Tulburare Bipolara Tratament Naturist

 

 

 

Tulburare Bipolara Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

Tulburarea bipolară, denumită anterior depresia maniacală, este o stare de sănătate mintală care provoacă schimbări de dispoziție extreme, care includ vârfuri emoționale (manie sau hipomanie) și minime (depresie).

 

Când deveniți deprimați, vă puteți simți trist sau fără speranță și veți pierde interesul sau plăcerea în majoritatea activităților. Atunci când starea dumneavoastră de spirit se schimbă în manie sau hipomanie (mai puțin extremă decât mania), puteți simți euforic, plin de energie sau neobișnuit de iritabil. Aceste schimbări de dispoziție pot afecta somnul, energia, activitatea, judecata, comportamentul și capacitatea de a gândi clar.

 

Episoadele schimbărilor de dispoziție pot să apară rar sau de mai multe ori pe an. În timp ce majoritatea oamenilor vor experimenta unele simptome emoționale între episoade, unii nu pot experimenta nici unul.

 

Deși tulburarea bipolară este o afecțiune pe toată durata vieții, puteți gestiona schimbările de dispoziție și alte simptome, urmând un plan de tratament. În majoritatea cazurilor, tulburarea bipolară este tratată cu medicamente și consiliere psihologică (psihoterapie).
Tulburare Bipolara Simptome:

Există mai multe tipuri de tulburări bipolare și conexe. Acestea pot include manie sau hipomanie și depresie. Simptomele pot provoca schimbări imprevizibile în starea de spirit și în comportament, ducând la suferință și dificultăți semnificative în viață.

 

Tulburare bipolară I. Ați avut cel puțin un episod maniacal care poate fi precedat sau urmat de episoade depresive hipomonice sau majore. În unele cazuri, mania poate declanșa o pauză de realitate (psihoză).
Tulburare bipolară II. Ați avut cel puțin un episod depresiv major și cel puțin un episod hipomanic, dar nu ați avut niciodată un episod maniacal.
Tulburare ciclotomică. Ați avut cel puțin doi ani – sau un an la copii și adolescenți – de multe perioade de simptome de hipomanie și perioade de simptome depresive (deși mai puțin severe decât depresia majoră).
Alte tipuri de tulburare. Acestea includ, de exemplu, tulburări bipolare și conexe induse de anumite medicamente sau alcool sau din cauza unei afecțiuni medicale, cum ar fi boala lui Cushing, scleroza multiplă sau accident vascular cerebral.

 

 

Tulburarea bipolară II

Tulburarea bipolară II nu este o formă mai ușoară de tulburare bipolară I, ci un diagnostic separat. În timp ce episoadele maniacale ale tulburării bipolare I pot fi severe și periculoase, persoanele cu tulburare bipolară II pot fi deprimate pe perioade mai îndelungate, ceea ce poate provoca tulburări semnificative.

Deși tulburarea bipolară poate apărea la orice vârstă, în mod obișnuit este diagnosticată în anii adolescenței sau la începutul anilor 20. Simptomele pot varia de la o persoană la alta, iar simptomele pot varia în timp.

 

 

Mania și hipomania

Mania și hipomania sunt două tipuri distincte de episoade, dar au aceleași simptome. Mania este mai severă decât hipomania și cauzează probleme mai semnificative la locul de muncă, în școală și în activități sociale, precum și în dificultăți de relaționare. Mania poate, de asemenea, declanșa o pauză de realitate (psihoză) și necesită spitalizare.

 

Atât un episod maniacal cât și un episod hipomanic includ trei sau mai multe dintre aceste simptome:

Anormal de optimist, jalnic sau cu fir;
Creșterea activității, a energiei sau a agitației;
Sentimentul exagerat de bunăstare și de încredere în sine (euforie);
Scăderea nevoii de somn;
Tradare neobișnuită;
Dragoste gânduri;
Slabă luare a deciziilor – de exemplu, mersul la cumpărarea de spioni, riscuri sexuale sau investiții nebunești
Episod depresiv major;

Un episod depresiv major include simptome care sunt destul de severe pentru a provoca dificultăți semnificative în activitățile de zi cu zi, cum ar fi munca, școala, activitățile sociale sau relațiile.

