Zmeura Proprietati Terapeutice

 

 

 

Produse Naturiste Calivita Care Contin Fructul Noni:

Noni Organic – 946 ml cu Zmeura

Noni Sirop – 946 ml

Noni Capsule – 90 Capsule

 

 

Ce este zmeura?

Zmeura se mai numeste si malina, rug de munte, zmeurar. Zmeura este o planta lemnoasa sub forma unui arbust sau tufa ce alcatuieste asociatii numite zmeurise. Tulpinile de zmeura sunt inalte 1-2 m si sunt prevazute cu numerosi ghimpi pe suprafata lor. Frunzele de zmeura sunt imparipenate, cu trei foliole pe ramurile fertile si 7 foliole pe ramurile sterile.

 

 

Florile de zmeura sunt de culoare alba si sunt unite in inflorescente la subtioara frunzelor din lujerii anului trecut. Fructul de zmeura este un fruct compus din mai multe drupe  mici,  de culoare rosie si asezate pe un receptacol comun. Ele sunt foarte parfumate. Zmeura creste in zona montana prin taieturi de padure, pe soluri ravene si humoase. Zmeura se si cultiva prin gradini si livezi.

 

Se recolteaza frunzele de la aceasta planta (Folium Rubi idaei ) precum si fructul (Fructus Rubi idaei) la maturitatea lor. Frunzele de zmeura contin tanin, flavonozide, vitamina C. Fructele de zmeura contin acid citric, acid malic, zaharuri pectine, vitamina C, tanin. Zmeura se intrebuinteaza ca depurativ, astringent, corector de gust spasmolitic, tuse, raceala, gargara.

 

 

Ceai de zmeura beneficii:

Infuzie: peste o lingurita de frunze de zmeura uscate si zdrobite se pune o ceasca de apa in clocot. Se lasa acoperit timp de 15-20 de minute apoi se strecoara si se indulceste cu miere. Se bea 2-3 cani cald in timpul unei zile. Este bun contra tusei, a racelii, a bronsitelor.