Sindromul Bolii Respiratorie Acute

Sindromul bolii respiratorie acute – apare atunci cand  se acumuleaza lichid in  sacii de aer mici si  elastici (alveolele) ai plamanilor. Mai mult lichid în plămâni înseamnă mai puțin de oxigen care nu  ajunge in fluxul sanguin. Acest lucru privează organele de oxigen de care au nevoie pentru a funcționa.

Sindromul bolii respiratorie acute apare, de obicei la persoanele care sunt deja grav bolnavi sau care au leziuni semnificative. Scurtarea severă a respirației – principalul simptom al sindromul bolii respiratorie acute – se dezvolta, de obicei, în decurs de câteva ore la câteva zile după ce boala inițială sau trauma initiala.

Mulți oameni care dezvolta acest sidrom nu supraviețuiesc. Riscul de deces creste cu varsta si severitatea bolii. Dintre cei care supraviețuiesc  unele se recupereazaccomplet în timp ce altele experimenteaza daune de durata 
Sindromul bolii respiratorie acute simptome:

Semnele și simptomele pot varia in intensitate, in functie de cauza si de gravitatea acesteia, precum și prezența  unor boli cardiace de bază sau de boli pulmonare. Ele includ:
• Scurtarea severă a respirației;
• Dificultăți de respirație;
• Tensiune arterială scăzută;
• Confuzie și oboseală extremă;

Sindromul bolii respiratorie acute cauze:

Cauza mecanică  este lichidul scurs din cele mai mici vase de sange in plamani in sacii de aer mici unde  sange e oxigenat. In mod normal, o membrană protectoare păstrează acest fluid în vase. Alte  boli sau leziunea severa, pot provoca inflamații care subminează integritatea membranei, ceea ce duce la scurgerea de fluid .

Cele mai frecvente cauze care stau la baza sindromul bolii respiratorie acute:
• Sepsis. Cea mai frecventă cauză  este sepsis, o infectie grava si pe scara larga a fluxul sanguin.
• Inhalarea de substanțe nocive. Respirând concentrații mari de fum sau vapori chimici pot duce la acest sindrom.
• Pneumonie severă. Cazurile severe de pneumonie afecteaza, de obicei, toti cei cinci lobi ai plămânilor.
Leiuni la piept sau alte leziuni majore. Accidente, cum ar fi căderi sau accidente rutiere, pot deteriora în mod direct plămânii sau porțiunea din creier care controleaza respiratia.