Tulburari de Echilibru Tratament Naturist

 

 

Tulburari de Echilibru Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

Problemele de echilibru sunt afectiuni care fac să va simțiti instabil sau amețit. Dacă sunteți în picioare, așezat sau culcat, s-ar putea să vă simțiți ca și cum ați fi în mișcare, in filare sau plutiți. Dacă vă plimbați, s-ar putea să vă simțiți brusc ca și cum ați fi răsturnat sau sa va simtiti în general instabil.
Multe sisteme ale corpului – inclusiv mușchii, oasele, articulațiile, viziunea, organul de echilibru în urechea interioară, nervii, inima și vasele de sânge – trebuie să funcționeze normal pentru a avea un echilibru normal. Când aceste sisteme nu funcționează cum trebuie, puteți întâmpina probleme de echilibru.
Multe afectiuni de sanatate pot provoca probleme de echilibru. Cu toate acestea, cele mai multe probleme de echilibru rezultă din problemele din organismul dvs. al echilibrului la nivelul urechii interne (sistemul vestibular).

 
Tulburari de echilibru simptome:

Semnele și simptomele problemelor de echilibru sunt:

– Sensul de mișcare sau de filare (vertij)
– Senzația de slăbiciune (presincop)
– Pierderea echilibrului (dezechilibru)
– Ameţeală

 

 

Tulburari de echilibru cauze:

Problemele de echilibru pot fi cauzate de mai multe condiții diferite. Cauza problemelor de echilibru este, de obicei, legată de semnul sau simptomele specifice. Sensul de mișcare sau de filare (vertijul).
Vertijul poate fi asociat cu multe afecțiuni, printre care:

Vertiga pozitiva paroxistica benigna (VPPB) – VPPB apare atunci când cristalele de calciu din urechea voastră interioară – care vă ajută să vă controlați echilibrul – sunt dislocate din poziția lor normală și se mișcă în altă parte a urechii interne. VPPB (Vertiga pozitiva paroxistica benigna) este cea mai frecventă cauză de vertij. S-ar putea să simțiți o senzație de filare atunci când vă întoarceți în pat sau înclinându-vă capul înapoi pentru a privi în sus.
Boala Meniere – În plus față de vertijul brusc și sever, boala Meniere poate provoca pierderea auzului, fluctuatie sau zumzet, sună a sentiment de plinătate în ureche. Cauza bolii Meniere nu este pe deplin cunoscută. Boala Meniere este rară și, de obicei, se dezvoltă la persoanele care au vârsta cuprinsă între 20 și 60 de ani.
Migrena – Amețeli și sensibilitate la mișcare (migrenă vestibulară) pot apărea din cauza migrenei. Migrena este o cauză obișnuită de amețeală.
Neuroma acustica – Această tumoare noncanceroasă (benigna), cu creștere lentă, se dezvoltă pe un nerv care afectează auzul și echilibrul. S-ar putea să aveți amețeli sau pierderi de echilibru, dar cele mai frecvente simptome sunt pierderea auzului și apelarea la ureche. Neuromatoarea acustică este o condiție rară.
Vetibula nevrita – Această tulburare inflamatorie, probabil cauzată de un virus, poate afecta nervii din porțiunea de echilibru a urechii interne. Simptomele sunt adesea severe și persistente, provoaca greața și dificultatea de mers pe jos. Simptomele pot dura câteva zile și se pot îmbunătăți treptat pe cont propriu.
Sindromul Ramsay Hunt – De asemenea, cunoscut sub numele de otita herpeto-zosteriana, această afectiune apare atunci când o infecție de tip herpes zosterian afectează nervul facial lângă una dintre urechile tale. S-ar putea să vă simțiți vertiginos, sa aveti dureri la nivelul urechii sau chiar pierderea auzului.
Lovitură la cap – V-ati putea simti vertiginos datorită unei comoții sau a altor leziuni ale capului.
Rau de la miscare. V-ati putea simti amețit în ambarcațiuni, mașini și avioane sau la plimbările prin parcul de distracții.
Ameteli persistente postural-perceptuale – Această tulburare apare frecvent la fel ca alte tipuri de vertij. Simptomele includ instabilitate sau senzație de mișcare în cap. Simptomele se înrăutățesc adesea atunci când vizionați obiectele care se mișcă, când citiți sau când vă aflați într-un mediu complex vizual, cum ar fi un mall.
Senzația de slăbiciune (presincop)- Presincopa poate fi asociata cu:

Hipotensiunea ortostatică (hipotensiune posturală). Dacă stați sau sunteți prea grabiti, puteți provoca o scădere semnificativă a tensiunii arteriale, ceea ce duce la presincopa.

Boala cardiovasculara. Ritmuri anormale ale inimii (aritmiile cardiace), vasele de sânge reduse sau blocate, vreun mușchi cardiac îngroșat ( cardiomiopatie hipertrofică ) sau o scădere a volumului sanguin poate reduce fluxul sanguin si cauza presincopă.

 
Pierderea echilibrului (dezechilibru):

Pierderea echilibrului în timpul mersului sau senzația de dezechilibru poate rezulta din:

Probleme vestibulare. Anomaliile din urechea voastră interioară pot provoca o senzație de cap plutind sau greoi și o instabilitate în întuneric.

Leziuni ale nervilor la nivelul picioarelor (neuropatie periferică). Daunele pot provoca dificultăți la mersul pe jos.

Probleme articulare, musculare sau de vedere. Slăbiciunea musculară și articulațiile instabile pot contribui la pierderea echilibrului. Dificultățile cu vederea pot duce și la dezechilibru.

Medicamente. Dizabilitatea poate fi un efect secundar al medicamentelor.

Anumite afectiuni neurologice. Acestea sunt spondiloza cervicală și boala Parkinson.

 
Ameţeală

Un sentiment de amețeleala sau infirmitate poate rezulta in:

Probleme interne ale urechii. Anomaliile sistemului vestibular pot duce la o senzație de senzație de mișcare plutitoare sau de altă natură.

Tulburari psihiatrice. Depresia (tulburarea depresivă majoră), anxietatea și alte tulburări psihice pot provoca amețeli.

Respirație anormal de rapidă (hiperventilație). Această afecțiune adesea însoțește tulburările de anxietate și poate provoca apariția de lumină.

Medicamentele. Durerea de cap poate fi un efect secundar al medicamentelor.