 

Un episod include cinci sau mai multe dintre aceste simptome:

Starea depresivă, cum ar fi senzația de trist, gol, fără speranță sau lacrimă (la copii și adolescenți, starea depresivă poate apărea ca iritabilitate);
Marchează pierderea interesului sau nu simte plăcere în toate – sau aproape toate – activități;
Pierderea semnificativă în greutate atunci când nu este dieting, creșterea în greutate sau scăderea sau creșterea apetitului (la copii, eșecul de a câștiga în greutate conform așteptărilor poate fi un semn de depresie);
Fie insomnii, fie prea adormit;
Fie agitație, fie comportament încetinit;
Oboseala sau pierderea energiei;
Sentimente de inutilitate sau vina excesiva sau necorespunzatoare;
Scăderea abilității de a gândi sau a se concentra, sau indecisivitatea;
Gândiți-vă, planificați sau încercați să vă sinucideți;
Alte caracteristici ale tulburării bipolare;

Semnele și simptomele tulburărilor bipolare I și bipolare II pot include alte trăsături, cum ar fi neliniște, neliniște, psihoză sau altele. Calendarul simptomelor poate include etichete de diagnostic, cum ar fi ciclismul mixt sau rapid. În plus, simptomele bipolare pot apărea în timpul sarcinii sau se schimbă odată cu anotimpurile.

 

Simptomele la copii și adolescenți

Simptomele tulburării bipolare pot fi dificil de identificat la copii și adolescenți. Este adesea greu de spus dacă acestea sunt suisuri normale și coborâșuri, rezultatele stresului sau traumei sau semnele unei probleme de sănătate mintală, altele decât tulburarea bipolară.

Copiii și adolescenții pot avea episoade majore depresive sau maniacale sau hipomani, dar modelul poate varia de la cel al adulților cu tulburare bipolară. Și dispozițiile se pot schimba rapid în timpul episoadelor. Unii copii pot avea perioade fără simptome de dispoziție între episoade.

Semnele cele mai proeminente de tulburare bipolară la copii și adolescenți pot include schimbări de dispoziție severe care sunt diferite de schimbările de dispoziție obișnuite.

 

Tulburarea Bipolara Cauze:

Cauza exactă a tulburării bipolare nu este cunoscută, dar pot fi implicați mai mulți factori, cum ar fi:

Diferențe biologice. Persoanele cu tulburare bipolară par să aibă modificări fizice în creierul lor. Semnificația acestor schimbări este încă incertă, dar poate contribui în cele din urmă la identificarea cauzelor.
Genetica. Tulburarea bipolară este mai frecventă la persoanele care au o rudă de prim grad, cum ar fi un frate sau părinte, cu condiția. Cercetătorii încearcă să găsească gene care pot fi implicate în provocarea tulburării bipolare.

 

Când se consulta un doctor?

În ciuda limitelor de dispoziție, persoanele cu tulburare bipolară adesea nu recunosc cât de mult instabilitatea lor emoțională le perturbează viața și totodata viața celor dragi, daca nu primesc tratamentul de care au nevoie.

Și dacă sunteți ca niște oameni cu tulburare bipolară, vă puteți bucura de sentimentele de euforie și de cicluri de a fi mai productive. Cu toate acestea, această euforie este întotdeauna urmată de un accident emoțional care vă poate lăsa deprimat, uzat – și poate în probleme financiare, legale sau de relații.

Dacă aveți orice simptome de depresie sau manie, consultați-vă medicul sau medicul pshiatru. Tulburarea bipolară nu se îmbunătățește singură. Obținerea unui tratament de la un profesionist de sănătate mintală cu experiență în tulburarea bipolară vă poate ajuta să obțineți simptomele sub control.

 
Când primiti ajutor de urgență?

Gândurile și comportamentul suicidar sunt frecvente la persoanele cu tulburare bipolară. Dacă aveți gânduri de a vă face rău, sunați imediat la numărul de urgență 112 sau la numărul local de urgență, mergeți la o sală de urgență sau confesați-vă unei rude sau prieten de încredere.

Dacă aveți un iubit/o iubita care este în pericol de sinucidere sau a făcut o încercare de sinucidere, asigurați-vă că cineva rămâne cu acea persoană. Apelați imediat numărul 112 sau numărul local de urgență. Sau, dacă credeți că puteți face acest lucru în siguranță, duceți persoana la cea mai apropiată cameră de urgență din spital.