Ulcerul gastric – Ulcerul duodenal – Etiologie si manifestari

 

 

 

Ulcerul gastric si duodenal

Etiologie. Etiologia ulcerelor gastrice si duodenale este multifactoriala, leziunile aparand caurmare a dezechilibrului dintr factorii agresivi si factorii defensivi ai mucoasei.Astfel sunt incriminati:

– Fumatul

– Consumul de alcool

– Regimul alimentar: combinatii alimentare nepotrivite, consumul de condimente iuti, modalitati gresite de preparare( prajirea), obiceiul de a manca prea fierbinte sau prea rece, mestecatul insuficient, mancatul la ore neregulate

– Stresul fizic sau psihic prelungit

– Emotii negative

– Medicamente: antiinflamatoare nesteroidiene ( chiar si in cazul aspirinei folosite in doza antiagreganta la cardiaci) si steroidiene (ulcerul apare de obicei in primele trei luni de tratament cortizonic)

– Factorii genetici- boala are caracter ereditar; ulcerul este mai frecvent la persoanele cu grupa sanguina 01.

 

Tratament Naturist Ulcer Gastroduodenal:

ParaProtex – 1-1-1- dupa masa – 2-3 luni – pentru actiunea antibacteriana impotriva Helicobacter Pylori; atentie- in cazuri rare grepfruitul poate cauza reactii adverse

Green Care – 1-1-1- la o ora dupa masa– 2 luni- Neutralizează acidul gastric, de aceea este utilizată în tratarea ulcerului peptic.Lucerna este benefica în tulburările digestive – de exemplu balonarea şi inapetenţa.Dupa doua luni, consumul produsului trebuie intrerupt pentru o luna. Persoanele care iau anticoagulante trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe consumul unui produs pe baza de vitamina K.

Liquid Chlorophyll – 1-1-1 – inainte de masa– 2-3 luni- alcalinizeaza, stimuleaza digestia. Clorofila administrată oral poate colora urina şi fecalele în verde, iar limba în galben sau negru. Pe durata administrării orale a clorofilei poate apărea senzaţia de greaţă. În urma administrării clorofilei, testul gaiacol poate da rezultate fals pozitive. Deoarece nu a fost testată siguranţa administrării clorofilei şi clorofilinei la femeile însărcinate şi la cele care alăptează, acestea pot consuma produsul doar la recomandarea medicului.

Digestiv Enzymes – 0-1-1 – in timpul mesei- 2-3 luni regleaza digestia si favorizeaza absorbtia, impiedica aparitia arsurilor si balonarilor,  antimicrobaian, analgezic avand in compozitie feniculul.