Vitamina B Complex Prospect

 

Beneficiile vitaminelor B

Vitaminele B sunt vitale in functionarea corpului nostru. Ele sunt implicate de la functia cognitiva si dispozitie, pana la productia de energie si sanatatea inimii.

 

                Vitaminele B au 7 beneficii puternice. Vitaminele B va ajuta la:

1. Mentinerea capacitatii creierului de a functiona optim

La fiecare 10 ani pierdem 2% din masa creierului. Desi acest lucru este normal in procesul de imbatranire, atrofia accelerata este legata de boala alzheimer si dementa. Acidul folic si vitaminele B6 si B12 reduc nivelul homocisteinei, un aminoacid toxic legat de cresterea riscului de a avea boala Alzheimer. S-a observat in timpul studiilor reducerea atrofiei creierului la participantii care au luat doze ridicate de vitamina B timp de doi ani, comparativ cu cei care au luat suplimente placebo. Cei care au avut initial cele mai ridicate nivele de homocisteina au avut cele mai mari beneficii-rata lor de atrofie a scazut la jumatate fata de grupul placebo. Persoanele care au luat vitamine au avut note mai mare de asemenea la testarea functiei cognitive.

 

2. Prevenirea bolilor cardiovasculare

Un nivel ridicat de homocisteina are de asemenea ca efect cresterea riscului de a avea boli cardiovasculare. Homocisteina in excess iasa afara din celule in fluxul sanguin, unde afecteaza arterele, favorizand inceputul

aterosclerozei (acumularea de placi in artere). Un nivel ridicat de homocistina poate tripla riscul de atac de cord. De asemenea sansele de a avea un infarct sunt legate si de alte cauze produse de ateroscleroza, cum ar fi disfunctia erectila, retinopatia, boala vasculara periferica si boli de rinichi.

 

3. Va mentin oasele puternice

Toata lumea stie ca vitamina D si calciul protejeaza impotriva osteoporozei si fracturilor. Dar cercetarile indica o legatura semnificativa dintre nivelele ridicate de homocisteina si riscul de fractura de sold la femeile aflate la menopauza.

 

Produse Naturiste Calivita Care Contine Complexul De Vitamine B:

Mega B Complex – 100 Tablete

Stress Management B Complex – 100 Tablete

 

4. Va mentine vederea agera

In urma unui studiu, s-a descoperit ca vitaminele B protejeaza si ochii. In urma studiului, femeile care au luat zilnic acid folic, B6 si B12 sub forma de suplimente au avut un risc mai mic de a dezvolta degenerare maculara legata de varsta decat cele care au luat suplimente placebo. In plus, mai multe studii au gasit ca folosirea pe termen lung a suplimentelor pe baza de vitaminele B, impreuna cu vitaminele A, C, si E, si carotenoide (luteina si zeaxantina in special), reduce riscul de cataracta.

 

5.Imbunatatirea memoriei

Vitamina B12 este excelenta pentru imbunatatirea memoriei, acest nutrient avand un rol principal in arderea grasimilor si carbohidratilor pentru energie, formarea celulelor rosii din sange, si mentinerea straturilor de mielina care protejeaza nervii. Din cauza acestor diverse roluri, o deficienta de vitamina B12 poate avea ca simptome de la oboseala slaba pana la epuizare severa.

 

6.Imbunatatirea dispozitiei

Trio-ul dinamic al acidului folic si vitaminelor B6 si B12 de asemenea imbunatateste dispozitia. Acesti nutrienti joaca un rol indirect dar critic in formarea de serotonina si alti neurotransmitatori, si deficiente- impreuna cu nivelele ridicate de homocisteina- sunt legate de tulburari de dispozitie. Desi complexul de vitamine B nu este un tratament complet pentru depresie, el este un tratament adjuvant foarte important.

 

7. Indepartarea alergiilor si astmului

Persoanele care au nivelul scazut de folati din sange(acid folic) au un risc mai crescut de a avea alergii ale pielii si respiratorii, respiratie greoaie si astm.

Produse Naturiste Calivita Care Contine Complexul De Vitamine B:

Mega B Complex – 100 Tablete

Stress Management B Complex – 100 Tablete