Spirulina si Chlorella Capsule

 

 

Spirulina Chlorella – 120 Capsule

Treceți peste spirulina, există o alge nouă – chlorella. Această alge bogată în nutrienți a primit o mulțime de atentie pentru beneficiile sale pentru sănătate. În plus, ca supliment, a  fost demonstrata îmbunătățirea nivelului de colesterol și eliminarea toxinelor din corp.

 

Ce este Chlorella?

Chlorella este o alge de apă dulce de culoare verde, cu o singura celulă. Există peste 30 de specii diferite, dar două tipuri – Chlorella vulgaris și Chlorella pyrenoidosa – sunt cele mai frecvent utilizate în cercetare. Deoarece chlorella are un zid celular dur, pe care oamenii nu îl pot digera, trebuie să-l luați ca supliment pentru a profita de beneficiile sale. Este disponibilă sub formă de capsule, tablete, pulbere și extract. Pe lângă faptul că este utilizat ca supliment nutrițional, chlorella este, de asemenea, utilizat ca și combustibil biodiesel.

 

Studiile arată că pot avea multe beneficii pentru sănătate. Iată 9 beneficii ale chlorellei:
1.  Chlorella este bogata in nutrienti

Profilul nutrițional impresionant al lui Chlorella ia determinat pe unii să-l numească un „super-aliment”. Deși conținutul exact de nutrienți depinde de condițiile de creștere, de speciile folosite și de modul în care sunt procesate suplimentele, este clar că  conține mai multe substanțe nutritive benefice.

• Proteină: Chlorella este 50-60% proteină. Mai mult, este o sursă completă de proteine, adică conține toți cei nouă aminoacizi esențiali.
• Vitamina B12: Este, de asemenea, o mare sursa de vitamina B12. O analiză a unui soi de chlorella a constatat că fiecare gram conținea peste 50% din nevoia zilnică a unui adult
• Fier și vitamina C: Chlorella poate fi o sursă bună de fier. În funcție de supliment, acesta poate furniza oriunde de la 6-40% din necesarul zilnic. De asemenea, este o sursă excelentă de vitamină C, care vă ajută să absorbiți fierul
• Beta-caroten: Este o sursă excelentă de beta-caroten, care contine intre 30-60% din doza zilnică recomandată
• Alți antioxidanți: Pe lângă beta-caroten și vitamina C, aceste mici celule verzi oferă o gamă largă de antioxidanți

Alte vitamine și minerale: Chlorella asigură cantități mici de magneziu, zinc, cupru, potasiu, calciu, acid folic și alte vitamine B .
• Omega-3: Ca și în cazul altor alge, chlorella conține omega-3. Doar 3 grame de chlorella furnizează 100 mg de omega-3.
• Fibre: în cantități mari, chlorella poate fi o sursă bună de fibre. Cu toate acestea, majoritatea suplimentelor nu oferă nici 1 gram de fibră per doză.

Rezumat Chlorella: Chlorella conține multe substanțe nutritive, inclusiv vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi omega-3. Cantitățile exacte pot diferi între mărci.
2. Chlorella ajuta detoxifierea

Studiile au arătat că este eficient în a ajuta la eliminarea metalelor grele și a altor compuși nocivi din organism
Metalele grele includ unele elemente care sunt esențiale în cantități mici, cum ar fi fierul și cuprul, dar aceste și alte metale grele precum cadmiul și plumbul pot fi toxice în cantități mai mari. Deși este rar pentru oamenii să aibă niveluri periculoase de metale grele în sistemul lor, oamenii pot fi expuși la metale grele prin poluare sau prin  locul de muncă, cum ar fi mineritul.

 

O modalitate de a face acest lucru este prin conținutul său de clorofilă și vitamina B12. Aceste substanțe nutritive ajută la producerea glutationului, un compus care acționează ca un antioxidant, protejând organismul împotriva toxicității . Mai mult, sa demonstrat că chlorella contribuie la scăderea cantității altor substanțe chimice nocive care se găsesc uneori în alimente. Unul dintre acestea este dioxina, un disruptor al hormonilor . Pe baza acestor dovezi, se pare că chlorella ar putea contribui la sporirea capacității naturale a organismului de a elimina toxinele.

 

3. Chlorella  întareste sistemul imunitar

Sistemul imunitar vă ajută să vă mențineți sănătoși, luptând împotriva infecțiilor. Este un sistem complex compus din mai multe mecanisme și celule care intră în functiune când in virus intră în corp. Chlorella a fot dovedita ca are capacitatea de a spori răspunsul imun.

