, iar aceasta diferenta dispare dupa 70 de ani.

Genetica – anumite studii care examineaza intregul genom uman, au gasit multe similaritati in variatiile genetice ale persoanelor cu scleroza laterala amiotrofica ereditar si la unele persoane cu scleroza laterala amiotrofica care nu este mostenit. Aceste variatii genetice pot face persoanele mai susceptibile la scleroza laterala amiotrofica.

 

 

Factorii de mediu care pot declansa scleroza laterala amiotrofica includ:

Fumatul – fumatul este singurul factor de risc probabil de mediu pentru scleroza laterala amiotrofica. Riscul este mai mare pentru femei, in special dupa menopauza.

Expunerea la toxine – unele dovezi sugereaza ca expunerea la plumb sau alte substante la locul de munca sau domiciliu pot fi legate de scleroza laterala amiotrofica. S-au realizat multe studii, dar nu s-a asociat in mod constant nici un agent chimic cu scleroza laterala amiotrofica.

Serviciul militar – studii recente arata faptul ca persoanele care au servit in armata au un risc mai ridicat de scleroza laterala amiotrofica. Este neclar de ce serviciul militar poate declansa scleroza laterala amiotrofica, dar acesta poate include expunerea la anumite metale sau substante, leziuni traumatice, infectii virale si efort intens.

 

Scleroza Laterala Amiotrofica Tratament Naturist Recomandat de Dr Valentina Cojocaru: