Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

De asemenea, cunoscuta sub numele de “părul fetei”, Ginkgo Biloba este una dintre cele mai vechi specii de copaci din lume, unele datând de acum 300 de milioane de ani .Aceasta planta antica are beneficii extinse asupra sănătatii dupa cum vom afla.

1.Imbunatateste sanatatea creierului

Datorită efectelor vasodilatatoare Ginkgo biloba mentine fluxul al creierului. Asimilarea glucozei de către celulele creierului imbunatateste transmiterea impulsurilor nervoase. Biloba protejează creierul de boli degenerative cum ar fi Alzheimer si dementa. De asemenea, îmbunătățește memoria în rândul persoanelor care trăiesc cu condiții in acest sens. Ginkgo Biloba stimuleaza fluxul de sange din toate zone creierului si creste fluxul dopaminei. Acest fapt ajută la ameliorarea simptomelor bolii Parkinson.

  1. Ameliorează claudicatia intermitenta

Claudicația intermitentă este o boala a arterelor periferice (PAD) diagnostic clinic caracterizat prin dureri musculare, senzație de amorțeală sau sentimentul de oboseala, prin urmare, face dificil mersul pe jos. Cercetarile au aratat ca persoanele cu aceasta conditie care iau Ginkgo Biloba sunt capabili sa mearga mai mult fără a simți durerea, comparativ cu cei care nu o fac.

  1. Imbunatateste sănătatea oculara

Ginkgo Biloba imbunatateste sanatatea ocular. Imbunatateste vederea si ne apara impotriva altor probleme oculare, cum ar fi degenerescenta maculara. Aceasta conține flavonoide care atenueaza eventualele simptome.

  1. Tratează depresia

Extractul de Ginkgo biloba (GBE) s-a dovedit a imbunatatii starea de spirit in special in randul persoanelor in varsta. Aceasta imbunatatire a dispoziției este importantă ameliorarea simptomelor de depresie.

  1. Proprietati antioxidante

Ginkgo Biloba lupta impotriva radicalilor liberi din organism, prin urmare, inițieaza repararea tuturor celulelor deteriorate. Extractul sau, cunoscut sub numele de Ginkgo Biloba Extract (GBE) impiedica debutul cancerului si bolilor de inima. Capacitatea acestui antioxidant de a repara celulele deteriorate joacă un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire.

  1. Tratează impotenta

Impotenta rezulta din insuficienta fluxului sangvin in organele de reproducere a barbatilor. Ateroscleroza a fost un factor major în dezvoltarea acestei afecțiuni. Ginkgo Biloba ameliorează aceasta conditie prin îmbunătățirea fluxului de sânge in părțile afectate avand un success de 50% în rândul utilizatorilor.

  1. Ameliorează boala Reynaud

Ginkgo Biloba ajută la atenuarea bolii Reynaud, o boala provocată de reactia exagerata a vaselor de sange la frig și spasm. Aceasta reactie exagerata scade fluxul de sange din regiunile afectate, lipsindu-le de oxigenul necesar. Prin lărgirea vaselor de sânge mici, Ginkgo Biloba le deblochează și minimizează spasmele permițând libera circulație a sângelui.

  1. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Extractele de Ginkgo Biloba au fost asociate cu tratamentul accidentului vascular cerebral. Extractele de Ginkgo Biloba opresc formarea cheagurilor de sange si acționează impotriva radicalilor liberi care cauzează deteriorarea celulelor creierului. De asemenea imbunatateste fluxul de sânge din creier, astfel, se evita un accident vascular cerebral.

  1. Actioneaza ca antiinflamator

Proprietățile antiinflamatorii ale extractelor de Ginkgo Biloba sunt eficiente în tratarea conditiilor debilitante cum ar fi scleroza multipla (SM).

  1. Trateaza astmul

Cercetările au arătat că extractele de Ginkgo Biloba ajuta in atenuarea conditiilor astmatice. Aceasta planta pare să aibă capacitatea de a împiedica factorul de activare plachetară (PAF) .Aceasta substanta este asociata cu debutul astmului.

  1. Crește libidoul

Ginkgo biloba este considerat a stimula libidoul asistand dilatarea vaselor de sange. Frunzele sale sunt bogate in flavonoizi care s-au demonstrate a imbunatati fluxul sangvin si relaxeaza vasele de sange.Cresterea fluxului de sange din organele sexuale creste libidoul. Aceasta are ca efect obtinerea erectiei si stimuleaza producția materiei seminale.