Verificarea temperaturii bazale pentru functia tiroidiana

 

 

Analiza temperaturii bazale este o metoda precisa daca temperature este luata in axile ( sub brat), in fiecare dimineata, timp de patru zile consecutive. Daca temperature este constant scazuta, atunci avem de-a face cu o insuficienta sau hipoactivitate tiroidiana, in ciuda tuturor rezultatelor pe care le-ar putea indica orice laborator de analize.

 

Cum iti iei singur temperature bazala:

Seara, inainte de culcare, ia un termometru si aseaza-l la indemana, pe noptiera sau pe scaun, langa pat. Daca este un termometru cu mercur, asigura-te ca l-ai scuturat bine.

 

Cand te trezesti, a doua zi de dimineata, nu te da jos din pat inainte de a-ti lua temperature. Aseaza termometrul sub brat, lipind bratul de corp. Relaxeaza-te. Daca este un termometru cu mercur, stai cu termometru timp de zece minute dupa ceas. Este ideal sa fie un termometru cu mercur. Daca nu, asigura-te ca este un termometru care indica corect temperatura corpului. Scoate termometrul, verifica temperature si noteaza rezultatul.

 

Inregistrarea temperaturii bazale pe care o ai dimineata, cand te trezesti, este un ajutor nepretut in determinarea hipotiroidiei. Problemele cele mai grave care se produc in legatura cu hipotiroidia sunt metabolismul si utilizarea calciului.

 

Temperatura normala a corpului este cuprinsa intre 36,5-36,8 grade Celsius.

 

Daca temperature bazala este mai mica de 36.5 grade Celsius, acesta este un indiciu al hipotiroidiei, intr-o masura mai mare sau mai mica. Temperaturile bazale cupinse intre 36 grade Celsius si 36.5 grade Celsius indica stari mult mai usor de vindecat, decat  cele corespunzatoare unor temperature de 35.5 grade Celsius sau 35.5 grade Celsius. Aceste temperature scazute sunt indiciul existntei unor stari cornice, necesitand o interventie terapeutica de detoxifiere si cu plante medicinale mult mai agresiva. Majoritatea starilor de hipotiroidie sunt de natura congestive, ele provenind din mucus, acumulare de acizi si protein straine care formeaza cheaguri in tesuturile tiroidei.

 

Daca temperatura este peste 36.8, este un indiciu al hipertiroidismului. In mod special hipertiroidismul este reflectarea unei congestii glandulare.

 

In present, majoritatea oamenilor sufera de epuizare tiroidiana. Solutia este intotdeauna aceeasi: detoxificarea. Rabdarea este importanta. Uneori poate fi necesar un an sau chiar mai mult pentru aschimba aceste niveluri de cronicitate.

 

Produse Naturiste Recomandate in Probleme cu Glanda Tiroida:

Tratament Naturist Hipotiroidism:

Evening Primrose Oil – 1-0-1 inainte de masa, uleiul de primula ajuta la echilibrarea axului endocrin si pe cel a glandei tiroide.

Nopalin – 1-1-1 in timpul mesei cu un pahar mare de apa, nopalul stimuleaza scaderea in greutate si ajuta la eliminarea grasimilor care apar adesea in exces pe fondul hipotiroidiei.

Spirulina Max – 1-1-0 inainte de masa, spirulina are un continut bogat de iod care ajuta la stimularea metabolismului tiroidian si la intarirea sistemului imunitar.

 

Tratament Naturist Hipertiroidism:

Evening Primrose Oil – 1-0-1 dupa de masa, uleiul de primula ajuta la echilibrarea axului endocrin si pe cel a glandei tiroide.

Stress Management B Complex – 1-0-1 dupa masa, complexul de vitamine B ajuta la relaxarea sistemului nervos, diminuand astfel simptomele hipertiroidiei cum ar fii insomnii, nervozitate excesiva, tremur etc.

Nopalin – 1-1-1 in timpul mesei cu un pahar mare de apa, nopalul stimuleaza scaderea in greutate si ajuta la eliminarea grasimilor care apar adesea in exces pe fondul hipertiroidiei.

 

Articol scris de Dr Cojocaru Valentina,

Medic specialist Medicina de Familie,

Competenta Homeopatie, Nutritie, Fitoterapie

Si nu uitati: SA NE HRANIM CU IUBIRE!!!

 

 

 

Sursa. Cu multumiri: Articol preluat din Sa traim sanatos fara toxine – Robert Morse