Într-un mic studiu, bărbații au produs mai mulți anticorpi atunci când luau chlorella decât atunci când luau un placebo. Anticorpii lupta împotriva  virusilor ceea ce înseamnă că această constatare este destul de promițătoare. Într-un alt studiu mic, de opt săptămâni, adulții sănătoși care au luat chlorella au prezentat creșterii ale activității immune
Rezumat Chlorella: Chlorella poate stimula funcția imună prin creșterea activității diferitelor părți ale sistemului imunitar.
4. Chlorella ajuta la scaderea colesterolului rau

Mai multe studii au sugerat că suplimentele de chlorella pot ajuta la scăderea colesterolului. În mod specific, mai multe studii au arătat că administrarea a 5-10 grame de chlorella zilnic a redus colesterolul total , LDL ,trigliceridele la persoanele cu hipertensiune arterială și / sau colesterol ușor crescut.
Conținutul de Chlorella din următoarele poate ajuta la îmbunătățirea nivelurilor de lipide din sânge:
• Niacina: O vitamină B cunoscută pentru scăderea colesterolului
• Fibre: Un agent de scădere a colesterolului
• Carotenoide: Sa demonstrat că scade colesterolul în mod natural
• Antioxidanți: Ajuta la prevenirea oxidării colesterolului LDL, care este cunoscut a contribuitor in bolile cardiace.
Rezumat Chlorella: Nutrientii gasiti in chlorella, incluzand niacina, fibrele, carotenoizii si antioxidantii, pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol.
5. Chlorella acționează ca un antioxidant

Chlorella conține mai mulți compuși care sunt considerați antioxidanți, inclusiv clorofila, vitamina C, beta-caroten, licopen și luteină. Acești antioxidanți pot  lupta împotriva multor boli cronice .

De asemenea, un studio  a arătat că suplimentele de chlorella au crescut nivelurile antioxidante in fumătorii cronici, o populație cu un risc mai mare de leziuni oxidative. Deși o mare parte din această cercetare este promițătoare, aceasta este încă preliminară.

Rezumat Chlorella: Conținutul antioxidant al Chlorellei poate oferi o anumită protecție împotriva bolilor cronice.
6. Chlorella ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control

Suplimentele de Chlorella ar putea ajuta la promovarea sănătății inimii și a rinichilor, care este esențială pentru tensiunea arterială normală. Într-un studiu, persoanele cu tensiune arterială ușoară au luat patru grame de chlorella zilnic timp de 12 săptămâni. Până la urmă, acești oameni aveau valori mai scăzute ale tensiunii arteriale decât participanții care au luat placebo. Un alt studiu mic la bărbații sănătoși a arătat că administrarea suplimentelor de chlorella a fost asociată cu o rigiditate mai redusă a arterelor, un factor care afectează tensiunea arterial.

O teorie care explică acest lucru este că unele dintre substanțele nutritive ale chlorellei, inclusiv arginina, potasiul, calciu și omega-3, contribuie la protejarea arterelor impotriva rigiditatii.
Rezumat Chlorella: Unele cercetări privind chlorella au evidențiat un efect de scădere a tensiunii arteriale. Multi dintre nutrienții săi  împiedică întărirea arterelor.
7. Chlorella ajuta la scaderea nivelului de zahăr din sânge

Unele cercetări arată că chlorella poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Un studiu a constatat că administrarea de chlorella timp de 12 săptămâni a redus nivelele de zahăr din sânge, atât la cei sănătoși, cât și la cei cu risc crescut de boli legate de stilul de viață. Alte studii au arătat că suplimentarea cu chlorella îmbunătățește nivelul zahărului din sânge  in pacienții cu boală hepatică nealcoolică. Nu există suficiente cercetări pentru a spune că trebuie să luați Chlorella pentru a administra glicemia, dar poate ajuta atunci când este combinată cu alte terapii.
Rezumat Chlorella: Administrarea de suplimente de chlorella poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la creșterea sensibilității insulinei.

 

8. Chlorella poate ajuta la gestionarea bolilor respiratorii

Gestionarea bolilor respiratorii, cum ar fi astmul și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), necesită adesea controlul asupra inflamației . Chlorella are unele componente care pot ajuta la reducerea inflamației, din cauza multor antioxidanți .
Rezumat Chlorella: Antioxidanții din chlorella pot avea efecte antiinflamatorii, care pot îmbunătăți astmul și alte boli respiratorii.
9. Chlorella poate îmbunătăți rezistența aerobă
Un studiu a analizat efectul chlorellei asupra rezistenței aerobice, si a avut un efect pozitiv. Cercetatorii au dat unui grup de adulti tineri sase grame de chlorella sau un placebo zilnic timp de patru saptamani.

La sfârșitul studiului, grupul  care a luat chlorella a prezentat o capacitate semnificativ îmbunătățită de a-și satura plamanii cu oxigen, ceea ce reprezintă o măsură a rezistenței aerobice . Grupul placebo nu a prezentat nicio modificare . Acest efect se poate datora conținutului de aminoacizi cu catenă ramificată a chlorellei. Aminoacizii cu catenă ramificată sunt o colecție de trei aminoacizi care s-au dovedit ca îmbunătățesc performanța aerobica.

 

Alte beneficii chlorella:

• Promovează sănătatea ochilor: Chlorella conține luteină și zeaxantină, două carotenoide care protejează ochiul și reduc riscul degenerării maculare
• Creșterea nivelului de energie: Acest beneficiu este probabil legat de conținutul de vitamină B12 al chlorellei.• • Îmbunătățirea digestiei:  chlorella ușurează digestia, reduce balonarea și acționează ca un probiotic.
• Îmbunătățește PMS: Dovezile anecdotice spun că chlorella poate ameliora simptomele sindromului premenstrual (PMS), conține calciu și vitamine B, amândouă care s-au dovedit a reduce PMS.

Chlorella Pret