Tinitus Tratament Naturist

 

 

 

 

Tinitus Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

 

Mega qProtect – 1-0-1 – dupa masa – 3 luni – stimuleaza circulatia sangelui, actioneaza pe artere, vene si capilare sanguine (inclusiv la nivelul urechii interne), ajuta la mentinerea functiei cerebrale normale; reduce procesul de imbatranire a celulelor

Super Soya Lecithin – 0-1-0- in timpul mesei – sustine circulatia sanguine la nivel normal si are effect protector asupra articulatiilor, inclusiv asupra circulatiei temporo-mandibulare

Rhodiolin – 1-0-1-inainte de masa – 3-4 luni-adjuvant excellent in tratamentul tinitusului, reduce stresul si oboseala determinate de prezenta zgomotului, relaxeaza organismul; poate fi utilizat perioadalunga de timp; nu creeaza dependent

White Willow – 1-1-1- dupa masa – poate reprezenta un inlocuitor al aspirinei clasice pentru cei care utilizeaza aspirina frecvent pentru efectul antiinflamator.Printre reactiile adverse ale aspirinei este mentionat si tinitusul. Personal am intalnit cazuri, unde 500mg aspirina repetat zilnic a determinita tinitus cu remitere la incetarea administrarii.

Omega 3 concentrate – 0-1-1- dupa masa – 2-3 luni-acizii grasi actioneaza pe sistemul nervos, sprijinand functionarea normala a nervilor cranieni, a nervilor auditivi, reduc inflamatiile, impiedica dezvoltarea tumorilor , reduc inflamatiile reducand pana la disparitie tinitusul. Actioneaza pe cauze, dar si pe effect. Creste capacitatea de concentrare, capacitate diminuata de prezenta zgomotului in urechi.

 

Tinitusul este perceptia unor zgomote in urechi-sau tiuitul in urechi. O problema comuna, tinitusul afecteaza aproximativ 1 din 5 persoane. Tinitusul nu este o boala in sine- este un simptom al unei afectiuni, cum ar fi pierderea auzului legata de varsta, leziuni ale urechii sau o tulburare a sistemului circulator.

 

Cu toate ca se poate agrava o data cu varsta, pentru multe persoane, tinitus se poate ameliora cu tratament. Tratarea unei afectiuni identificate ajuta uneori. Alte tratamente reduc sau mascheaza zgomotul, ceea ce face tinitusul mai putin perceptibil.

 

 

Tinitus Simptome

Tinitusul implica faptul ca auzim un sunet enervant atunci cand nu exista nici un sunet extern. Simptomele tinitusului includ aceste zgomote fantoma in urechile noastre:

*Bazait

*Zumzet

*Tiuit

*Pocnete

*Tacanit

*Sasait

Zgomotul fantoma poate varia de la un ton jos pana la un ton ascutit, si s-ar putea percepe in ambele urechi sau doar in una. In unele cazuri sunetul poate fi atat de tare incat poate interfera cu capacitatea de concentrare sau de a auzi sunetele reale. Tinitusul poate fi prezent tot timpul sau poate fi trecator.

 

 

Exista doua tipuri de tinitus:

Tinitus subiectiv – este tinitusul pe care doar noi il putem auzi. Acesta este cea mai comuna forma de tinitus, si poate fi cauzat de probleme ale urechii exterioare, de mijloc sau interioare. De asemenea poate fi cauzat de probleme cu nervii auditivi sau partea creierului care interpreteaza semnalele nervilor ca sunet (caile auditive).

Tinitus obiectiv – poate fi auzit si de doctorul care va examineaza. Aceasta forma rara de tinitus poate fi cauzaata de o problema a unui vas de sange, o afectiune a osului urechii mijlocii sau contractii musculare.

