Vaginoza Bacteriană

 

 

 

 

Vaginoza bacteriană este un tip de inflamație vaginală cauzată de o creștere a bacteriilor care se găsesc în mod natural în vagin, ceea ce afectează echilibrul natural.
Femeile din anii lor de reproducere au cea mai mare probabilitate de a obține vaginită bacteriană, dar pot afecta femeile de orice vârstă. Cauza nu este pe deplin înțeleasă, dar anumite activități, cum ar fi sexul neprotejat sau frecventarea urinară, măresc riscul.

 
Vaginoza bacteriană simptome:
Semnele și simptomele vaginozelor bacteriene pot include:
Arătarea vaginală subțire, gri, alb sau verde
Miros de miros vaginal „mirosos”
Vărsături vaginale
Arderea în timpul urinării
Multe femei cu vaginită bacteriană nu au semne sau simptome

 

 
Vaginoza bacteriană cauze:

Vaginoza bacteriană rezultă din creșterea excesivă a uneia dintre mai multe bacterii găsite în mod natural în vagin. De obicei, bacteriile „bune” (lactobacilli) depășesc numeroasele „bacterii” rele (anaerobe). Dar dacă există prea multe bacterii anaerobe, acestea supără echilibrul natural al microorganismelor din vagin și provoacă vaginită bacteriană.

 
Vaginoza bacteriană factori de risc:

Factorii de risc pentru vaginoza bacteriană sunt:

Având mai mulți parteneri sexuali sau un nou partener sexual. Medicii nu înțeleg pe deplin legătura dintre activitatea sexuală și vaginoza bacteriană, dar condiția apare mai des la femeile care au mai mulți parteneri sexuali sau un partener sexual nou. Vaginoza bacteriană apare și mai frecvent la femeile care fac sex cu femeile.
Dusurile. Practica spălării vaginului cu apă sau cu un agent de curățare (curățare) afectează echilibrul natural al vaginului. Acest lucru poate duce la o supraaglomerare a bacteriilor anaerobe și poate provoca vaginită bacteriană. Deoarece vaginul este auto-curatat, nu este nevoie de dus.
Lipsa naturală de bacterii lactobacile. Dacă mediul vaginal natural nu produce suficiente bacterii lactobacile bune, este mai probabil să dezvoltați vaginită bacteriană.

 
Vaginoza bacteriană complicaţii:

Vaginoza bacteriană nu cauzează, în general, complicații. Uneori, vaginoza bacteriană poate duce la:

Vaginoza prematură. La femeile gravide, vaginita bacteriană este legată de livrările premature și de bebelușii cu greutate mică la naștere.
Infecții cu transmitere sexuală. Având vaginoză bacteriană, femeile sunt mai susceptibile la infecții cu transmitere sexuală, cum ar fi HIV, virusul herpes simplex, chlamydia sau gonoreea. Dacă aveți HIV, vaginoza bacteriană crește șansele de transmitere a virusului către partenerul dumneavoastră.
Riscul de infectare după intervenția chirurgicală ginecologică. Având vaginoză bacteriană poate crește riscul de a dezvolta o infecție post-chirurgicală după proceduri precum histerectomia, dilatarea și chiuretajul (D & C).
Boala inflamatorie pelvină (PID). Vaginoza bacteriană poate provoca uneori PID, o infecție a uterului și a tuburilor uterine care pot crește riscul de infertilitate.