Zinc Supliment

 

 

 

Produse Naturale pe Baza de Zinc:

Mega Zinc – 100 Tablete – Zinc (chelatat cu aminoacizi) 50 mg

Chelated Zinc – 100 Tablete – Zinc Organic

Magnezi B6 – 90 Tablete – Magneziu, Zinc si Vitamina B6

 

 

 

Zinc prospect:

Zincul îndeplineşte în organism rolul unui agent de circulaţiei dirijând şi supraveghind buna desfăşurare a proceselor fiziologice şa întreţinerea sistemelor enzimatice şi celulare. Zincul este esenţial pentru sinteza proteinelor. Zincul controlează contractibilitatea musculaturii. Zincul ajută la formarea insulinei. Zincul este important pentru stabilitatea chimică a sângelui şi în menţinerea echilibrului acido-bazic al organismului.

 

Zincul exercită un efect de normalizare a activităţii prostatei; Zincul deţine un rol important în dezvoltarea tuturor organelor de reproducere. Studii recente au demonstrat efectul deosebit al zincului asupra funcţiilor cerebrale şi în tratamentul schizofreniei.

 

Zincul este necesar în sinteza acidului dezoxiribonucleic (ADN). Doza zilnic de zinc recomandată de National Research Council este de 12 — 15 mg pentnţ adulţi, cu o uşoară creştere pentru femeile care alăptează. Transpiraţia excesivă poate cauza pierderi de până la 3 mg de zinc pe zi. Cea mai mare parte a zincului existent în produsele alimentare este distrusă în timpul preparării. Alimentele provenite din zone cu sol sărac în elementtt nutritive conţin cantităţi mici de zinc.

 

 

Zinc beneficii:

Zincul accelerează procesul de vindecare a rănilor interne şi externe. Zincul elimină petele albe de pe unghii. Zincul adjuvant în tratamentul sterilităţii. Zincul preîntâmpină afecţiunile prostatei. Zincul favorizează creşterea şi capacitatea mentală. Zincul ajută la diminuarea depunerilor de colesterol. Zincul adjuvant in tratamentul tulburărilor mentale.

 

 
Afecţiuni cauzate de carenta de zinc:

Probabil hipertrofia prostatei (mărire necanceroasă a glandei) ateroscleroză, hipogonadism.

 

 

Zinc supliment:

Zincul este prezent în majoritatea preparatelor de multiminerale şi multivitamine. Zincul poate fi procurat şi sub formă de sulfat, gluconat sau picolinat de zinc în doze cuprinse între 15 şi 60 mg zinc elementar. Deşi eficacitatea lor pare a fi egală, gluconatul este mai bine tolerat de organism decât sulfatul. Zincul chelatizat şi picolinatul sunt cele mai bune suplimente. Zincul este de asemenea disponibil şi sub formă de combinaţii cu vitamina C, magneziu şi complexul B.

 

 

Sfatul specialistului despre zinc:

Dacă luaţi doze mari de vitamină B6, atunci aveţi nevoie de suplimentarea cantităţii de zinc. Acest lucru este valabil şi pentru alcoolici şi diabetici. Bărbaţii care au probleme cu prostata — şi chiar cei ce nu au —trebuie să-şi asigure doze ridicate de zinc. Am văzut cazuri de impotenţă rezolvate cu succes prin tratament cu vitamina B6 şi zinc.

 

Vârstnicii predispuşi la senilitate pot încerca un supliment de zinc şi mangan. Dacă vă deranjează ciclurile menstruale neregulate, încercaţi un supliment de zinc înainte de a începe un tratament hormonal. Nu uitaţi că, adăugând la dieta dumneavoastră zilnică un supliment de zinc, vă măriţi automat necesarul de vitamină A (zincul acţionează cel mai bine în prezenţa vitaminei A, a calciului şi fosforului).