 

 

 

Tinitus Cauze

O serie de afectiuni pot provoca sau agrava tinitusul. In multe cazuri o cauza exacta nu este gasita. O cauza comuna a tinitusului este deteriorarea celulelor urechii interioare. Fire de par foarte mici, asemanatoare cu puful, din urechea interioara se misca in relatie cu presiunea undelor sonore. Acest lucru stimuleaza celulele urechii sa elibereze un semnal electric prin nervul auditiv de la ureche la creier. Creierul interpreteaza aceste semnale ca si sunet. Daca porii din interiorul urechii interioare sunt indoiti , ei pot „scurge” impulsuri electrice aleatorii pentru creier, cauzand tinitus.

Alte cauze ale tinitusului includ alte probleme ale urechii, conditii de sanatate cronice, precum leziuni sau conditii care afecteaza nervii din urechea sau centrul auzului din creier.

 

 

Cauze frecvente ale tinitusului

La multe persoane tinitusul este cauzat de una din aceste conditii:

Pierderea auzului din cauza varstei. Pentru multe persoane, auzul se agraveaza odata cu varsta, de obicei incepand in jurul varstei de 60 de ani. Pierderea auzului poate provoca tinitus. Termenul medical folosit pentru acest tip de pierdere a auzului este prezbiacuzia.

Expunerea la zgomot puternic. Zgomotele puternice, cum ar fi cele de la echipamente grele, ferastraie cu lant si arme de foc, sunt surse comune de pierdere a auzului legate de zgomot. Dispozitivele muzicale portabile, cum ar fi playere de Mp3 sau iPod, de asemenea pot duce la pierderea auzului in timp, daca sunt ascultate perioade indelungate la volum mare. Tinitusul cauzat de expunerea pentru scurt timp, cum ar fi concerte zgomotoase, dispare de obicei; expunerea pentru mult timp la un nivel mare de zgomote poate cauza daune permanente.

Blocaj cu ceara. Cerumenul protejeaza canalul urechii prin captarea murdariei si incetinirea cresterii bacteriilor. Atunci cand prea mult cerumen sa acumuleaza, devine prea greu sa fie indepartat in mod natural, cauzand la pierderea auzului sau iritatii ale timpanului care pot duce la tinitus.

Modificari osoase ale urechii. Anchilozarea oaselor in urechea mijlocie(otoscleroza) poate afecta auzul si cauza tinitus. Aceasta conditie, cauzata de cresterea anormala a oaselor, tinde sa fie transmisa genetic.

 

Alte cauze ale tinitusului:

Unele cauze ale tinitusului sunt mai putin frecvente, inclusiv:

Boala Meniere – tinitusul poate fi un indicator timpuriu al bolii Meniere, o tulburare a urechii interne, care poate fi cauzata de presiunea fluidului urechii interne anormale.

Tulburari ATM– probleme cu articulatia temporo-mandibulara, articulatia de pe fiecare parte a capului in fata urechii, in cazul in care osul maxilar inferior intalneste craniul, poate provoca tinitus.

Leziuni craniene sau la gat. Traumatismele la nivelul capului sau gatului pot afecta urechea interna, nervii auditivi  sau functia creierului legata de auz. Astfel de leziuni provoaca, in general, tinitus numai la o ureche.

Neuroma acustica– Aceasta tumoare necanceroasa (benigna) se dezvolta pe nervul cranian care trece de la creier la ureche si controleaza echilibrul si auzul. De asemenea denumit schwannoma vestibulara, aceasta afectiune provoaca, in general, tinitus numai la o ureche.

 

 

 

Alte recomandari:

  • Hidratare corespunzatoare cu apa alcalina- 2-2.5 l apa/zi ( vezi Aquarion)
  • Alimentatie alcalina ( vezi Articol Stilul de viata alcalin)
  • Renuntare la fumat
  • Tratarea afectiunii de baza unde este cazul
  • Tratament homeopat individualizat

 

Tratament recomandat de Dr. Cojocaru Valentina

Medic specialist Medicina de Familie

Competenta homeopatie, nutritie, fitoterapie

Si nu uitati: SA NE HRANIM CU IUBIRE!!!!