Vitamina A Beneficii

 

 

 

Beta Caroten- 100 Capsule Gelatinoase – Precursorul Vitaminic al Vitaminei A

Vitamina A are numeroase beneficii asupra sanatatii fiind un excelent antioxidant. Vitamina A participa la numeroase functii in organism de la mentinerea sanatatii pielii pana la lupta contra infectiilor si tumorilor inclusiv cancerul. Doza zilnica recomandata de vitamina A este de intre 10.000 UI si 15.000 UI.

 

 

Vitamina A are efect antioxidant

Unul dintre beneficiile importante ale vitaminei A este aceea de antioxidant. Dar nu chiar vitamina A este cea care are rol de antioxidant ci carotenii care sunt precursori ai vitaminei A. Corpul uman foloseste carotenii la doua functii importante si anume o parte se transforma in Vitamina A iar o parte in antioxidant. Aproximativ 40% din caroteni se transforma in vitamina A in timp ce restul de 60% se transforma in antioxidanti puternici. Acest lucru este important pentru noi deoarece corpul transforma carotenii in vitamina A numai cat are nevoie. Unul dintre cei mai importanti caroteni este Beta Carotenul.

Vitamina A are efect antiinfectios

Un alt beneficiu important al vitaminei A este acela de efectul sau antiinfectios. Vitamina A va protejaza contra infectiilor distrugand microbii si virusii care provoaca infectii. Din acest motiv vitamina A se recomanda in:

– infectiile respiratorii mai ales cele de la copii;

– infectiile virale;

– se recomanda chiar si celor care au SIDA sau altor persoane care au sistemul imunitar slabit amplificand puterea celulor sistemului imunitar.

 

 

 

Vitamina A are efect pozitiv asupra vederii

Beneficiile vitaminei A asupra vederii se realizeaza prin 3 cai: ajuta la prevenirea slabirii vederii pe timp de noapte; previne cataracta; previne slabirea vederii asociate varstei sau suprasolicitarii ochilor. Din acesta cauza vitamina A mai este denumita si retinol.

Vitamina A previne cancerul si bolile cardiovasculare

Exista dovezi puternice ca vitamina A si beta catotenul scad riscul de cancer, afectiuni cardiovasculare si de accident vascular cerebral.

Unele studii au aratat ca suplimentarea alimentatiei cu Beta Caroten sau vitamina A previne cancerul de prostata si colorectal. De asemenea se recomanda si in cancerul de san.

Vitamina A beneficii:

Exista cateva beneficii ale vitaminei A mai putin cunoscute cate merita a fi luate in calcul. Vitamina A ajuta la sinteza proteinelor care sunt folosite de intregul corp. Acesta este important deoarece muschii sunt compusi din proteine si afecteaza si genele.

Vitamina A are numeroase beneficii pentru femeile insarcinate sau care alapteaza. Cu toate acestea tebuie sa cereti avizul medicului inainte de a folosi acest produs atunci cand sunteti insarcinata.