Tablete Menopauza

 

 

 

 

Menopausal Formula – 135 Capsule – Cel Mai Bun Medicament Pentru Menopauza

Menopauza este o conditie normala pe care toate femeile o au la o varsta mai inaintata. Termenul de „menopauza” poate descrie oricare dintre schimbarile prin care trece o femeie putin inainte sau dupa ce nu mai are menstruatie.

Menopauza este definita ca perioada in care ciclul menstrual este absent pentru prima oara timp de 12 luni. Tranzitia de la menopauza incepe cu o lungime variabila a ciclului menstrual si se termina cu perioada menstruala finala.

Perimenopauza este un termen folosit pentru a se referi la perioada de tranzitie menopauzala. Nu este oficial un termen medical, dar uneori este folosit pentru a explica anumite aspecte ale tranzitiei menopauzei in termeni simpli.

„Postmenopauza” este un termen utilizat ca un adjectiv prin care se face referire la perioada dupa menopauza. De exemplu, medicii pot vorbi despre o afectiune care apare la „femei in postmenopauza”. Acest lucru se refera la femeile care au ajuns deja la menopauza.

Menopauza este perioada din viata unei femei cand functia ovarelor inceteaza si ea nu mai poate sa ramana gravida. Ovarele sunt pererechea de glande reproductive ale femeii. Ele sunt situate in pelvis, pe fiecare parte a uterului. Fiecare ovar este de aproximativ dimensiunea si forma unei migdale. Ovarele produc oua(ovule) si hormoni feminini, cum ar fi estrogenul. In timpul fiecarui ciclu menstrual lunar, un ou este eliberat din ovar, acesta deplasandu-se prin tubul falopian catre uter.

Ovarele sunt principala sursa de hormoni feminini, care controleaza dezvoltarea caracteristicilor feminine ale corpului, cum ar fi sanii, forma corpului si parul corporal. Hormonii regleaza ciclul menstrual si sarcina. Estrogenii protejeaza de asemenea oasele. Prin urmare o femeie poate dezvolta osteoporoza(scaderea densitatii oaselor) mai tarziu in decursul vietii, cand ovarele nu mai produc o cantitate suficienta de estrogen.

Ce este perimenopauza?

Perimenopauza este diferita la fiecare femeie. Oamenii de stiinta incearca sa identifice toti factorii care initiaza si influenteaza aceasta perioada de tranzitie.

 

 

 

Ce cauzeaza menopauza?

O femeie se naste cu un numar finit de ovule, care sunt stocate in ovare. Ovarele produc, de asemenea, hormonii estrogen si progesteron, care controleaza menstruatia si ovulatia. Menopauza se intampla atunci cand ovarele nu mai elibereaza un ovul in fiecare luna si menstruatia se opreste.

Menopauza este considerata o parte normala a procesului de imbatranire atunci cand se intampla dupa varsta de 40 de ani. Dar unele femei pot trece prin menopauza mai devreme, fie ca urmare a unei interventii chirurgicale, cum ar fi histerectomie, sau afectarea ovarelor, cum ar fi de la chimioterapie. Menopauza care apare inainte de 40 de ani, indiferent de cauza se numeste menopauza prematura.

Simptome menopauza:

Majoritatea femeilor care se apropie de menopauza vor avea bufeuri, un sentiment brusc de caldura care se extinde in partea superioara a corpului, adesea pielea inrosindu-se si avand loc transpiratii. Severitatea bufeurilor variaza de la usoare la majoritatea femeilor pana la severe la unele femei.

Alte simptome comune ale menopauzei includ:

*Cicluri neregulate sau ignorate
*Insomnie
*Modificari ale dispozitiei
*Oboseala
*Depresie
*Iritabilitate
*Ritm crescut al inimii
*Dureri de cap
*Dureri musculare si/sau articulare
*Modificari ale libidoului
*Vagin uscat
*Probleme de control ale vezicii urinare
Insa nu toate femeile au toate aceste simptome.

Ce probleme de sanatate pe termen lung sunt legate de menopauza?

Pierderea estrogenului asociata cu menopauza a fost legata de o serie de probleme de sanatate care devin mai frecvente pe masura ce femeile imbatranesc.

 

 

 

Dupa menopauza, este mai probabil ca femeile sa aiba:

*Osteoporoza
*Boli de inima
*Vezica si intestinul slabite
*Un risc mai mare de Alzheimer
*Elasticitate mai slaba a pielii
*Putere musculara slabita
*Unele diminuari ale vederii, cum ar fi cataracta, degenerarea maculara.
O serie de tratamente si suplimente pot ajuta la scaderea riscurilor legate de aceste conditii.