Vitamina C

Vitamina C, cunoscuta de asemenea si sub numele de acid ascorbic are mai multe functii importante in functionarea organismului uman. Vitamina C, sau acidul ascorbic este unul din cei mai eficienti si mai siguri nutrienti. Este o vitamina solubila in apa. Este un antioxidant puternic pentru sinteza de colagen care ajuta vasele de sange si muschii. Corpul uman nu are capacitatea de a genera vitamina C. Prin urmare, aceasta trebuie sa provina din alimente sau suplimente.

De exemplu, vitamina C:

– ajuta la protejarea celulelor si le mentine sanatoase
– este necesara pentru mentinerea tesutului conjunctiv sanatos, care ofera suport si o structura pentru alte tesuturi si organe
– ajuta la vindecarea ranilor

Deficienţele

Simptomele deficienţei de vitamina C pot include: oboseala generală, vitalitatea redusă, un sistem imunitar slăbit, problemele mentale, o perioadă prelungită de vindecare a rănilor, recuperarea lentă în urma bolilor şi sângerările gingivale. Deficienta de vitamina C poate duce la scorbut.

Surse bune de vitamina C

Vitamina C se gaseste intr-o mare varietate de fructe si legume. Surse bune includ:
*portocale si suc de portocale
*ardei rosu si verde
*capsune
*coacaze
*broccoli
*varza de Bruxelles
*cartofi

De cat de multa vitamina C am nevoie?

Adultii au nevoie de 40 mg de vitamina C pe zi. Vitamina C nu pot fi stocata în organism, deci aveti nevoie de ea in dieta in fiecare zi.
Ar trebui obtineti toata vitamina C aveti de care aveti nevoie din dieta de zi cu zi.

Produse Naturiste pe Baza de Vitamina C:

Vitamina C 1000 Plus – 100 Tablete

Vitamina C Lichida cu Bioflavonoide – 240 ml

Vitamina C 300 cu Macese si Bioflavonoide – 100 Capsule