Sucul de Noni Regleaza Ciclul Veghe-Somn 

Somnul si starea de sanatate

 

 

Din punct de vedere istoric, somnul a fost considerat o stare pasiva. Cu toate acestea, in prezent este cunoscut ca un proces dinamic, iar creierul este activ in timpul somnului. Somnul afecteaza sanatatea noastra fizica si mentala, si este esential pentru functionarea normala a tuturor sistemelor corpului nostru, inclusiv sistemul imunitar.

 

Efectul somnului asupra sistemului imunitar afecteaza capacitatea unei persoane de a lupta impotriva bolii si rezistenta la boli. Avand un somn zilnic regulat este una din prioritatile persoanelor care se gandesc la sanatate. Somnul este un element foarte important pentru a avea o stare de sanatate buna, avand un efect considerabil asupra sistemului imunitar.

 

Importanta somnului pentru starea generala de sanatate si de bine incepe a fost descoperita in urma studiilor clinice. Studiile au aratat ca atunci cand oamenii dorm in mod obisnuit mai putin de 6 sau 7 ore de somn pe noapte, riscul de a se imbolnavi creste. Lipsa de somn a fost asociata cu agravarea tensiunii arteriale si a colesterolului, care sunt factori de risc pentru boli de inima si accident vascular cerebral. Inima va fi mai sanatoasa daca va odihniti intre 7 si 9 ore pe noapte.

 

Expunerea la lumina noaptea reduce nivelul de melatonina, un hormon care ne ajuta sa adormim si care ajuta la lupta organismului impotriva cancerului. Melatonina are proprietatea de a suprima cresterea tumorilor. Este important sa ne odihnim in o camera intunecata pentru a ajuta organismul sa produca melatonina de care are nevoie.

 

In cazul in care organismul are un deficit de somn, creste nivelul de stres. Functiile organismului sunt afectate de acest lucru, crescand tensiunea arteriala si productia de hormoni de stres. Tensiunea arteriala marita creste riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral, iar corpul si mintea stresate in acest mod incep un ciclu din cauza stresului la care este supus organismul care poate duce la insomnie.

 

Cresterea nivelului de hormoni de stres creste nivelul de inflamatie al organismului, crescand riscul aparitiei bolilor sistemului circulator, dar si al cancerului si diabetului. Inflamatia corpului este una din conditiile deteriorarii organismului pe masura ce inaintam in varsta.

 

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care dorm mai putin de sapte ore pe noapte sunt mai susceptibile de a fi supraponderale sau obeze. Lipsa de somn afecteaza echilibrul hormonilor din corp care afecteaza apetitul. Hormonii denumiti leptina si grelina, sunt perturbati de lipsa de somn. Somnul afecteaza mai multe chimicale din organism, inclusiv serotonina. Persoanele cu o deficienta de serotonina sunt mai predispuse depresiei. Depresia poate fi redusa sau prevenita prin asigurarea organismului a unei durate de somn cuprinse intre 7 si 9 ore in fiecare noapte.

 

Somnul este o perioada in care organismul se regenereaza de daunele cauzate de stres, razele ultraviolete si alte expuneri daunatoare. Celulele produc mai multa proteina in timp ce dormim, moleculele de proteina formand blocuri de celule care repara daunele.

 

Calitatea somnului este la fel de importanta ca si numarul de ore de somn. Tehnicile de relaxare pot fi efectuate inainte de culcare pentru a ne asigura ca mintea si corpul sunt ambele destul de relaxate pentru un somn de buna calitate. O durata a somnului de calitate de 7 pana la 9 ore pe noapte ne va face mai rezistenti la hipertensiune, cancer, atac de cord si obezitate. Un sistem imunitar puternic inseamna o rezistenta sporita impotriva bolilor comune cum ar fi raceala si gripa pe termen scurt si reducerea sanselor de a avea probleme de sanatate pe termen lung.

 

Noni ca solutie pentru somn

Un aport regulat de suc de noni va ajuta la un somn mai profund si mai de calitate chiar si in circumstante de stres. Noni (Morinda citrifolia) este de multe ori mentionat in medicina naturista si traditionala ca ca remediu pe baza de plante pentru insomnie, deoarece contine melatonina si serotonina, care lucreaza impreuna pentru a imbunatati calitatea somnului la persoanele care sufera de insomnie.

 

Prin aportul de noni, nu numai ca veti evita insomnia, dar veti avea si un nivel al colesterolului mai bun, al acidului uric, al nivelului zaharului din sange si o presiune arteriala normala, toate acestea fiind esentiale in prevenirea bolilor de inima.

 

Produse Naturiste Calivita Care Contin Fructul Noni:

Noni Organic Lichid – 946 ml

Noni Sirop – 946 ml

Noni Capsule – 90 Capsule