Usturoi Proprietati

 

 

 

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Usturoi:

Garlic Caps – 100 Capsule

 

 

Usturoiul este bogat in antioxidanti, care ajuta la distrugerea radicalilor liberi – particule care pot afecta membranele celulare si ADN-ul, și care pot contribui la procesul de imbatranire, precum și la dezvoltarea unui număr de condiții, inclusiv boli de inima si cancer. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi si pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele pe care le provoacă în timp.

 

 

Usturoi compoziţie:

Glucide: 23-27% (glucoză, fructoză, zaharoză, maltoză, rafinoză etc.)

Proteine: 6-7%

Lipide:0,l-0,5%

Ulei eteric: 0,009 g% format din 67 de compuşi

Vitamine: C 14-20 mg%, Bl, B2, PP, E

Fitohormoni, enzime, apă.

Alicina şi garlicina (doi constituenţi antibiotici).

Săruri minerale: P, Mg, Ca, Na, CI,’ Fe (1,4-1,7 mg%), Mn, Cu, Si, Cd, etc.

 

 

Usturoi Proprietăţi:

Antiseptice, bacteriostatice şi bactericide, antispastice, carminative, coleretice, diuretice, afrodisiace, emenagoge, expectorante, febrifuge, fluidifiante ale secreţiilor bronşice, hipocolesterolemiante, hipoglicemiante, hipotensoare, sedative, rezolutive, revulsive, anticatarale, aperitive, antigutoase, antiartritice, stomahice, tonice (capilar, nervos, vascular, cardiac), vermifuge, de prevenire a cancerului, vasodilatatoare, antigripale, antidiareice, antidizenterice, antifermentative, antihemoroidale, antisclerotice, bradicardizante, cardiotonice.

 

 

Descrierea plantei usturoi:

Usturoiul este o plantă perenă, care inițial a venit din Asia Centrală, iar acum este cultivata în întreaga lume. Usturoiul poate să crească pana la peste 2 metri inaltime. Partea acestei plante folosita pentru medicamente este radacina. Fiecare radacina de usturoi este formata din 4 – 20 de catei și fiecare cățel cântărește aproximativ 1 gram. Suplimentele de usturoi pot fi făcute din usturoi proaspat, uscat sau din ulei de usturoi, și fiecare poate avea efecte diferite asupra organismului.