Tratament Impotriva Stresului

 

 

Stresul este prezent în viețile noastre ale tuturor, însă foarte puține persoane îi pot face față cu ușurință, prin urmare mulți dintre noi ne confruntăm cu consecințele sale neplăcute. De regulă, primele afectate sunt punctele slabe ale organismului: articulațiile, sistemul digestiv sau pielea, iar unele persoane pot suferi de extenuare cronică sau tulburări de somn și scăderea performanței.

 

Un număr foarte mare dintre cei care au completat testul nostru carența de vitamine au bifat stresul și problemele digestive, ceea ce nu e de mirare: a fost dovedit și descris științific faptul că intestinele se află în legătură directă cu creierul și se influenţează reciproc. Stresul poate modifica compoziția florei intestinale, cauzând inflamații ale sistemului digestiv, care pot provoca chiar simptome de IBS (sindromul colonului iritabil). Pacienții care suferă de IBS se confruntă cu simptome cum ar fi balonarea, crampele abdominale, constipația, diareea sau cu toate acestea, pe rând. Doar un mic procent dintre cei afectați cer ajutorul medicului; cei care o fac, la rândul lor, au de ales între metode limitate de tratament: antispastice, laxative sau antibiotice.

 

Cacaua împotriva stresului

Te-ai fi gândit vreodată că o serie de ingrediente active găsite în natură pot ameliora aceste simptome, iar printre ele se numără și cacaua? Cercetările ne arată că flavonoidele din cacao, care se găsesc în Cocoa Bean Extract+ sub formă de extract concentrat, au un efect antidepresiv și stimulează activitatea creierului, în timp ce teobromina și cofeina din compoziție sporesc gradul de alertă și ajută la concentrare. Conform rezultatelor unui studiu elvețian, cacaua poate ajuta la obținerea unei stări mentale echilibrate datorită efectelor sale calmante și antistres. Pe durata acestui studiu, nivelurile de stres ale participanților au scăzut simțitor după consumul a 40 grame de ciocolată cu un conținut ridicat de cacao. (Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că 40 g de ciocolată amăruie au o valoare energetică ridicată!)

 
Inulina: efect benefic asupra sistemului digestiv

Un aport adecvat de fibre, pe care nu îl putem asigura în majoritatea cazurilor, poate avea un impact direct asupra problemelor noastre digestive. Suplimentarea alimentației cu inulină poate ameliora disconfortul abdominal la persoanele care se confruntă cu IBS, lucru demonstrat de o serie de studii, și îi poate ajuta să îşi rezolve problemele digestive. Efectele benefice ale inulinei se datorează faptului că aceasta absoarbe surplusul de apă, încetinind astfel deplasarea prea rapidă a alimentelor în intestine, prevenind diareea și reducând constipația, prin același mod de acțiune în care înmoaie fecalele.
În același timp, reprezintă o sursă de hrană pentru bacteriile din intestine, care ajută la menținerea sănătății colonului. Conform studiilor, 5 grame de inulină pe zi pot reduce simptomele IBS. Aceasta înseamnă că ai nevoie de aproximativ această cantitate de CaliVita Pure Inulin, fiindcă produsul nostru conține doar inulină extrasă din cicoare, fără aditivi