Usturoi Proprietati

 

 

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Usturoi:

Garlic Caps – 100 Capsule

Usturoiul a fost folosit atât ca produs alimentar, cat și ca medicament, în multe culturi de mii de ani, datand inca de când piramidele egiptene au fost construite. La începutul secolului al 18-lea, in Franța, groparii beau vin cu usturoi zdrobit vin crezând că ii va proteja de ciuma care a ucis mulți oameni în Europa. În timpul Primului si celui De-al Doilea Razboi Mondial, soldaților li se dadea usturoi pentru a preveni gangrena. Astazi, usturoiul este folosit pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inima, inclusiv ateroscleroza sau rigidizarea arterelor (acumularea placii în artere care poate bloca fluxul de sange si poate duce la un atac de cord sau accident vascular cerebral), nivel ridicat de colesterol, tensiune arterială ridicată și pentru a stimula sistemul imunitar. Usturoiul poate ajuta, de asemenea, la protejarea impotriva cancerului.

 
Usturoiul este bogat in antioxidanti, care ajuta la distrugerea radicalilor liberi – particule care pot afecta membranele celulare si ADN-ul, și care pot contribui la procesul de imbatranire, precum și la dezvoltarea unui număr de condiții, inclusiv boli de inima si cancer. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi si pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele pe care le provoacă în timp.

 

 

Boală de inimă

Unele dovezi sugereaza ca usturoiul ajuta la prevenirea bolilor de inima. Acesta poate încetini ateroscleroza (rigidizarea arterelor), și duce la o scădere usoara a tensiunii arteriale, între 7% și 8%. Cele mai multe dintre studiile asupra tensiunii arteriale au folosit o formulă specifică, numită Kwai. Un studiu care a durat 4 ani a descoperit ca persoanele care au luat 900 mg de praf de usturoi standardizat pe zi a incetinit dezvoltarea aterosclerozei. Usturoiul, de asemenea, pare a fi un anticoagulant, ceea ce-ar putea ajuta la prevenirea atacurilor de cord si accidentului vascular cerebral.
Studiile anterioare au descoperit ca usturoiul a redus nivelul ridicat de colesterol.

 

Raceli frecvente

Unele dovezi preliminare sugereaza ca usturoiul ajuta la prevenirea racelilor. Într-un studiu, oamenii au luat suplimente de usturoi sau placebo timp de 12 săptămâni în timpul “sezonului rece” între noiembrie și februarie. Cei care au luat usturoi au suferit mai putine raceli decat cei care au luat placebo.

 

Cancer

Usturoiul poate consolida sistemul imunitar, ajutând corpul să lupte împotriva bolilor cum ar fi cancerul. În eprubete, usturoiul pare a avea proprietati anti-cancer. Și studiile pe populație – cele care urmează grupuri de oameni în timp – sugereaza ca oamenii care mananca mai mult usturoi crud sau fiert sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta anumite tipuri de cancer, în special cancer de colon si cancer de stomac.

 

Alte utilizări usturoi:

În eprubete, usturoiul ucide viermii rotunzi, Ascaris lumbricoides, care sunt cel mai frecvent tip de parazit intestinal.
Mai multe studii raportează faptul că un gel cu usturoi, aplicat pe piele, poate trata herpesul, mâncărimile si ciuperca piciorului.

 

Descrierea plantei usturoi:

Usturoiul este o plantă perenă, care inițial a venit din Asia Centrală, iar acum este cultivata în întreaga lume. Usturoiul poate să crească pana la peste 2 metri inaltime. Partea acestei plante folosita pentru medicamente este radacina. Fiecare radacina de usturoi este formata din 4 – 20 de catei și fiecare cățel cântărește aproximativ 1 gram. Suplimentele de usturoi pot fi făcute din usturoi proaspat, uscat sau din ulei de usturoi, și fiecare poate avea efecte diferite asupra organismului.